En massa Djur & en massa sömn!!

Fredag & besök på Borås Djurpark. Jag & Morzan fick åka med Morbror Stefan & Söta Jasmiina, mormor åkte med Kent & hans familj. Väl framme så fick vi stå i kö för att få komma in, jag gick in gratis. Först stannade vi vid de rosa fåglarna med långa ben och långa halsar, de var sådär roliga. Nästa stopp blev vid "barnens Zoo". Där fanns det en massa grisar, de hade fått bebisar och mamma tyckte att de var sååå söta. En massa getter med horn fanns det oxå. Vi hälsade på en get, han sa inget. Det var bara mamma som sa till en unge där inne att man inte fick jaga djuren, tror att hon sa ett sånt där fult ord oxå*pip* unge (sen när ungen inte hörde men det gjorde ju jag). Men hon skällde mest på ungens föräldrar.
Vi gick ut och tvättade händerna, nu var det dax för mig att äta. De andra passade oxå på att fika nu. Efter maten blev det stopp vid hörnorna eller vad det nu var, de var ganska roliga. Pingvinerna blev det sedan, de var söta och blöta! Det såg lite kallt ut när de badade, inget jag blev sugen på iallafall!!
Nu skulle vi kika på Djurens konung, Älgarna, de var sååå tråkiga. De låg bara på marken och spanade. Brummele brummele.... vem luffsar där?? Jo Björnarna, jag hade blåbär i skötväskan så jag fick passa mig. Det var pappa Björn, mamma Björn & två ungar. Pappan råkade att busa lite för hårt med en av ungarna, mamman blev jätte arg och talade om för pappan att han inte fick göra så!!
Sen somnade jag och missade en massa roliga djur, inte fören vi gick ut ifrån kusinernas hus (apornas) så kikade jag upp. Hann att se en liten skymt av en apa, den apan som mormor fick kontakt med och som härmade mormor när hon räckte ut handen, apan gjorde samma sak tillbaka! Lite kul, inte visste jag att mormor kunde apornas språk. Nu var alla hungriga och det blev käk, jag fick mitt och de fick sitt, alla var nöjda och glada. Nu hade vi kommit till slutspurten, vi avslutade Zoo besöket med en sväng runt Savannen, en av Elefanterna hade fått spader och den sprang runt och jagad allt och alla. Det var så himla kul. En snabbis till noshörningarna hann vi oxå med, de var hur STORA som helst, de såg riktigt otäcka ut. Men jag var glad ändå!!
Vi gick ut igenom grindarna och nu bar det av hemmåt.
Väl hemma kom farfar & Monica på besök, de var bruna och fina. De hade varit på någon ö som heter Kreta!
Mamma & mormor åkte till Backaplan.
Hej hopp
Joel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0