Handboll & sedan Läggdax!!



Först hejjar jag & pappa på Sverige sedan är det läggdax för mig!
Hejja Sverige Friskt humör...

Prov sitter Em-Stolen!!



Ser det bra ut??

Smakar smörblomman smör eller???



Var bara tvungen att provsmaka smörblomma...
Det smakade skit och jag kräktes upp den!!
Bläää

*Mums*Mums*Mums*


Munnen full!!



Det är såå gott med vatten melon...

Kul att plocka gräs...



Det är sååå kul att plocka gräs, det killar så gott i mellan fingrarna!!

E det här verkligen min slev???



Det här ser inte ut som min slev?? Eller??

Min nya cykel hjälm!!


Mamma e grym på att matcha min kläder....



Härliga färg kombinationer...
Äta melon fungerar iallfall..

Jag Den 27:e Maj!!



Jag, Morzan & Morbror Stefan!!

Tuppkam...



Vet inte om ni ser den, men jag har tuppkam för första gången i mitt liv!!

Glömde ju att berätta om....

I Torsdags så kom Morbror Stefan cyklade till oss, Hippo var visst tom på mat så mamma var tvungen att fylla på med mera. Efter det så skulle vi kika på en cykelhjälm till mig, det blev en blå med oranga tigrar på. Efter det kikade vi in på Biltema för mamma vill att jag skall kunna sitta bakpå hennes cykel. Den saken som man har bakpå cykeln som jag kan sitta i var slut så det blev ingen!!
Vi åkte och sköljde av Hippo för han var varm. Efter det så stannade vi till på Lidl och handlade med oss nötter,dricka & melon.
Vi åkte hem och satte oss på gräsmattan. Mamma & Morbror Stefan satte sig i solen, jag fick sitta skuggan!!
 Jag fick äta melon själv! Det var hur kul och gott som helst. Pappa kom hem nu, han hälsade på oss sedan gick han upp. Jag somnade och hamnade i min sulky. När jag sedan vaknade så var vi uppe i lägenheten!!
De andra satt och åt. Efter maten åkte vi ner till Eriksberg. Där träffade vi upp mormor1, mormor2, Annika, Kent & mina kusiner. Det blev en promenad längs kajen, vi stannade till vid en lekplats där mamma, pappa, & Nathalie lekte. De andra tittade på. Vi gick vidare till gungorna, den här gången tyckte jag inte om att gunga, pappa plockade upp mig ifrån gungan.
Det blev kallt och min senila mamma hade glömt att ta med sig varmare kläder till mig. Som tur var så kunde jag låna ett par rosa Leggings av Felicia. De fick sitta under mina shorts. Jag såg jätte modern ut!! Ha ha ha.
Jag packades in i min bilstol, vi stannade till vid en Pizzeria, pappa och de två mormorna var hungiga. Det blev en jätte STOR familjepizza.
Väl hemma smaskade även mamma på Pizzan. Jag hade blivit över trött och var jätte busig och uppspelt, det tog en lång stund innan mamma lyckades få mig att somna!!
Men tillslut lyckades hon!!
Detta var alltså min torsdag som jag har glömt att blogga om!!
Joel

Jätte Varmt & Svettigt...

Vaknade vid 07.00 tiden, det var redan varmt. Mamma gick upp med mig. Jag fick min gröt och sedan blev det en sväng på golvet. Tiden gick och nu hamande jag i min gåstol för mamma ville greja lite. Pappa låg fortfarande och sov, han var trött. Jag sprang runt i min gåstol och försökte att köra på allt som lät, tillslut sa mamma:
- Joel, vi går ut en sväng så pappa får sova...
*Vips* så satt jag i min kärra, mamma verkade vara på strålande humör, undrar om det kan vara för att solen är framme så mycket nu?? Det var redan jätte varmt ute, vi hamnade på Backaplan. Min blöjor var slut så mamma köpte mig ett paket. Pappa ringde och önskade lite av varje i affären.
Vi traskade hemåt och nu var det verkligen verkligen JÄTTE VARMT ute, mamma höll på att bråka med mitt solparaply hela tiden, hon ville inte att jag skulle få en gnutta sol på mig. Jag somnade i värmen.
*DUNK*, *DUNK*, *BANK*, *BANK*, det lät jätte mycket, vart var jag?? Mamma kikade in under suffletten och sa:
- det är inget farligt Joel, det är bara pappa som går i trapporna..
Pappa skulle vara snäll och hjälpa mamma upp med vagnen, när han med tunga steg gick nerför trappan så vaknade jag upp av oväsendet. Ja det gjorde ju inget för nu fick jag träffa min pappa!
Nu skulle det lags mat, idag blev det Köttbullar, potatis, morötter, broccoli, blomkål och gräddsås, det åt jag och mamma iallafall, konstigt konstigt att inte pappa åt det. Köttbullar & pasta låg det på hans tallrik. Det smakade gott när pappa matade mig!
Efter maten tyckte mamma att det var dax för mig att sova, jag somnade brevid min pappa som oxå somnade.
Nu väckte mamma mig, jag hade sovit över 2 timmar och hon var rädd att jag inte skulle somna för natten när det blev dax för min nattning.
Jag fick komma ut på gården, Morbror Stefan & Söta Jasmiina satt där på gräsmattan, jag hamnade på en rosa filt i skuggan under ett träd. Jätte skönt att få komma ut i luften, det fläktade skönt i vinden. Jag fick äta Vatten melon alldeles själv, hela jag blev kletig av melonen. Tiden gick och Morbror Stefan + Jasmiina skulle åka hemåt. Jag hamnade på gräsmattan där mamma ville ta kort på mig, jag smakade på lite smörblommor, de var så äckliga att jag blev å spy.
Vi gick in och jag fick bada, det är hur skönt som helst och jag blir sååå himla ledsen när mamma tar upp mig.
Nu började jag att bli trött, jag somnade innan kvällsgröten!'
Undrar om jag kommer att sova hela natten eller om jag vaknar och är hungrig, imorgon är det pappas tur att gå upp med mig!!
Soliga & Svettiga God natt kramar//
Joel


Mamma lämnade mig....

Redan klockan 9.30 kom mormor1 & mormor2 på besök. De skulle visst passa mig medans mamma skulle åka och klippa sig. Mamma sade hejdå och så lämnade hon mig! Mamma hade sagt till att jag skulle sova runt 10.00 tiden men jag ville annat. Varje gång mormor1 & mormor2 lade ner mig i sängen så låtsades jag att gråta. Jag fick komma upp efter en stund. Vi tog oss en promenad med min sulky, inte heller nu somnade jag!
När mamma kom hem så märkte jag ingen skillnad på hennes hår, jag hade fullt upp med att busa på golvet.
Mamma var jätte stressad, vi skulle möta upp Roliga Emma & min bästis Vilmer samt Meeri och barnen. Vi var sena och mamma var tvungen att fixa lite fika med sig! Som tur var så kunde mormor1 & mormor2 hjälpa mamma. De fick oxå följa med. Konstigt konstigt att mormor1 & mormor2 känner dem vi skulle träffa???
Jag somnade i bilen och inte vaknade jag när mamma lyfte över mig till vagnen, jag hade visst sovit en jätte lång stund innan jag kikade upp, mormor plockade upp mig eftersom mamma inte var i närheten när jag hade vaknat och varit ledsen. Mamma kom efter en stund, hon hade visst varit iväg med William och kikat på djuren.
Nu började vi alla tröttna på värmen, jag hade varit i skuggan hela tiden med tyckte ändå att det var varmt. Skönt att vi skulle åka. Det bestämdes att vi skulle åka och äta! Vi hamnade på Backaplan. Mamma föreslog att vi skulle handla med oss mat och tillaga den hemma, vilket vi gjorde. Skönt för då kunde jag vara på golvet och busa.
Vi åkte hem och det var skönt att få komma in. Efter en liten stund knackade det på dörren. Det var morfar som kom på besök, han hade visst vart på Biltema och kikat. Nu blev det ännu mera bus, jag fick öva mig på att resa upp mig och krypa/åla över saker. Lite hinderbana blev det oxå under bordet men jag lyckades allt ta mig ut.
Nu severades det spagetti & köttfärsås som mamma hade lagat, tur att hon hade lagat så mycket spagetti för morfar är världsmästare på att äta spagetti!!
Efter maten blev det glass & kaffe, även jag fick smaka lite på glassen. Den var ju så jätte god och det hade ju varit så varmt idag. Tror inte att mamma vill att jag skall äta glass för ofta så jag får passa på när jag väl får det!!
Morfar åkte hem först och sedan tanterna. Pappa kom inte hem alls idag, han skulle visst ut på stan och busa, undrar hur han mår i morgon??
Jag somnade nästan på en gång när mamma nattade mig!!
Värmen tar hårt på mig när det är så varmt!!
Svettiga & Varma Hälsningar till er alla där ute!!
Joel

Morgon bus....

Jag har busat sååå i morse. Först drog jag ut allt vad jag kom åt i min bokhylla, det blev att ligga saker över hela golvet. Sedan gick jag loss på damsugaren, jag vann brottnings matchen! Efter det har jag käkat på mammas dojjor. & Efter det så krålade jag mig ut i köket där jag var så tyst jag bara kunde. Fick tag i kattmaten och kletade med händerna så mycket jag bara kunde. Mamma kom på mig ganska snabbt och sa:
- nej Joel så där får du inte göra, fyy blää
Ja så här har min dag börjat, får se vad jag hittar på för mera rackartyg....
Bus bus
Joel


Diggar med foten...

I onsdags morse så fattade mamma att jag diggar med foten. Mamma har inte fattat det fören nu, jag har ju gjort det ett tag men det var först imorse när hon sjöng för mig som hon såg hur jag stampade takten med foten.. Sen har jag även lärt mig att smacka med munnen.
Jag och mamma var hemma nästan hela onsdagen, hon grejjade med lite av varje fast jag vet inte om hon fick gjort så himla mycket??? Jag var med henne nere i tvättstugan iallafall, min kläder skulle tvättas.
Farmor kikade förbi, hon hade handlat en massa kläder till mig, efter en stund kikade även min farfar förbi. Även han hade med sig paket till mig och det var kläder där i oxå, de kan jag ha när jag blir lite större. Mamma fick en blomma ifrån Farfar & Monica för att mamma hade fyllt år!
Tack snälla Farmor för kläderna & Tack snälla Monica & Farfar för de andra kläderna!! Mamma hälsar och tackar för blomman!!
Pappa skulle iväg till Skatås och springa, mamma, jag & farfar ville oxå följa med. Medans mamma gjorde iordning sig så hjälptes farfar & farmor åt med att ta på mig skorna! Vad kul!
Farmor brummande iväg i sin bil. Jag, mamma & pappa i pappas bil & farfar i sin bil. Vi kom fram innan farfar, Morbror Stefan, söta Jasmiina & Ramsi träffade vi oxå upp. Medans pappa & hans Kusin Christian spang så tog vi andra oss en promenad. Farfar busade så med mig och jag tyckte att det var jätte roligt att vara ute och åka vagn med farfar!
Nu var pappa klar och vi sade hejdå till de andra, vi åkte hem för mamma skulle laga mat & pappa skulle ge mig min kvälls gröt!!
Godnatt
Joel

Ja må han leva...jag må han leva..

Idag rinde telefonen hela tiden, de ville prata med mamma.... Vi hade ju lite brottom för vi väntade på mormor1 & mormor2. Vi skulle åka och handla present innan vi skulle åka och fira Morbror Stefan! Han fyller nämligen år!
Hela 25-År! Hipp Hipp Hurra Va Du e bra!! Grattis Morbror Stefan!
Tanterna kom och vi satte oss i Hippo & brummade iväg, det gick snabbt i affären och det var skönt. Idag var det strålade sol och det hade redan hunnit bli varmt ute. Jag hade på min min nya dress som jag hade fått ifrån mormor.
Roliga Ramsi var oxå hemma men han blev instängd i sovrummet när jag kom! Det bjöds på födelsdags frukost, jätte mysigt! Även jag fick smaka lite på paprika & skinka! *Mums* det var gott! Efter frukosten blev det dans till grekisk musik, jätte roligt, jag hoppade i fotöljen med morbror Stefan!
Efter en stund var mormor1 tvungen att åka, hon skulle jobba eftermiddag och började redan 13.15, hej då mormor vi ses en anna dag!
Vi andra åkte vidare till Backaplan, där käkades det glass, jag hade somnat. När jag sedan vakande upp så var jag på Bvc, jag skulle vägas & mätas. Jag hade varit där två veckor innan och då vägde jag 9150g och var 74cm lång. Den här gången hade jag gått upp till hela 9700g fast på längden hade det inte hänt så himla mycket utan jag var fortfarande 74cm lång. Min barnmorska Pernilla var imponerad av vikten! Jag fick en ny tid efter semester. Då var det 1-års kontrollen!!
Mamma, jag & Mormor2 gick tillbaka till Backaplan, vi skulle möta upp morbror2 Kent & min kusin Felicia! De var redan på plats när  vi kom fram. Vi hade inte ätit på hela dagen så vi gick och käkade mat. Jag bjöd Felicia på en majskrok men hon verkade inte fatta hur man skulle göra med den!!
Pappa mötte upp oss på Backaplan. Han gick med oss i lite affärer innan vi åkte hem!
När vi var hemma så stod Farmor, Faster & Söta Karina och väntade på oss. De hade med sig paket, skulle jag få dem?? Nepp de var visst till mamma. Hon & Morbror Stefan är ju födda på samma dag, när mamma fyllde 7 år så fick hon morbror Stefan i present. Det ni!
Mamma & pappa lämnade oss och åkte iväg. De skulle handla stor handla, handlar man stora saker då eller vaddå??
Kvällen avslutades med gröt för min del och mat till de andra!
Znipp Znapp Zlut på den här dagen!!
Joel

Besök på Allum!!

Vi hämtade upp mormor innan vi åkte vidare till Allum! Där träffade vi även min Bästis Vilmer & Roliga Emma. Det blev  ett par timmar i de där jäkla affärerna. Fast mamma säger att jag är snäll och duktig när jag är med. Tycker att det är ganska lugnt å sitta och kika i min kärra (den här gången åkte jag i min sulky). Kanske blir jag som min pappa när jag blir stor när det gäller att gå i affärer.
Jag hade på mig min nya fina gula sverige adidas dress på mig eftersom Sverige skulle spela denna kväll. Det var en massa människor som stannade till och kikade på mig, en kille inne på Claes Olson stod bara och tittade på mig och märkte inte att en annan i affären pratade med honom, han ryckte till och sa:
- " ursäckta mig men jag blev så impad av den där söta landslagsdressen, att det finns så små!! "
Vi gick vidare i lite andra affärer jag fick en liten kul dress av mormor, en blåvit randig kortärmad med korta ben!
Tack snälla mormor för den fina dressen!
Mamma säger att jag blev jätte fin i den!
Jag, mormor & mamma blev hungriga och vet ni vad vi gjorde då?? Jo, vi åt! Emma & Vilmer åkte hem och det gjorde vi oxå!
Vi körde hem mormor, när vi nästan var framme så såg jag morfar gröna bil! Vilken tajmning! När vi sedan parkerade Hippo utanför mormor & morfar så kom mormor2 gående uppför backen! Snacka om trippel tajmning! Förstår inte att de alltid kan tajma så??? *hmmm*
Det blev bus med morfar mormor, mormor2 pussade en massa på mig! Vi blev där en liten stund, vi skulle ju åka hem för att kolla på när Sverige spelade fotboll!
Sverige vann med 1-0.
Hejja Sverige Friskt humör //
Joel

Mammas dag!!

Idag gick jag upp med pappa! Vi gjorde frukost till mamma, det är visst mammas dag idag! Vi gav henne frukost på sängen redan 08.08, tror att mamma var lite trött!
Hon kom upp sent, vi tog det lugnt på förmiddagen jag & pappa! Det blev en tripp in till Stora Staden, pappa skulle kika på några skjortor. Han hittade några stycken och han blev så snygg i den! Mamma får hålla hårt i honom nu!! *LER*
Eftersom det var mammas dag idag så ville min morzan åka upp till mormor för det är ju mammas mamma! Vi köpte med oss lite choklad tryffel till mormor & till två mammor till, mormor2 & Farmor eftersom det är pappas mamma!!
Vi åkte upp till morfar & mormor. Mormor blev nog mera glad över att se mig än över chokladen! Efter en stund kom även morbror Stefan & Jasmiina + Roliga Ramsi. Det blev mat för mig & fika för de andra. Nu kom även mormor2 på besök. Även hon fick choklad av mamma. Morzan säger ju att hon har två mammor, där av mormor1 & mormmor2!!
På vägen hem svängde vi förbi farmor, pappa ville ju gratta sin mamma på mammas dag. Tyvärr så var hon inte hemma så vi lämnade chokladen utanför hennes dörr! Undrar om den stod kvar när hon kom hem??
Väl hemma blev det lungt, mamma var jätte trött så hon gick och lade sig tidigt. Jag somnade oxå tidigt, redan vid 19.00!!
Hej hopp & hoppas satt ni har haft den trevlig helg!
Puss & Kram
Joel

Busiga Jag & Morfar!!



Jag i min Nya Bilbarnstol!



Det e gott att gnaga på bältet!!

Här e Jag!!



På väg ut!

Jag & Morzan!



Hejja Sverige Friskt Humör....

Jag & Pappa!



Hejja Sverige!!

Jag & Min Familj



Em uppladdning!!
Jag har fullt upp med att följa den själv klippande/gående gräsklipparen

Vi kikade på de STORA Duktiga Grabbarna idag!!

Mamma & pappa ville åka och kika på fotbolls landslaget idag. De tränade i Stenugsund. Jag fick snällt följa med. Tyvärr såg jag inget för jag var trött och hade somnat. Mamma & pappa berättade iallafall att de var jätte duktiga. Det var lite kallt för det blåste så. Det var en massa människor där och kikade, vi stannade bara en liten stund.
Vi åkte hem för det var mat dax. Idag gjorde pappa mat. Det blev korv & mos. Jag fick smacka på korven, den var god! Sen blev det en tripp till Backaplan. Det skulle inhandlas en bilbarnstol till pappas bil, mamma & pappa är lata och de orkar inte byta stol fram & tillbaka mellan deras bilar. Vi kom ut med en Britax.
Efter det så tyckte pappa att vi skulle inhandla ett Em-sett. Det Blev ett Adidas ställ till mig & en tröja till mamma & pappa + en svensk flagga att hänga i franska balkongen. Nu är vi klara inför Em och uppladdningen e på topp!!
Vi åkte till Farmor för mamma & pappa skulle sätta in min nya stol i pappas bil! Det blev kanon bra & jag sitter som en Kung i den! Efter det så åkte vi & handlade mat, som vi sedan käkade hos Roliga Ralf. Där stannade vi kvar och tittade på den där låånga Melodifestivalen. Det fotades Em-bilder på mig & min familj. Tyvärr så var jag alldeles för upptagen för att vara med på bild. Jag var mera intresserad av Roliga Ralfs självgående/klippande gräsklippare. Den såg jätte rolig ut, den bara klippte & klippte hela tiden. & när den sedan var trött så hittade den tillbaka själv till sin laddstation. Ha ha vilken rolig sak!
Jag blev trött och jag somnade precis innan Charlotte skulle sjunga sin låt.
Hejja Sverige
Joel

Lååång Rullning & Bad med min Bästis!!

Jag väckte mamma runt 07.00, vi gick upp och grejade lite. Mamma tyckte att det kändes så konstigt i hennes händer och armar, de hade liksom domnat bort. Mamma förstod snabbt att det var ifrån min nya sulky, det vibrerar ju så när hon kör mig i den.
Iallafall så knackade det på dörren, det var min bästis Vilmer & Roliga Emma som kom på besök så tidigt. Kul med morgon besök. Det blev gröt dax och sedan bestämde sig morzorna för att gå en promenad. Vi började våran rullning, vi hamnade nere vid Eriksberg. Det köptes fika inne på Coop och sedan bestämdes det att vi skulle slå läger nere vid bryggorna. Där blev vi sittade en stund. Det var jätte mysigt, mamma pratade om att jag skulle vara snäll och lugn, för hon hade ingen lust att bada idag. Jag fattade inte något som vanligt.
Efter fikat så forsatte vi rullningen/promenaden.
Nu stannade vi till på Backaplan. Morzan ville kika lite i affärerna. Roliga Emma köpte ett solskydd till Vilmer och han blev så cool med det på sin vagn. Nu började vi att bli hungriga igen. Mamma & Roliga Emma tog STORA och så långa steg de kunde nu när vi var på väg hem!
Väl hemma bjöds det på mat, jag fick käka själv och jag såg ut där efter. Mamma tyckte att ett bad skulle sitta fint! 
*Vips* så satt jag i min gröna ganska trånga badbalja! Pappa tyckte synd om Vilmer att inte han fick bada och föreslog att även han skulle bada.
*Vips* så satt han oxå i min badbalja. Nu passade jag på att visa hur man kan slå och stänka med armarna i vattnet så att det blir vatten i nästan hela bad rummet och även på mamma. Vilmer tyckte inte att det var så kul att få vatten på sig, det blev bara ett snabb bad för honom innan Roliga Emma tog upp honom. Jag fick komma upp strax efter.
Japp detta var min fredag, en mycket trevlig sådan. Tack Roliga Emma & Min Bästis Vilmer för idag!
Kram
Joel

Besök på stan & Test rullning av min sulky

Torsdag var mormor1 & mormor2 lediga. De kom och hälsade på. Även Morbror Stefan var med. Vi visste inte vad vi skulle hitta på men det blev en tripp in till Stora Staden. Mamma ville prova min nya sulky och se hur den var att köra inne i stan. Vi tog bussen in, det tyckte jag var kul, det finns hur mycket som helst att kika på. Det var jätte varmt på bussen, bläää.
Väl framme hoppade vi av vid en busshållplats som heter Nordstan. Alla var hungriga som vanligt. De gick med raska steg mot matstället. Jag somnade på vägen och sov mig igenom hela deras måltid. Vi gick och kikade lite innan vi besämde oss för att åka hem till oss och fika. Äntligen fick jag vara på golvet och busa. Efter fikat gick vi ut på gräsmattan en sväng, det är ju så himla härligt i den fina varma sommar solen. Morbror Stefan hade fyllt mina Bad Diinglisar med vatten. Han försökte att visa mig hur man sprutar ut vattnet ur deras näsor, det gick så där. Det var roligare att bita på deras näsor men vad hände då?? Jo jag fick en massa vatten på mig. Mormor2 & Morbror Stefan tryckte ut allt vatten ifrån dem. Vi satt och mös i solen en sväng innan vi gick in igen. Nu blev det gröt för mig och sedan blev det nattning. Jga somnade starx innan 20.00. Men vet ni?? Runt 23.00 snåret så vaknade jag till igen. Då var Morbror Stefan & mormor1 + mormor2 kvar! Tänk att de var kvar mitt i natten! De kikade visst på den där melodifestivalen!
Jag fick somna i den stora Sängen pappa var ju inte hemma!

Mamma e tokig.....



Här testas myggnätet. mamma tycker att det fungerar bra med gåstolen!!
Jag har fått en majs krok av pappa som jag mumsar på!

Roliga Emma & Min Bästis Vilmer!!



Här visar Vilmer sin muskler!

Min Glade Bästis Vilmer!!



Min bästis med pjamas.
Han & Roliga Emma E på väg hem!!
Men innan var min morza tvungen att fota lite och se vad bra det blev!!

Bara lite kladdigt....



Mamma är snäll och låter mig äta själv! Jag tycker att det är jätte kul, mamma tycker nog att det är mindre kul.
Efteråt ligger hon på golvet och gör något med en trasa, fattar inte varför hon gör så??

Lååång rullenad med min bästis!



Jag & Vilmer sitter & fikar nere vid Eriksberg efter en lång rull tur.
Mamma & Roliga Emma fick sig en lååång promenad!

Min Nya Gröna Grod Tröja!



Vad tycker ni om min nya Fina Gröna Grod Tröja?? Erkänn att den matchar mina shorts???

På Bussen på väg in till STORA staden!!



Jag måste ju testa min nya sulky inne i stan!
Ni får fråga mamma hur det gick!!

Diinglisar.....



Har ni sett vilka fräcka bad kompisar jag har fått i från Morbror Stefan & Söta Jasmiina??
De kan spruta ut vatten ur sina näsor!!
Så nu har jag även en Bad Zixten!
De kommer ifrån Teddykompaniet ( www.teddykompaniet.se )

Ser ni dem!!



Detta är nog det enda kortet som mamma har lyckats får med mina vassa tänder.
Ser ni dem??

Vad tycks??



Vad tycker ni om min roliga min???

Innebandy klubban e kul!



Man måste börja tidigt säger pappa!!

Cool....



Ser jag Cool & Stor ut eller??

Kläd Provning!!



Mamma provar kläder på mig!
Vad tycks??

Morgon bus....



Ser jag morgon trött ut eller??

Bus på morgonen & besök hos Doktorn!

Onsdag morgon blev det bus, jag vakande först vid 04.00 och fick då komma till den stora sängen efter som jag var så himla ledsen. Där somnade jag om som en stock, tror inte att mamma sover så bra när jag & Lasse ligger på varsin sida av henne. Iallafall så gick vi upp strax innan 8.00 då jag självklart fick min gröt. Efter det så blev det bus och provning av kläder. Av det blev jag så himla trött så jag somnade om igen runt 10.30 och sov tills klockan var 12.00. Då var det dax för käk igen och laddning inför det kommande läkar besöket. Morbror Stefan var snäll och följde med. Vi hämtade upp honom på väg till sjukhuset. Han är så kul och jag blir så glad när jag ser honom. Vet ni? Han kan prata mitt språk!
Vi hittade en parkering till Hippo på en gång, vilket flyt. Vi klev in på sjukhuset 13.30, jag hade en tid 14.00.Väl där inne i undersöknings rummet hamnade jag uppe på en konstig säng som hade papper som lakan. Mamma hade tagit av mig alla kläder och där satt jag  nu i min blöja & väntade på doktorn. Det kom in två stycken, en han & en hon! Det var en hon som skulle undersöka mig. Nu skulle jag ligga ner, men det kändes konstigt för mamma höll fast mig jätte hårt, jag vill ju röra på mig. "Hon" kletade på mig en vit genomskinlig slemmig kall gegga, den skulle visst underlätta för den där saken som kikar in i kroppen på en. Jag ville inte ligga ner och blir fast hållen. Jag hade tur så jag fick sätta mig upp, nu gick det mycket bättre. Jag fick låna morzans klocka, den är jätte intressant. Morzan hade med sin min tandborste oxå, den är skön att klia i munnen med. Allt gick snabbt, nu var det klart sade "hon". Mamma & Morbror Stefan lyssnade noga när det förklarades att allt såg likadant ut som förra gången. Inget som var fel utan jag hade bara en lite annan ny vävnads inväxt. Fattade som att det är ca 4% som har sådant och det var inget farligt. Den yttersta vävnaden brukar växa jämnt runt om njuren med i mitt fall så hade den växt lite innåt, inget farligt med det sade de. Detta var det som de såg sist de gjorde ultraljud på mina njurar, dock var det bara så på högra njuren. Och eftersom jag då hade njurbäckeninfektion (urinvägsinfektion) så ville de vara säkra på att det inte var något annat och gjorde därför Ultraljud för andra gången för att vara säkra på att det var en annan vävnads växt!

Klockan 14.30 satt vi i Hippo igen på väg för att hämta upp mormor från hennes jobb! Vi kom dit lite tidigt så vi gick upp och hälsade på. En massa tanter var det. de tyckte att jag hade blivit sååå STOR! De tyckte att mina ögon var så vackra!!
Mormor slutade jobbet och vi gick därifrån! Mamma skulle handla gröt och mat till mig & katterna!
Efter besöket i affären så åkte vi hem till mormor & morfar! Mamma & mormor började med maten. Stefan gav mig mat under tiden, jag busade lite med honom och pruttade mat på honom. Fattar inte varför alla säger "nej Joel ,inte så" det är ju jätte roligt..ha ha ha!
Hos mormor får man provsmaka nästan allt, idag blev det melon, päron & mögel ost, det sista var sådär!
Nu kom morfar hem, jippi nu blir det nya hyss. Jag fick öva mig på att gå utan min gåstol. Nu hade jag istället en pall framför mig som jag sköt på när jag gick. Det gick ganska bra! Nu ringde det på dörren, em vart det nu då? Jo mormor2, vilken tur, nu kunde ju hon underhålla mig medans de andra åt.
mycket bus och lite mera träning blev det innan jag & morsan körde hem morbror Stefan! Jag somnade i Hippo och vaknade sedan för att min tarm var tpom och skrek efter gröt!
Så det skall jag göra nu!!
See You Later...
Bus Joel


Min Nya Snabba Fräcka Sulky

Min Nya Snabba Fräcka Sulky

Om ni ser ett blått steck, så är det bara jag som susar förbi!!

Jag & Min Bästis!

Jag & Min Bästis!

Hej hej!
Här är vi!!

Roliga Emma E Jätte Rolig!!

Idag besökte vi min kompis Cecilia. William var på dagis. Roliga Emma & Vilmer var oxå där. & det var två andra tjejer där oxå, en stor som mamma & en liten som William. Det blev lek på golet och efter det matdax för mig och de andra ungarna. Sen blev det mera lek, bus och mys + sång av Roliga Emma. När Roliga Emma sjöng låten om bussen som har hjul som snurrar runt runt runt så satt alla vi ungar blixt stilla och kikade på Emma. Jag satt oxå blixt stilla med ett JÄTTE leende på läpparna och tittade. Även mamma tycker att Roliga Emma e jätte rolig. Mamma vill gärna video filma henne när hon sjunger och gör alla de roliga rörelserna till. Undra om mamma får göra det någon gång?? Hi hi hi hi hi.
Efter vårat besök där så brummade jag & mamma vidare över till farmor. Vi åkte sedan vidare till Backaplan för vi skulle kika på en paraply sulky till mig, en som går in i våran STORA Hippo. Mamma blev förtjust i en och det blev även jag för under hela affärs besöket på baby hörnan så låg jag och sov i den! Vi bestämde oss för den & jag fick den av min farmor i 9-månaders present. Tack snälla Farmor för den fina sulkyn!!
Vi åkte sedan med farmor hem för det skulle lagas Taccos. Pappa kom oxå dit. Faster var hemma och självklart blev det bus med henne!!
Alla mummsade och åt, jag fick små små bitar gurka & paprika som jag skulle öva mig med. Det går så där, det är lite svårt att få tag i bitarna och när jag väl får tag i dem så har de ramlat av innan jag får in dem i munnen. Attans oxå!!
Vi tackade för dagen och åkte hemmåt. Där fick jag gröt och sedan blev jag nerpackad i den nya sulkyn. Mamma & pappa ville gå ut och röra på fläsket. Jag låg en stund och mös i min nya sulky, kikade lite på träden och himlen innan jag somnade i min nya fina sköna paraply sulky.
I morgon skall jag till farbror Doktorn igen. Han skall göra ett ultraljud på mina njurar för att se så att de mår bra!! Morbror Stefan är snäll och följer med!
Kram på er alla där ute!
Puss Joel

Besök på Bvc & Dumpad Hos Mina Kusiner!!

10.45 brummade jag & mamma iväg med Hippo till Bvc. Mamma ville ha koll på mina kurvor. Väl där blev jag upplagd på vågen, den visade hela 9170g. Mått bandet runt skallen visade 45.3 cm & mät stickan som visade min längd visade 74cm. Jag ligger nästan precis på alla 3 standar kurvorna. Pytte pytte lite över längd kurvan och pytte pytte lite under på huvud måttet. Mamma säger att jag är en riktig "Standar" bebis.
Vi åkte hem igen, jag somnade i bilen och vakande sedan upp i min egna säng. Det blev mat och efter det brummade jag & mamma iväg med Hippo igen! Nu skulle vi hämta upp morbror Stefan. Mamma & Stefan skulle åka till deras jobb, jag fick inte följa med in så de dumpade av mig hos mina kusiner. Kent & Annika var oxå hemma som tur var! Hejdå sa mamma och så åkte de iväg.
Jag satt och åt när de kom tillbaka. Kent matade mig & Annika matade Felicia. Nathalie var helt vild, undrar om jag oxå blir sån när jag blir större.
Jag, mamma & morbror Stefan åkte hem till oss. Pappa kom strax efter oss, han är så snäll. Han hade handlat med sig mat hem. Efter maten blev det en låååång promenad. Stackars Stefan fick hänga med så gott han kunde med sitt ny opererade knä. Vi gick en väg som tog oss fram till pappas faster. Gud vad hon är gullig & hennes gubbe e så rolig. Vi pratade en stund med dem, jag busade med Maj-Britt. Det började att bli kväll så vi var tvugna att börja våran promenad hemmåt. När vi nästan var hemma så fick pappa bråttom hem med mig. Han sprang med mig. Det var kul för då gick det snabbt. Mamma & Stefan skrek hejdå & godnatt efter oss!!
En ny skön start på veckan!!
Joel


Allt försvann!!

Nu har jag suttit och skrivit jätte mycket om min söndag men allt bara försvann, blir så himla trött....ZZZzzzznark
Jag var iallafall på mitt 4:e dop i söndags, det var Cecilias tur. Där blev vi alla överraskade med ett Bröllop. GRATTIS MEERI & JESPER.  Efter det blev det tårta & mera tårta.
& Efter det så åkte vi vidare till min fasters moster. Nämligen Gull-Britt, hon fyllde år! Grattis på dig oxå Gull-Britt.
Där var vi en stund tills jag började bli trött och sugen på min kvällsgröt!!
Min söndag snabbt och lätt!!!!
*Vink* *Vink*
Joel


En Fulle Rulle Lördag!!

På Lördagen hann vi med en massa saker. Mormor & Morfar kom förbi en sväng på dan. Även Morbror Stefan & Mormor2 kom! Jag fick "göra" fräcka kläder av mormor på min 9-månaders dag. Jag prövade dem och jag blev så cooool!! (Bilder kommer om ett tag!!)
Alla åkte hem utan morbror Stefan! Han stannade kvar med mig. Jag, mamma, pappa & morbror åkte ner till Eriksberg. Vi skulle kika på alla duktiga människor som sprang för sina liv. Vet ni vilka som oxå var där nere??
Jo min bästis Vilmer och hans gulliga föräldrar. Vi stod en stund och kikade på alla springande människor, jag var mest intresserad utav den röda tegelväggen som vi lutade oss imot. Efter en stund blev alla hungriga, vet ni vad vi gjorde då?? Vi åkte förbi en pizzeria och handlade med oss mat, sedan åkte vi alla hem till oss. Alla mummsade och åt fast mammorna fick vänta för jag & Vilmer skulle käka först!!
Vi fick skynda på lite för våran familj skulle ju vidare. Jag skulle ju få träffa min Farfar & Monica.
Äntligen var vi klara för att fräsa imot Partille! Väl framme så var nästan alla där, det var bara Duktiga Martin som saknades. Han hade sprungit det där varvet som alla tjötar om! Tillslut så dök även han upp! Nu blev det mingel och efter det så bjöds det på god mat, jag fick min innan. Alla tyckte att jag var så snäll och duktig. Vid 20.00 tiden så somnade jag. Fick låna Martins säng. Vaknade till mitt i natten, mamma & pappa höll på att sätta på mig kläder, *hmmm* kläder mitt i natten?? Jag fattade ingenting. Som tur var så förklarade mamma att vi skulle åka hem. Jag blev fast spänd i min stol och nu bar det av hemmåt!!
Kram Kram
Joel

Jo! En Sak Till!!

Jag blir ju hela 9 månader idag!!

06.10 = Nästan uppe med Tuppen!

Idag vaknade jag tidigt, trots att jag hade somnat sent. Mamma var trött för hon hade kikat på hockeyn!
Jag fick komma till den STORA sängen och där var det så mysigt så att jag somnade om och sov till ca 07.30.
Jag fick komma upp och äta gröt & macka med ost på!
Efter det blev det bad, det är så himla kul men jag längtar till mormors & morfars STORA badkar. Där i kan man både ligga på rygg och skvätta och krypa i vattnet! Hoppas att vi åker dit snart så jag får bada.
Jag blev trött efter badet och tog mig en tupp lur. Vaknade och fick träna mig på att stå själv i sängen, jag höll i mig i sängen så hårt jag kunde.
Efter ett tag fick jag komma upp, pappa hade tagit fram gitarren. Det är så himla roligt när pappa sjunger och spelar gitarr för mig! Mamma gick brevid och gjord någon konstigt sak med ena armen och samtidigt höll om sin näsa så att hon lät konstigt. Vi sjöng den där låten om elefanten som balanserade på en spindel tråd..
Nu skall jag äta lunch, mormor & morfar skall komma förbi, lite senare skall vi även träffa Vilmer och hans familj. På kvällen skall vi träffa Farfar!
Lördag hela veckan lång till nästa gång.....
Joel 

Lång & Lugn Fredag!!

Eftersom jag hade vaknat kvällen innan och inte ville sova så var jag och mamma trötta när vi vaknade på fredags morgonen. Jag har fått en otäck hosta som gör att min napp åker ut när jag skall sova, och när jag väl har somnat så vaknar jag av hostan och av att nappen försvinner. Inte kul.
Vi var hemma hela dagen. Mamma fick tummen ur och gjorde käk åt mig, första STOR koket blev det köttfärs med potatis, morötter och ärtor. Det var smaskens. Andra STOR koket innehöll fisk, potatis, palsternacka & morötter.
Vet inte om jag har berättat det innan med mamma & pappa tror att jag säger mamma, jag gör ett morrande läte....maaammma mmmaaaaamma. Kanske säger jag mamma, vem vet, vem vet!! Sen gör jag ett annat läte, mamma & pappa tycker att det låter som att jag säger neaj neaaj neaj.
I går var det nog första gången som jag tror att mamma blev lite arg på mig. Jag hängde i mammas panel gardiner som hänger i köket, jag gick dit i min gå stol flera gånger på raken,mamma drog bort mig därifrån men jag gick tillbaka. Det var hur kul som helst! Sen såg man även vad som fanns bakom gardinerna.
Jag fick mamms hemlagade mat sen kom pappa hem!
Svergie & Canada spelade ishockey mot varanndra idag, Canada vann, jag ahde svårt att sova för den där dumma hostan!
Hoppas att ni alla där ute hade en trevlig fredags kväll!!
Joel

Sjukhus besök med morbror & lunch med Mattias!!

Idag har jag & mamma vart med Morbror på sjukhuset. Doktorn skulle försöka att laga Morbrors Stefans knä. Vi följde med in när det skulle ställas rutin frågor, och jag charmade sjukhustanten så mycket jag kunde, hon var ganska rolig för innan jag & mamma lämnade Morbror & sjukhustanten så tryckte hon på min Gunnar (min Blåa Gorilla som låter när man trycker honom på magen) så att han skulle låta. Vi sade hejdå och gick!
Min lunch serverades i sjukhusets restaurang, sedan gick vi vidare till Mattias, vi skulle äta lunch med honom.
Jag satt och kika lite på Mattias innan jag gav honom ett leende. Jag blev oxå sugen på mat när mamma & Mattias åt. Som tur var så hade mamma med sin majskokar och lite annat gott till mig. Majs krokarna kan jag äta hur många som helst. De är jätte bra att hålla i och de låter roligt när jag tuggar på dem.
Nu var lunchen slut och vi sa hejdå till Mattias. Vi kikade lite på Mölndals torg innan vi gick tillbaka till sjukhuset. Jag och mamma lade oss på en filt och mös. Vi fick inte vänta länge fören Stefan ringde och sa att han fick åka hem. In med mig & vagnen i Hippo. Stefan kom och nu hamande vi i den värsta bil kön någonsin. Vi kom fram till Morbror Stefan och Söta Jasmiina var hemma. Inte Ramsi.
Vi hamnade på restaurang, den här gången blev jag inte sugen på något. Efter maten åkte vi hemmåt till oss. Pappa var inte hem när vi kom men det tog inte lång tid innan jag hörde ytterdörren slå igen! Pappa var hemma!
Jag mös lite med pappa innan det var dax för min gröt. Efter det låg jag och busade med mamma & Pappa i den stora sängen.
Somnade ganska snabbt!!
ZZZzzznark Joel

Gott med macka!!

Igår var Min bästis Vilmer & Roliga Emma på besök. Vi tog oss en promenad till 4-h gården i Tuve. Väl framme bjöds det på mat, fast jag blev så himla ledsen och grät jätte mycket.
*Pinsamt Skäms....------ Mamma tror att jag har ont i/på rumpan för den har blivit alldeles röd. Det är flera gaddar på G så jag bajsar jätte mycket aj aj vad det svider------Pinsamt Skäms.....**Zensur**
Roliga Emma hade precis gått iväg för att värma mat när jag började gråta. Där satt mamma med mig och vet ni vad Vilmer gjorde då?? Jo han sympati grät han oxå....tror att mamma blev lite smått stressad. Som tur var så kom Roliga Emma ganska snart. Av med blöjan och på med en ny, det tog ett bra tag innan jag hade lugnat ner mig. Jag & Vilmer satt sedan och lekte fint & stilla med samma saker, men man får se upp för Vilmer han är snabb och tar alla saker jag har. Jag tröttnade lite då mamma sträckte fram sin klockan. Den ville jag verkligen ha så då var jag snabb. Men eftersom jag är en snäll kille så delade jag glatt med mig efter ett tag. Får se hur länge jag är så snäll.
Vi traskade hemåt och ni kan bara gissa vad jag gjorde?? Jo jag somnade gott och när jag sedan vaknade så var Roliga Emma & Min Bästis Vilmer borta. Där satt nu min farmor och kikade.
Vi gick upp och det var matdax igen. Jag fick smaka på mammas macka, visst jag har fått smakat på mormors macka innan men jag har inte fått hålla den själv. Det fick jag nu och mina fingrar blev gula och kletiga, in med dem i munnen och herre "Göta petter" vad det var smaskigt. Jag åt upp nästan hela mackan + en hel burk mat.
Efter en stund kom min faster på besök, det är sååå kul att se/träffa henne. Man får busa med faster. Efter ett tag kom även min pappa hem. Mamma fixade om min stol så att jag inte ramlar ur den när jag står upp.
Nu blev det dax för gröten och tror ni att jag åt den?? Japp det gjorde jag! Min mage är jätte hungrig nu!
Somnade sedan i farmors famn.
Nu vaknade jag till, var det redan morgon?? Konstigt för det var mörkt ute?? Mamma kom in och kikade på mig och frågade:
- sover inte då??
Mamma är väl för rolig, hon ser väl att jag är vaken, varför frågar hon???
Jag fick komma till den stora sängen, jag var pigg och busig. Mamma var trött och mindre busig!!
Efter ett tag somnade jag och mamma hade visst lagt tillbaka mig till min säng.
Hej hopp & Hejja Rumpsalvorna!!
Joel med den röda rumpan!!

Jag & Mammas farmor

Jag & Mammas farmor

Jag & Sivert!!

Jag & Sivert!!

Jag i Min resesäng

Jag i Min resesäng

Lägg dax

Det är nog bäst...

Det är nog bäst...

att Zixten sitter fast spänd i kärran om han skall åka med!!

Här Ligger Ztora Zixten & Väntar....

Här Ligger Ztora Zixten & Väntar....

Så här såg det ut när mamma hade tappat bort Ztora Zixten....

som tur var så såg gamle mormor Zixten genom köks fönstret


Kul i min Kärra

Kul i min Kärra

Jag & Gamle Mormor på promenad!!

Jag & Gamle Mormor på promenad!!

Här är vi på promenad!!

Den här gök klockan var kul....

Den här gök klockan var kul....

Den här klockan var rolig, varje timme kom det ut en gök och gal de antal timmar som klockan visade.
Den fick stängas av på natten.
Jag kikade på den varje gång jag satt i köket när vi var i Ställdalen

Jag vill ha en egen gräsmatta....

Jag vill ha en egen gräsmatta....

Tänk om jag hade en egen gräsmatta....

Jag & Gamle Morfar

Jag & Gamle Morfar

Vi hade mycket att prata om!!

Fika Paus På Filten!!

Fika Paus På Filten!!

Inte jätte kul...

Inte jätte kul...

Där är inte jätte roligt att sitta fast spänd!!

Inte så svårt!!

Inte så svårt!!

Det verkar inte så svårt att köra bil!!

På väg till Ställdalen

På väg till Ställdalen

Fika Paus + övnings körning med pappa!!

Hippo Är Här Hos Oss!!

Idag kom mormor på besök, det var hennes tur att vara ledig ifrån jobbet! Hon hade varit hemma hos oss ett tag när jag vaknade efter min förmiddags tupplur. Jag passade på att visa det nya jag har lärt mig, nämligen att stå på alla fyra och "gunga" fram och tillbaka. Mamma säger att det ser ut som jag "juckar". Och mormor undrade om jag hade lärt mig av pappa....jag fattar inte nått.. vad menar de??
Sen har jag även lärt mig ett nytt läte. Mamma & pappa tycker att det låter som att jag säger nej nej nej nej.....
Senare under dagen blev det ett besök på banken och vi gick därifrån med en postväxel, undrar vad man skall ha den till????.
Vi gick hem och mormor gav mig mat, mamma gick ut för pappa skulle hämta upp henne.
De kom hem snabbt och helt plötsligt klingade det på dörren. Det var farfar som kom på besök, hur kul som helst. Det blev lite bus, verkligen jätte kul att farfar kom på besök.
Han gick för han skulle cykla hem, han är jätte duktig.
Nu fick jag kläder på mig, vi skulle visst köra hem mormor. När vi kom ut så skulle vi sätta in min nya bilbarnstol i en annan bil än pappas volvo!
Det var visst min & mammas nya bil, den såg jätte glad ut. Vi packade oss in i den och nu pruttade vi iväg.
Vi kom fram och morfar, mamma och mormor2 tog sig en provtur!! Jag pappa & mormor gick in! Det blev bara en snabbis hos mormor & morfar. Vi stannade till hos Farmor & Faster en snabbis oxå för att visa den nya mopeden, eller bilen menar jag.
Nu skall jag ZZZova!
Godnatt
Joel

Promenad med Mormor2 & Utklädd till Prinsess Pippi!!

Måndagen blev det en låååång promenad, Mormor2 var ledig ifrån jobbet. Hon kom och hälsade på. Vi gick ut på en promenad, vi gick ända ner till Eriksberg & tillbaka. Och vet ni?? Mamma lyckades att tappa min Zixtensnuttetrasa. Mormor2 envisades om att vi skulle gå samma väg tillbaka och tur var väl det. Zixtensnuttetrasan låg på en liten gräs plätt nära där vi bor. Jag blev jätte glad att vi hittade den igen, fast jag tror att mamma blev gladare. Vi hade ju tidigare i veckan tappat bort Ztora Zixten i Ställdalen. Men där hade vi oxå en jätte tur. Gamle Mormor hade sett något konstigt igenom hennes köks fönster som låg på vägen. Hon gick då och frågade mamma om vi hade Ztora Zixten hos oss, det hade vi inte. Mamma sprang till vägen för att se om Ztora Zixten låg där. Det gjorde han, och det var tur att ingen hade kört på honom med bilen.
Hoppas nu att det är zlut på allt tappande.
Vi hade gått nästan 12 kilometer den här måndagen, jag rullade..hahaha.
Snabbt upp till lägenheten och i med mat i min magen, blev sedan nerpackad i min räklåda (tur att jag fortfarande kan åka i den). Vi skulle till Tuve för att hälsa på mina kusiner Nathalie & Felicia. Mormor2 stannade för att handla med sig fika. Det blev glass. *mums*
Vi kom dit men Nathalie var spårlöst borta, såg inte henne någonstands. Vart var hon?? Hon gömde sig för oss, mamma hittade henne. Felicia är så söt, jag försökte att mya lite med henne, men hon verkade bara bry sig om min skjorta. Efter det så busade jag lite med Nathalie. Nu kan jag följa efter henne var hon än går. Jag fick även prova Pippi peruken och en prinsess klänning (bildbevis finns här: www.nattisfelicia.blogg.se  ) Kan inte säga att jag passade så bra i varken peruken eller klänningen!!
Ha ha Vad tycker ni??
Mormor2 körde hem oss, pappa hade åkt och handlat men kom hem starx efter oss. Jag fick vara uppe en stund, jag & mamma kollade på det bästa Fotbolls laget nämligen IFK GÖTEBORG. Det gick visst inte så bra för dem, det gul/svarta laget vann.....attans oxå!
Jag somande tillslut!!
ZZZzzzznark
Joel

Vad har hänt sen sist??

Jo jag har åkt bil upp och ner till Ställdalen, där var vi på besök onsdag - lördag. Det var jätte långt att åka, fast inte lika långt som till snön & Stöten.
Väl framme så mös vi, var ute i det fina vädret, åt och bara mös vidare. Mamma och jag låg kvar i Ställdalen, pappa bodde på hotell i Örebro. Han var tvungen att jobba!!
På lördagen innan vi åkte hem så svängde vi in en sväng till morfars mamma och hennes gubbe! De bor i ett samhälle som heter Hällefors. Dem hade jag aldrig träffat innan, jag var inte alls rädd för dem, jag log nästan hela tiden.De tyckte att jag var sååå söt "live" Mammas faster & kusin kom oxå förbi en sväng. Dem hade jag träffat innan.
Nu började vår färd hemåt, det gick skapligt, jag gnällde lite för jag blev trött på att få sitta fast spänd så länge. Jag vill ju vara på golvet. Där känner jag min såå fri!!
Jag kom aldrig hem den lördagen, mamma & pappa lämnad av mig hos Faster & Farmor. Mor & Far åkte vidare hemåt, de skulle visst på fest.
Dagen därpå (söndag) så kom mamma & pappa vid 15.00, de hade sovit ut och även passat på att kika på ett nytt boende till oss. Det hade visst var sådär!
Mamma & pappa blev så glada att se mig, de hade saknat mig så himla mycket, jag hade varit snäll mot farmor & faster. Även farmors bror och hans dotter kom på besök. Jag låg på golvet och busade med Farmors bror.
Nu gjordes jag i ordning, vi skulle vidare till mormor & morfar. Morbror Stefan & söta Jasmiina + Roliga Ramsi var oxå där när vi kom fram. Jag fick smaka på lite glass, det var gott i värmen. Tror inte att mamma är så glad över att jag får glass...men ibland ger även hon mig lite gott...
Mormor tränade så med mig, jag fick visa att jag är duktig på att ta mig framåt, jag ålar mig framåt. Ibland blir det lite krypning, jag tränar så mycket jag kan på att krypa.
Vi åkte hem för jag var hungrig. Jag skulle få gröt!
Och det fick jag! *Mums*
Jag ÄLSKAR GRÖT
Joel

Jag e hemma!!

Japp så var man hemma i betong grytan igen. Jag har haft det så bra på landet, det ända man har hört på kvällarna har varit fåglarnas kvitter.
Just nu är jag hos faster & farmor, jag bloggar mera senare när jag kommer hem. Har en del att uppdatera er med!
Hoppas att ni mår bra!
See You later alligator..

Kommer hem på lördag!!

Idag skall jag, mamma & pappa åka bort. Pappa skall jobba i Örebro så jag och mamma passar på att följa med vi skall hälsa på mammas och mina släcktingar. (hur stavas släcktingar egentligen??)
Ni får ha det så bra och håll sams och var rädda om er.
Jag kommer hem på lördag fast då skall jag sova hos farmor & Faster. Mamma och pappa skall på party!!
Hejdå!!
*vink* *Vink*

Promenad & letning efter en paraply sulky!!

Måndag och farmor kom på besök. Vi tog oss ut på en promenad, först besökte vi banken. Sedan blev det Willys där vi träffade Susanne. Vidare bar det av imot Backaplan. Vi mellan landade på Paprika, jag skulle käka och även farmor & mamma. Vi gick in i ett par barn affärer, mamma leter efter en paraply sulky till mig. Så att det skall gå fort att få i och få ur den från min & mammas nya bil. Vi traskade hemåt och pappa var hemma! Efter en liten stund kom även Kent, Annika & mina kusiner på besök. De hade med sig glass så det blev glass kalas. Jag fick gröt. Jag visade vad jag har blivit duktig på att ta mig fram, jag krålar mig framåt och det går faktiskt ganska snabbt.
Så nu mamma får du hålla i hatten!!
Imorgon skall vi åka och hälsa på mormor & morfar. Vi skall låna resesängen för jag, mamma & pappa skall åka bort. Vi skall till ett ställe som heter Ställdalen. Mammas mormor & morfar bor där. Vi kommer även att hälsa på mammas farmor +hennes man.
Mamma och pappa skall visst i väg idag och kika på ett hus! Jag skall vara kvar hos mormor & morfar. Efter det skall pappa på fotboll. Jag och mamma skall vara hemma och packa!!
Hej hopp Gummi ...
Joel

Ser ni mig??

Ser ni mig!!

Jag ligger vid alla leksakerna. (vid den blåa backen)
Pappa är där och kollar läget!

Jag själv!!

Jag själv!!

Jag & Mamma på väg till Dopet!

Jag & Mamma på väg till Dopet!

Mitt 3:e Dop!!

Nu har jag varit på mitt 3:e dop. Det var min kompis Vilmers www.vilmerkilefors.blogg.se  tur att få vatten på huvudet. Fikat efteråt var bäst, där var det en massa andra ungar som jag kunde leka med, fast jag trivdes bäst i högen med alla leksaker. En av ungarna använde mig som bänk, jag undrade sååå var som hände när Eddie kom och satte sig på min magen. Som tur är så är jag jätte stark så det gjorde inte så mycket. Jag sa inget iallafall. Eddis mamma & min mamma kom ganska snabbt och tog bort honom. Mina magmuskler orkar ju inte hur länge som helst.
Jag fick även träffa Vilmers mormor, morfar & farfar och farmor. De undrade lite om våran kommande skidresa.
Hade jag kunnat prata så skulle jag berätta att jag & Vilmer kommer att bli sååå snabba i backarna!!   
Tut tut i backen annars får ni tusen hål i nacken...
Vädret ute var strålande, dopen började ta slut och vi tackade för oss och åkte hemåt. Vi alla 3 var så trötta, det blev en liten tupp lur. Mamma vaknade och var rastlös. Hon tog med mig ut på en promenad i det fina vädret, pappa åkte till kontoret för att hämta lite grejer.
Kvällen blev lugn, det serverades gröt och sedan var det säng time!
Hej då på er alla där ute, hoppas att ni har haft en trevlig helg!
Joel

Liseberg Är Kul!

Liseberg Är Kul!

Seg start på dagen avslutades med ett besök på Liseberg

En jätte seg start på dagen. Vi kom inte ut i det fina vädret fören klockan var över 13.00. Då åkte vi ner till Backaplan för vi skulle köpa en dop present till Vilmers dop. Efter det så åkte vi hem för jag skulle ha mat. Väl hemma och jag hade fått min mat så ringde mormor2. Hennes bil ville inte starta, vi fick rycka ut och hjälpa henne. Vi kom dit och mamma hoppade in i Polon. Jag satt ensam kvar i Volvon, varför fick inte jag hjälpa till?? Mormor1, mormor2 och min starka pappa knuffade på mormor2s bil,  mamma satt bakom ratten och brummmm så startade bilen. Mormor2 hoppade in och pappa & mormor1 hoppade in i våran bil. Vi åkte hem till mormor en snabbis, vi lämnade Polon där och åkte vidare till något som heter Liseberg. Inte kunde jag tänka mig att det skulle vara så himla mycket att titta på, gud va kul!! Mormor vann stjärn vinst och fick en massa choklad, pappa vann en boxare(bulldog) till mig och mormor2 vann en elefant till mig. Tack tack!
Nu gick mamma och tjatade om att jag skulle äta igen, innan vi gick in på ett ställe så dök min faster och Söta Karina upp. De följde oxå med in! Karina gav mig mat och det var gott. När jag hade ätit klart och de andra hade fikat klart så gick vi, eller de gick med raska steg imot farfars bilar...*hm* Hur många bilar har farfar egentligen??
Jag skulle få köra en bil, tänk alldeles ensam, faster & Söta Karina skulle åka med. Hur vågade de det??
Vi fick gå in i bilen, som tur var så fick jag sitta i fasters knä (hur skulle jag annars nå fram til ratten) Färden gick jätte bra, mamma tog kort på oss och de kommer in i min blogg om ett tag. Morzan hade inte kameran med sig men som tur var så hade Faster med sig sin.
Efter bilfärden så blev det ett besök hos kaninerna. Jag fick sitta i Tures knä! Han var jätte snäll, han hade grönt mjukt hur över hela kroppen. Fick hjälpa honom med sin morot.
Nu tyckte mamma & pappa att det räckte för dagen.

Kram & Godnatt alla glada blogg läsare där ute!!

Ps imorgon skall jag på ett sånt där dop igen, min Bästis skall bli frälst och få vatten på huvudet!

Skulle ha legat sist....

Skulle ha legat sist....

men hamnade först!!

Annika, Mamma & Kent

Annika, Mamma & Kent

Tur att Fotografen Nathalie är med så mamma oxå hamnar på bild!!

Felicia Tyckte oxå att det var kul på Djurparken!

Felicia Tyckte oxå det var kul på Djurparken!

Fisen är Glad!

Den "galna" Elefanten!!

Den

Elefanten jagade allt & alla!!

Kent står och berättar vad alla djur heter!!

Kent står och berättar vad alla djur heter!!

De står & blickar ut över Savannen

De står & blickar ut över Savannen

Så här kul tyckte jag att det var....

Så här kul tyckte jag att det var....

På Djurparken!!!

Först gjorde mormor såhär....

Först gjorde mormor såhär....

Sen gjorde apan så här....

Sen gjorde apan så här....

Jag & Zixten kollar på hönorna!!

Jag & Zixten kollar på hönorna!!

Eller Zixten kollar på mig!!

Lille Gris!

Lille Gris!

Den var mycket sötare i verkligheten säger mamma!

Äntligen framme

Äntligen framme

På Väg till Djurparken!

På Väg till Djurparken!

Är vi inte framme än?

En massa Djur & en massa sömn!!

Fredag & besök på Borås Djurpark. Jag & Morzan fick åka med Morbror Stefan & Söta Jasmiina, mormor åkte med Kent & hans familj. Väl framme så fick vi stå i kö för att få komma in, jag gick in gratis. Först stannade vi vid de rosa fåglarna med långa ben och långa halsar, de var sådär roliga. Nästa stopp blev vid "barnens Zoo". Där fanns det en massa grisar, de hade fått bebisar och mamma tyckte att de var sååå söta. En massa getter med horn fanns det oxå. Vi hälsade på en get, han sa inget. Det var bara mamma som sa till en unge där inne att man inte fick jaga djuren, tror att hon sa ett sånt där fult ord oxå*pip* unge (sen när ungen inte hörde men det gjorde ju jag). Men hon skällde mest på ungens föräldrar.
Vi gick ut och tvättade händerna, nu var det dax för mig att äta. De andra passade oxå på att fika nu. Efter maten blev det stopp vid hörnorna eller vad det nu var, de var ganska roliga. Pingvinerna blev det sedan, de var söta och blöta! Det såg lite kallt ut när de badade, inget jag blev sugen på iallafall!!
Nu skulle vi kika på Djurens konung, Älgarna, de var sååå tråkiga. De låg bara på marken och spanade. Brummele brummele.... vem luffsar där?? Jo Björnarna, jag hade blåbär i skötväskan så jag fick passa mig. Det var pappa Björn, mamma Björn & två ungar. Pappan råkade att busa lite för hårt med en av ungarna, mamman blev jätte arg och talade om för pappan att han inte fick göra så!!
Sen somnade jag och missade en massa roliga djur, inte fören vi gick ut ifrån kusinernas hus (apornas) så kikade jag upp. Hann att se en liten skymt av en apa, den apan som mormor fick kontakt med och som härmade mormor när hon räckte ut handen, apan gjorde samma sak tillbaka! Lite kul, inte visste jag att mormor kunde apornas språk. Nu var alla hungriga och det blev käk, jag fick mitt och de fick sitt, alla var nöjda och glada. Nu hade vi kommit till slutspurten, vi avslutade Zoo besöket med en sväng runt Savannen, en av Elefanterna hade fått spader och den sprang runt och jagad allt och alla. Det var så himla kul. En snabbis till noshörningarna hann vi oxå med, de var hur STORA som helst, de såg riktigt otäcka ut. Men jag var glad ändå!!
Vi gick ut igenom grindarna och nu bar det av hemmåt.
Väl hemma kom farfar & Monica på besök, de var bruna och fina. De hade varit på någon ö som heter Kreta!
Mamma & mormor åkte till Backaplan.
Hej hopp
Joel

1:a Maj & Besök + Dans uppvisning

Morfar var det första jag såg efter min middags tupplur, han var på besök. Nu kunde jag ju visa honom mina två små tänder och även hur jag tar mig framåt. Han skrattade åt mitt fina underliga sätt! Idag gick mamma loss i köket, det lagades pannkakor & sockerkaka, inte fick jag smaka något av det.
Efter ett tag kom även Morbror Stefan & söta Jasmiina på besök. Hunden Ramsi var inte med.Jag fick mellanmål av Jasmiina. Mums vad det e gott med mat!
När alla hade åkt så kröp jag & mamma ner i sängen, vi somnade gott! När jag sedan vaknade så var jag själv i den STORA sängen. Pappa kom och tog upp mig, han skulle göra min iordning. Jag & mamma skulle iväg och titta på Nathalie, hon skulle uppträda på Konserthuset.
Mormor1 & Mormor2 kom och hämtade upp mig & morzan, mamma fick köra bilen. Den parkerades på Heden och jag hamnade i bärselen, det regnade lite så mamma tog upp någon konstig sak som hon höll över våra huvud. Nu kom det inget vatten på mig längre.
Vi kom fram och gick in. Ett jätte stort rum med en massa stolar kom vi in i, det var en massa andra ungar där. Vi satte oss ganska långt bak. till en början satt jag lugnt och fint i mormor1s knä, sedan satte jag och kikade på en tant brevid mig, hon klappade sina händer hela tiden. Nu kom Nathalie upp på scen, hon var jätte duktig, hon var utklädd till spindelmannen. När det nästan var slut så tröttnade jag, mamma gick ut med mig, då lugnade jag ner mig. Mormor1 & mormor2 kom starx efter, vi gick runt så vi kunde träffa Kent & De andra. De kom ut och Felicia var så trött, hon hade somnat.
Vi blev hemskjutsade och jag fick min gröt, klockan hann bli mycket innan jag somnade idag.
Imorgon blir det en intressant dag, vi skall besöka Borås Djurpark!
Kul kul!
Joel

Bus med mina kompisar!!

Onsdag och vi fick besök strax efter 08.00. Roliga Emma & Vilmer kom förbi, vi fick åka med dem i deras bil till Meeri & Cecilia + William.
Där blev det oxå en massa bus. Roliga Emma gick med mig med en gåvagn, det var intressant, ibland hängde jag efter ibland låg jag steget före, ibland välte vi nästan med vagnen. roliga Emma nämnde att vi behövde en vikt. *vips* så hade mamma suttit Vilmer på flaket. Cecilia låg mest och tog det lugnt, William han mös lite med mig sedan skulle han sova middag!
Pappa kom och hämtade oss, vi åkte vidare till Farmor & faster, där blev vi kvar en stund. Hem åkte vi på kvällen, jag skulle få min gröt sedan skulle jag läggas.
Min dag, kort och gott!!
Joel

RSS 2.0