Jätte varmt & Den där "Skogen" igen!!

Idag träffade vi Sanna & Linus. Vi skulle till slottskogen!!
På väg in till stan "pratade" jag med en farbror på bussen, det var hur mycket folk som helst. Var alla lediga??
Väl framme inne i stan så klev vi på spårvagnen som skulle ta oss till den där "skogen". Vi kom fram och gick av, nu började våran klättring upp för de branta och svettiga backarna. Mamma var trött i benen, jag var hur pigg som helst. Vi började med ett besök inne på barnens Zoo, där var det kul. Jag klappade på en svart hårig gris, han såg ganska rolig ut, sen tittade vi på tuppen och hönorna, försökte att prata med dem, men fick inget svar. Vi gick vidare och nu var det en massa getter, de hade fått bebisar och mamma tyckte att de var sååå himla söta. Mamma satte ner mig i gruset för hon ville ta kort på mig. Där ni, en massa kul, lite hö och en massa små små stenar, grus säger mamma att det heter. Jag tänkte smaka lite men jag hann inte för mamma var snabb som blixten och tog upp mig och tog bort gruset ifrån mina händer. Ok sa mamma, lite skit rensar magen men detta var lite väl hårdsmällt. Det blev inget mer sittande för mig. Nu var vi hungriga så det blev  fika paus i det härliga solskenet. Jag fick min mat och mamma mumsade på sin.
Efter det blev jag sååå himla trött, passade på att ta mig en tupplur. Mamma och de andra hade visst kikat på sälarna & pingvinerna, jag sov som en stock. Nu var det fika paus igen, jag sov fortfarande. Först när vi skulle gå därifrån så vaknade jag, mamma bytte min blöja medans jag låg på en bänk, och det blev en liten olycka där. Det fattar väl morzan att om det blåser och blir lite kallt på min lilla .... så kan jag inte hålla mig och då kommer det en massa kiss. Jag fick på mig ett par nya byxor och sedan gick vi vidare.
Vi mellan landade på en annan bänk för jag skulle få lite käk i kistan! Det blev en liten stund i bärselen, men mamma har börjat att klaga på att jag börjar att bli lite för tung för att hänga i den. 
Vi tog spårvagnen hem, hoppade av vid Rambergsvallen och avslutatde dagen med den sista stigningen över berget. Mamma var helt genom svett när vi kom hem!
Väl hemma blev det käk igen, starx där på kom min älskade pappa hem! Bus Bus och mera Bus. Sedan blev det gröt. Jag var lite ledsen innan jag skulle somna, men när mamma började att ge mig fotmassage så slocknade jag på studs, mamma blev sååå förvånad över hur snabbt jag somnade så hon var tvungen att kika om jag verkligen sov, och det gjorde jag!
I morgon skall jag träffa Rolia Emma + Min Bästis Vilmer, vi skall sedan vidare till Meeri, Cecilia & William. Det skall bli kul för det var ett tag sedan!!
God natt!!
ZZzzznark  Joel

Pingvinerna badade, det ville jag oxå göra!!

Pingvinerna badade, det ville jag oxå göra!!

Man blir trött oxå!!

Man blir trött oxå!!

Efter ett tag blev jag sååå trött!!

En Rolig dag i Slottskogen!!

En Rolig dag i Slottskogen!!

Det är kul med djur & Slottskogen!!

Så här kul hade jag det inne på barnens Zoo!!

Så här kul hade jag det inne på barnens Zoo!!

Jag Sanna & Linus!!

Gräs & Grus i handen!!

Gräs & Grus i handen!!

Här har jag fått tag i hö & grus, efter detta fick jag inte sitta mera. Mamma tog upp mig snabbt som attans!!

Här sitter jag, inne bland djuren!!

Här sitter jag, inne bland djuren!!

Här har mamma satt mig, fast när jag började att pilla med sanden så tog mamma up mig illa kvickt

Provligger sängar på Ikea!!

Provligger sängar på Ikea!!

Mamma tyckte att jag skulle provligga i den här roliga Sängen på Ikea! Grönt tak hade den, jag var mera intresserad av ena min sko istället för sängen!

Min Måndag = Ikea & besök hos Söta Jasmiina & Morbror Stefan!!

I dag var mamma jätte seg, tror att den tidiga uppstigningen dagen innan hade suttit sina spår. När mormor1 & mormor2 knackade på dörren så hade morzan suttit i morgonrocken. Jag sov men vaknade efter en liten stund. Jag & morzan gjorde oss klara och snart satt vi i mormor2s bil. Vi alla 4 fick plats, även min kärra fick plats. Vi hamnade på Ikea, jag fick mat och även provsmaka på mammas köttbullar. Vi gick en liten sväng och kikade sedan drog vi vidare in till stan! Vi skulle hälsa på Söta Jasmiina & morbror Stefan. Mormor1 & mormor2 gick upp före med mig, morzan skulle gå några ärenden, hon kom strax efter. Hunden Ramsi fick först vara inlåst i sovrummet, men efter ett tag fick han komma ut. Han är ju sååå rolig. Jag visade morbror & Jasmiina mitt nya sätt att ta mig framåt, de skrattade åt mig. Det blev bus och mys på golvet, morbror Stefan är jätte bra på bus! Nu skulle vi åka hemåt, ville ju träffa min pappa innan jag skulle sova. Pappa kom och mötte oss på utsidan, han skulle hjälpa mamma upp med alla saker.
Japp detta var min måndag, kan tillägga att det är sååå himla varmt ute nu, tror att jag håller på att svettas ihjäl i mellanåt, måste ta ett snack med morzan om att inte sätta på mig så mycket kläder!!
Hej hopp & *vink* *vink* på er alla där ute!!
Soliga & Glada Hälsningar:
Joel


Var & Hämtade en bok!!

Var & Hämtade en bok!!

Mamma säger att man blir klok av att läsa böcker. Här har jag varit och hämtat mig en bok i min bokhylla.

Så här ser jag ut klockan 05.30!!

Så här ser jag ut klockan 05.30!!

Uppe med Tuppen, trodde jag men han sov fortfarande!!

Kuckelku...Vart e du tuppen??

Idag vaknade jag nog innan tuppen. Redan vid 04.30 ville jag gå upp men mamma kämpade med mig tills klockan var 05.10. Då tröttnade hon och gick upp med mig. Jätte kul. Nu springer jag runt i min gå stol och skrattar åt mig själv (ser mig själv på den digitala fotoramen) Pratar även med pappas foppa tofflor.
Idag är mormor1 & mormor2 lediga, tror att de skulle komma på besök.
Nu skall jag busa vidare, mamma ser ut som en zombie men jag är lika glad för det!!
Hej hopp & God morgon på er alla där ute!!
Pigga Joel

Felicias Dop!!

Idag har jag varit på något som heter Dop! En gubbe i klänning hällde vatten på Felicias huvud. Jag skrattade glatt & högt för att jag slapp det där. Lite mysigt var det för det spelades musik i den där konstiga lokalen. Mamma verkade ganska ointresserad av allt som sades, det verkade som att hon inte trodde på den där "gubben med klänning". Stefan & Söta Jasmiina var något som kallas Gudföräldrar...*hm* Vad är Gud för något? Mamma & Pappa har aldrig nämt det ordet för mig??
Nu skulle vi sätta på oss kläderna, det verkade vara slut på det roliga....
In i bilen och pappa körde oss Till Tuve Torg! En konstig lokal till med ett kors på, vad var nu detta??
Vi fick stå på utsidan och vänta, det var visst låst. Vi kom in till slut och mamma dumpade mig i en barnstol, jag skulle få lite mellanmål 
Alla åt och var glad, vi var tvugna att åka hem tidigare, vi skulle nämligen sälja min & mammas bil. Och vi blev av med den oxå. Så nu väntar vi glatt på vårna nya fräcka Peugeot 107 Sport.
Hej hopp på er alla Glada där ute!
Pussar & Kramar i massor//
Joel

Min helg hos Faster & Farmor.

I Fredags så dumpade ju min Mamma och Pappa mig hos Faster, och som jag skrev i förra inlägget, så blev jag jätte glad att träffa henne, och hon blev såklart glad att träffa mig, efter att vi sagt hejdå till Mamma och Pappa så blev det först lite bus på golvet, innan faster för FÖRSTA gången skulle byta blöja på mig, de ni.. det va inte illa de!
Jag tänkte att jag får vara extra snäll emot faster nu när hon skulle byta, så jag låg *tro det eller ej* heeelt stilla hela tiden och kollade på henne med mina stora blåa ögon! =)
Efter en stund så kom även Farmor hem, hon hade varit och hämtat sin bil hemma hos mig... jag blev på klädd för att gå ner till Fasters Farmor och hälsa på en norsk tant, jag fattade inte så mycket av vad hon sa, för hon pratade på nått konstigt språk.. men hon va snäll! Efter ett tag så blev jag sååå trött så jag höll på att somna, så farmor fick fort som bara den på mig kläder så att vi skulle hinna hem och äta gröt innan jag somnade, men när jag väl kom hem till farmor så blev jag så glad att faster va där så jag blev jätte pigg och busade som bara den på golvet.. och jag fick såklart min älskade gröt =D Efter att jag ätit så trodde faster och farmor att jag skulle somna eftersom att jag va så trött för bara några minuter sen, men icke sa nicke, jag va ju hur pigg som helst och ville absolut inte somna.. dom skulle ju kolla på tv och det ville ju jag med såklart. Både faster och farmor försökte få mig att somna, min faster gick t.om in och la sig med mig i hennes stora säng och hon sjung för mig! =) Det trodde jag aldrig att jag skulle få höra, hon tycker nämnligen inte om att sjunga, men vem kan motstå att sjunga för lilla söta mig! =) men inte somna jag inte, utan jag låg snällt och lyssnade på faster! Faster gav upp och farmor tog över och efter ett litet tag så somnade jag så gott i farmors famn, jag fick sova i fasters gamla rese-säng, den va jätte go och mjuk!
Jag sov jätte gott tills jag drömde nån konstig dröm, så jag vakande upp och började gråta som bara den, och jag började hosta jättte jätte jätte mycket! Även faster vaknade och försökte trösta mig, men jag bara grät å grät å grät, jag hade ju jätte ont i min mun oxå... farmor tror att jag håller på att få flera tänder, efter lite mer än 1 timma så somnade jag så gott igen, och sov fram till halv 7, då vaknade jag igen, men både faster å farmor sov fortfarande så jag och Zixten låg och pratade en stund, men faster hade tydligen vaknat så hon kom in och kikade på mig, hon såg hur trött ut som helst!! Förlåt Faster att jag höll dig vaken halva natten! =) Faster gick och la sig igen och farmor gick upp med mig, för jag hade bajsat =P sen låg jag och busade med farmor på golvet, sen äääääääntligen vid 8 fick jag gröt!!! och den mumsade jag i mig! sen blev de ännu mera bus, fram tills att jag tog mig en power nap =P efter ett tag så började de pipa massa i farmos hus, det va tydligen telefonen som ringde, pappa ringde å väckte mig! sen kunde jag inte somna om, så jag fick krypa ner en stund hos Faster, vi tyckte att det va dags för henne att vakna så att jag skulle få komma ut på promenad! Innan promenaden så fick jag mat av faster! =D
Och precis när vi skulle gå så ringde det på dörren, vem va de nu då som kom, jo det va MAMMA och PAPPA.
Strax innan vi gick så kom Söta Karina som skulle gå med på promenaden, vi gick till torget för mamma bad faster att köpa lite olika mat burkar till mig! Jag va huuur trött som helst men jag somnade inte, ville ju inte missa nått på vägen! =) När vi va påväg ifrån affären så blev jag trött av att sitta stilla i vagnen, så Söta Karina fick bära mig en stund, vi gick en bit till också träffade vi på Fasters arbetskamrat! Hon hade en stor söt hund! =) När vi skulle gå igen, så satte faster ner mig i vagnen och jag somnade direkt! nu orkade jag inte vara vaken mera!
Efter ca 1 timma så vaknade jag av att vi va hemma hos farmor igen, där det blev mat tajm för både mig och alla dom andra! =) sen åkte jag med mamma och pappa  hem och myste framför tv:n hela kvällen.

Nu orkar jag inte skriva mera om min helg, blev alldeless för trött i fingrarna!
Tack och Hej!


Fredag & Övernattning Hos Farmor & Faster!!

Fredags dagen var jag, mamma & farmor inne stan. Det blev att vi gick och kikade i de där "jäkla" affärerna igen. Okey, ganska bra gick det iallfall, kanske är jag lik pappa även där. Pappa älskar nämligen att gå å kika i affärer.
Tiden gick snabbt och nu skulle pappa komma in till stan och hämta upp oss. Mormor skulle hem till sig så hon gick och tog spårvagnen. Pappa stod redan och väntade när vi kom. Nu skulle jag bli avsläppt hos faster, jag skulle nämligen sova över där! Mamma & Pappa skulle in till stan och mysa + bo på hotell.
Vi hamnade i värsta bilkön så det tog ett tag innan vi var framme hos faster & Farmor. Faster blev jag glad av att se mig och jag blev glad när jag såg henne.
Mamma & Pappa sa hejdå och så åkte de. De skulle visst fira sitt 15-år tillsammans!!
Kram på er mamma & pappa!
Kommer ni att sakna mig tro???
Er Son Joel!!

Jag I Lådan!!

Jag I Lådan!!

Bus Kul I Lådan!!

Jag & Tokiga/Roliga Peter!!

Jag & Tokiga/Roliga Peter!!

Bus Bus & åter Bus!!

Jag & Farfar!!

Jag & Farfar!!

Jag besöker Farfar på hans jobb!!

Träffat Farfar & käkat min 1:a Pommes Frites!!

Idag har jag varit och hälsat på farfar på hans jobb! Han och Monica skall åka bort och inte komma hem för om en vecka. Det var ett tag sedan jag träffade Farfar men det var lika kul som alltid. Det blev bus på hans kontor, jag fick prov sitta & prov snurra i hans kontorstol. Det var jätte roligt, visade att jag kan sitta själv, fast det hände en liten olycka när jag lutade mig lite bakåt och välte, då blev jag lite ledsen.
Det kom in en massa folk på kontoret för att hälsa på mig, jag har träffat dem förut, nu tyckte de att jag hade blivit sååå STOR. Roliga Peter kom in och busade med mig, jag hamnade i en plast låda, jag åkte fram och tillbaka på golvet, samtidigt satt jag och bet i ett svart lock. Mamma tyckte att det såg ut som en ratt!!
Nu var Farfar tvungen att börja att jobba. Morzan och jag mötte upp mormor1 & mormor2 på Backaplan. De var hungriga som vanligt och den här gången blev det hamburgare. Mamma hade inte tagit med sig skötväskan efter som jag sov när vi lämnade bilen, så det fanns ingen mat till mig. Jag fick smacka på Pommes Frites för 1:a gången i mitt liv, det smakade så där, fick även smaka lite hamburgare oxå. Jag nöjde mig med att sitta och leka med ett sugrör & en mugg. Nu åkte vi hemåt för jag skulle ha mat. Passade då på att visa mitt nya sätt att ta mig framåt på, även de tyckte att det var sååå roligt. Nu skulle vi ut och gå, det blev en riktig låååång promenad, som vanligt somnade jag. Vaknade sedan av att mamma tog upp mig ifrån min kärra, mormor2 bar upp mig och mamma tog kärran. Pappa var hemma när vi klev innanför dörren. Han kom och pussade och kramades med mig. Efter det blev det mat och sedan var det dax igen för att visa mitt nya fräcka sätt att ta mig framåt på. Även nu skrattade de högt åt mig. Mormorna åkte hemåt och det blev mera bus på golvet. Jag blev sugen på min kvälls gröt och visst fick jag den.
Nu skulle jag sova, mamma låg och sjöng för mig, pappa kom oxå förbi och lade sig hos oss. Pappa tog över nattningen.
God natt alla där ute!!
I morgon är det Fredag!!   *Jihaaa*


Helt Slut!!

Helt Slut!!

Man blir trött av att gå på stan!!

Jag & Eva-Lena

Jag & Eva-Lena

Min blogg kompis & jag på fiket!

På Väg In Till stan!!

På Väg In Till stan!!

På väg in till stan för en fika med min blogg kompis!!

Onsdag = Vart på stan & träffat min blogg kompis!!

Kikade på klockan, det var dax att väcka mamma för att få komma till den STORA sängen och visst fick jag det, mamma såg lika trött ut som vanligt, hon sa att jag skulle somna om, men tror ni att jag gjorde det. Nepp, jag ville gå upp!
Väl uppe så blev det gröt. Idag skulle vi åka in till stan och fika med min blogg kompis Eva-Lena!
Vi gick ner till Backaplan för att ta bussen därifrån, väl där blev det spårvagn in till stan. Vi var lite tidiga så det blev en titt i affärer innan.
Eva-Lena stod på utsidan av fiket och väntade på oss, jag hade precis somnat. När jag sedan blev väckt av morzan så hade de redan käkat klart. Nu var det min tur att äta, visade vad jag är duktig på att äta och Eva-Lena tyckte att jag var så duktig som åt så mycket mat! Efter det blev det lite efterrätt men bara till mig, mamma & Eva-Lena hade redan hunnit att druckigt sitt kaffe. Det var så kul att få träffa min blogg kompis, och det tyckte mamma oxå. Nu hoppas vi att det blir fler tillfällen.
Nu gick snart tiden ut på Eva-Lenas bil, och vi lämnade fiket mätta och belåtna, och sade hejdå till varandra. Mamma & jag gick vidare ut på stan, morzan skulle kika vart något Museum låg, vi hittade det tillslut.
Nu hamande jag på Hm med Morzan, hon kikade lite på kläder. Efter det så började vi att vandra neråt Avenyn, en snabbis in till Nordstan innan vi skulle åka hem blev det oxå.
Somnade igen när vi skulle gå av bussen hemma, mamma satte sig en sväng på utsidan av vårt hus för att vila sina ben efter en hel dag på stan.

Äntligen var jag hemma, och det hade varit så varmt under dagen så det var himla skönt när mamma tog av mig kläderna, nu hade jag bara en body på mig. Jag blev nedlagd på filten, jag låg inte där många sekunder fören jag rullade ut på golvet. Hamnade på rygg, det var nu som jag "bara" skulle prova en sak. Jag satte ner mina varma och klibbiga fötter i golvet, sköt i från med mina stabila ben och vad hände??? Jo jag flyttade mig framåt, jag upprepade rörelsen med benen och nu kom jag framåt snabbt. Mamma bara stod och gap skrattade åt mig, hon drog mig tillbaka till dit jag hade startat, ibland sa hon:
-akta dig för kanten, akta dig för hörnet, det där var ju inte bra för ditt platta huvud.
Hon verkade iallafall tycka att mitt sätt att ta mig framåt var väldigt roligt. Hon tog fram filmkameran och filmade. Kvällen blev lugn, pappa kom hem men han mådde inte bra så han gick och lade sig. Jag somnade oxå!

Good Night & Bye Bye
Joel


Jag på Filten

Jag på Filten

Det är jobbigt med solen, tur att det finns skugga!!

Kossan muuuu & Tuppen Kuckelku.....

Idag har jag & Min Bästis Vilmer varit ute på en promenad. Morzorna hängde med så gott de kunde....Under våran promenix så träffade vi på en katt, och självklart var mamma tvungen att stanna och prata med den, det skulle hon inte ha gjort för den följde med oss en bit på promenaden. Jag kikade glatt på den. Nu sa mamma till katten att den inte fick följa med längre utan skulle gå hem till sig, vart den nu bodde någonstands??
Tillslut hamnade vi på 4-H Gården i Tuve. Där fanns det intressanta saker, eller djur som mamma säger. Vi kikade först in till Kossorna, de var jätte stora, svarta och vita. Mamma tror att kossorna hade bebisar i sina magar för de var så tjocka och de låg ner och flämtade, mamma säger att de brukar säga muuuu muuu. Idag sa de inget alls.
Vi gick ut ifrån det där huset som luktade bajs, kossorna bodde visst där. Vi gick vidare in till ett annat hus, där inne var det tomt, dessa djur var visst ute i det fina vädret.
Vi gick runt huset och här fanns det kaniner och hönor + 2 Tuppar. Jag tog mig en liten pratstund med hönorna(pappa frågade mig om de var lik mamma, förstår inte vad han menar??).  fast jag fick inget svar där heller. Vilmer han skakade på gallret han, kanske ville han in och hälsa på dem??
Nu var det grisarna som stod på tur, de var inte roliga, de bara låg och sov. Det fanns en rosa & en svart.
Fika paus tyckte mamma & Roliga Emma och visst blev det. Jag var lite grinig, inget passade, synd att mamma inte fattar vad jag vill. Hon gav mig först ett kex, det gick ganska bra, sen blev det päron, det gick oxå ganska bra, sen var jag mera hungrig. Mamma gick sin väg och kom strax tillbaka med fisk. Det passade inte alls idag. Som tur var så hade morzan med sig gröt till mig! Det gick bra att äta och inte gjorde det ont i munnen & mina två tänder heller. Nu blev jag nöjd ett tag. Fast jag blev allt bra trött och det tog inte många sekunder innan jag somnade! Vilmer låg och mös med morzorna. Nu skulle vi bege oss hemåt, jag sov som en stock under hela promenaden hem.
Nu vakande jag av att någon ropade lite försiktigt på mig, jag satt fortfarande i min kärra och var fortfarande ute. Det var mamma & Farmor som ropade. Roliga Emma & Min Bästis Vilmer hade åkte hem.
Vi gick in, farmor gav mig mat. Nu passade jag på att visa mamma & farmor att jag har lärt mig "diket" i prästens lilla kråka skulle ut och åka...., mamma fattade först inte vad jag höll på med när jag slängde mig från sida till sida i min matstol. Sen när farmor sa Prästens lilla kråka fattade mamma. De skattade så åt mig, nu pruttade jag med munnen när den var full i mat, det var visst inte lika roligt.
På golvet blev det bus, farmor byggde torn och jag rasade ner det, pappa kom hem och mamma lagade mat. Pappa spelade gitarr och han + farmor satt och sjöng för mig. Det var mysigt.
Jag var mera hungrig, det severades kvälls gröt och efter det blev jag jätte trött och somnade i farmors famn.
Sov inte så länge utan vakande sedan och var hysteriskt ledsen, mamma och pappa fick kämpa så för att jag skulle somna. Det slutade med att mamma gick och lade sig med mig, jag fick lite tutte, hihihi. Nu kunde jag somna om igen!
Tack & Hej från lilla mig!
Joel

Uppe Med Tuppen!! Kuckelku.....

Idag ville jag gå upp tidigt. Redan 05.20 "ropade" jag på morzan. Hon kom fram till min säng och såg ut som ett spöke, tror att hon var trött. Iallafall så hamnade jag i den stora sängen, ny blöja & tutte blev det. Mamma gjorde ett tappert försök att få mig att somna om men tror ni att jag ville det eller?? Nepp!! 06.20 gick mamma upp med mig. Jag hamnade i min gåstol, morzan ställde sig vid diskbänken. Jag fick tag i hennes handväska (eller den fula pungen som mormor2 kallar den för)och hade en brottningsmatch med den, de svarta banden är allt bra festliga. Efter brottnings matchen blev det en rolig & vild disskution med katterna, de är så himla roliga, sitter för mig själv och skrattar & pratar med dem, synd bara att de inte svarar mig. Efter detta så tog jag mig en sväng till katt maten, var ju bara tvungen att kika så de äter upp sin mat, nu började jag att bli hungrig. Gröten var redan klar, vilken tur jag har. Jag fick smaka på morzans hallon/mango puree, det var så där om jag skall vara ärlig, äpplemoset var mycket bättre.
Ner på golvet och av med min gröna/vita grod pjamas. På med mina nya gråa mys byxor och min grå/vit/röda body. Nu var jag redo för den nya dagen och en besök av Roliga Emma & Min Bästis Vilmer. Men först skulle jag sova lite till, blir ju trött av att gå upp tidigt!!
ZZzzznark så länge!
Joel

Jag & Mamma på filten!!

Jag & Mamma på filten!!

Jag är upptagen med annat än att vara med på kort!!

Jag plockar gräs!!

Jag plockar gräs!!

Jag & Mitt 1:a Gräs strå!!

Och här är vi på andra sidan!

Och här är vi på andra sidan!
Vi är klara & Glada!!

Tjej Ligan!!

Tjej Ligan!!

Andra sidan är ni klara???

Jag & Kent På Båten!!

Jag & Kent På Båten!!

Sitter & läser kartan för Kent!!

På Väg Till Brännö!

På Väg till Brännö!

Min 1:a Båt tur & jag hamnade ute på Brännö!!

Mamma har gjort äpplemos & Mango/hallon mos till mig idag. Jag fick bara smaka på äpplemoset. Det var verkligen gott!! Sedan fick hon brottom för hon skulle göra mig iordning! Kent med familj klingade på dörren och de kom in för att vänta tills jag och mamma var klara. Nu klingade det på dörren igen, det var min farmor som hade vägarna förbi! Jag fick mysa en snabbis med farmor innan vi skulle åka.
Idag har jag fått åka båt ute på det stora havet. Jag, mamma Nathalie, Felicia, Annika & Kent tog oss en tur ut till Saltholmen, där fanns det en massa båtar, Vi åkte med en båt som skulle ta oss ut till en ö som heter Brännö. Båten hette Skarven. Den var stor. Jag fick sitter brevid Kent under nästan hela färden, jag blev lite sugen och mamma tog fram ett päron och ett kex till mig. *mums*
Väl framme somnade jag, mamma och de andra hade visst gått över till andra sidan ön, de hade stannat till mitt på ön där det fanns en kiosk.
Nu vaknade jag till, mamma och de andra satt och fikade på en filt, jag ville oxå sitta där och mysa! Självklart kom mamma och hämtade mig! Kent fiskade "Kalla" men han fick inget napp!! Jag satt och plockade mitt 1:a gräs, det var väldigt intressant med gräset. Det kittlade så gott på fingarana. Nu fick jag oxå lite i magen, *mums* vad gott!!
Tiden gick snabbt och nu kom båten vi skulle åka med. Skulle vi komma hem med den?? Vi gick på, denna gång så satt vi på övervåningen, först satt vi ute men det blev kallt efter ett tag så vi gick in! Skulle vi aldrig vara framme?? Felicia blev hungrig så hon fick sig lite tutte av sin mamma!!
Nu Äntligen var vi på fast land igen!
Våran bil stod en bit bort ifrån färgelägret, det var knökat när vi kom dit. Kent körde mamma för att hämta den.
Jag och mamma packade oss in i våran bil och nu styrde morzan hemåt!
Skulle min pappa var hemma tro?? Jo visst var han det. Blev så glad att se honom.
Mamma dumpade mig nästan på en gång när vi kom hem, hon fick något konstigt ryck och ville träna, *vips* så var hon borta!!
Jag fick gröt av min pappa och sedan tog den friska havsluften ut sin rätt.
Jag somande som en stock!!
Hej hopp Motor båt!!
Joel

Jag & Felicia!!

Jag & Felicia!!

Jag & Felicia!
Mitt På Bordet!!

Min Kusin Nathalie!!

Min Kusin Nathalie!!

När jag har lärt mig att gå skall jag oxå springa och busa där!!

Sitter & Berättar För Morbror Stefan & Söta Jasmiina

Sitter & Berättar För Morbror Stefan & Söta Jasmiina

Lyssnar de på mig tro??

Bus På Golvet!

Bus På Golvet!

Hej hej!
Här är jag på golvet!!

Har de käkat upp all mat??

Har de käkat upp all mat??

Måste bara kolla så att Lasse & Tjej katten (Barbro) har ätit upp sin mat!!

Soliga Söndag = Glass & Slottskogen igen....

Vakande och fick komma till den STORA sängen! Efter gröten fick jag ligga och mysa med pappa & Katten Lasse!
Vad skulle mamma & pappa hitta på idag då??
Jag spang runt en sväng i min gåstol, hängde med morzan i köket. Måste bara berätta att jag tycker att det är såååå himla intressant med katt maten, det är det ända som jag stirrar på när jag är där!! Tror att mamma har blid bevis på det!
Morfar ringde när mamma höll på att göra mat till mig, de skulle komma och hälsa på. *jippi*
De kom och som tur var så hade mamma gjort så mycket mat att det räckte till dem oxå! Mormor gav mig mat och det severades potatismos, morötter, broccoli och korv. Det var gott och pappa satt och var orolig att jag skulle få för mycket mat. Tror att han är rädd att jag skall bli mindre smal.
I med maten i magen och på med ytterkläderna! In i bilen och nu skulle det käkas glass. Vi hamnade i Torslanda på triumf glass kiosken, alla åt glass utan jag! Fast jag brydde mig inte. Nu skulle vi vidare till den där "Slottskogen" igen! Mina Kusiner, Annika, Kent & mormor2 var visst där. Stefan & Söta Jasmiina skulle oxå möta upp oss där!.
Det var långa branta backar, tror mormor1 blev lite trött i benen av backarna, jag tyckte inte att det var jobbigt för jag satt i min kärra, eller jag sov rättare sagt.
Jag vakande upp av att pappa ropade mitt namn! Mamma slet upp mig nästan på en gång, jag hann knappt att vakna. Väl vaken så såg jag alla de välbekanta ansiktena. Jag & Felicia satt mitt på ett av borden och kikade.
Vi fördrev en stund där i lekparken men tiden på mormors2 bil började att gå ut. Vi fick röra på oss!!
Mormor1 dumpade oss, momor2 ville inte åka själv. Morfar fick åka med oss själv och under hela färden hem så busade morfar med mig!!
Vi vinkade hejdå och jag blev helt till mig när morfars bil började rulla, det är sååå himla roligt med bilar, fast jag tycker bäst om bussen. Den blir jag verkligen helt vild av när den kommer.
Mamma, Pappa & jag gick upp! Mat skulle jag få igen. Efter det blev det bus och sedan var det dax för gröt & läggdax!!
Man blir trött av all frisk luft när man är ute!!
Soliga Söndags Hälsningar!!
Joel
.

Mammas Prinsar!!

Mammas Prinsar!!

Mamma säger att hon har 3 prinsar!!
Vad menar hon??

Jag i min nya "Gubb" Keps + nya body & byxor!!

Jag i min nya

På G i köket!!

Min Nya Bilbarnstol!!

Min Nya Bilbarnstol!!
Här är min nya Bilbarnstol!!

Ny Bilbarnstol & Besök Hos Roliga Ralf!!

Mamma & pappa tycker att jag har blivit en sån stor kille så en ny bilbarnstol var det dax att inhandla!
Fast innan åkte vi och tittade vart pappa jobbar! Ute vid Önnereds brygga sitter han. Det var hur fint som helst. Vi passade på att ta oss en liten promenad när vi ändå hade tagit oss ut, en massa fina båtar fanns det. Undrar om jag får åka båt någon gång??
Nu skulle det handlas en ny bilbarnstol till stora mig!!
Första stoppet blev på Baby Proffsen ute i Sisjön, där hade de inte den färgen som jag ville ha, vi fick åka vidare till Baby hörnan på Backaplan! Där fanns den och det blev en Britax Multi Tech (Robbie) http://www.britax.se/Sv-Multi-Tech.html
Nu sitter jag som en kung i baksätet, lite arg är jag när jag sitter i den för jag måste sitta fast, och det är inte så kul!
Vi åkte hem och tog det lugnt ett tag, jag skulle få käk och mamma & pappa skulle vila sig lite!
När maten och vilopausen var avklarade så styrde bilen i mot Faster. Vi skulle hämta upp henne vad vi skulle göra sedan visste vi inte!!
Det blev att vi besökte Roliga Ralf, där fixades och donades det med lite av varje, han hade precis klipp sin fina gräsmatta, mamma fixade iordning Roliga Ralf vimpel (den som hänger & svajar så fin uppe i flaggstången), jag hjälpte Roliga Ralf med hans pool, pappa satt inne och kollade på innebandy finalen och Faster Emma underhöll mig och sedan hjälpte hon mig att äta!
När vi sedan tröttnade på solen så gick vi in! Faster & jag busade i Roliga Ralfs gungiga säng, Faster säger att det är vatten i den?? Hur det nu kan vara vatten i en säng? *hm* Vatten säng säger de helt enkelt!! Efter det så blev det bus framför spegeln, Roliga Ralf har så STORT hemma hos sig och jag hade ett jätte golv att rulla på! Det tog tid att ta sig fram.
Efter ett tag dök min Farmor och hennes syster Gull-Britt upp. Jag fick en ny "gubb" keps och en fin body och ett par fräcka byxor, det kommer jag att bli "göra" fräck i!!
Kvällen avslutades med "Körslaget" och jag somnade i Gul-Britts famn!
ZZZzzzznark
Joel 


Min Faster Tycker Att Jag Är Såååå Rolig!!

Min Faster Tycker att jag är såååå Rolig!!

Vi hämtade upp Faster sedan åkte vi och hälsade på Roliga Ralf!!
Hon tycker att jag är sååå himla rolig!!

Jag Äter & Mamma Syr!!

Jag Äter & Mamma Syr!!

Jag blev så hungrig av att hjälpa Roliga Ralf!
Mamma sitter i bakgrunden och fixar i ordning Roliga Ralfs vimpel!!

Jag hjälper Roliga Ralf!!

Jag hjälper Roliga Ralf!!

Roliga Ralf kunde inte så jag fick hjälpa honom!!
Snart får jag bada i poolen!!
*Jippi*

Här är den nya!!

Här är den nya!!

1:a åk turen i min nya bilbarnsstol!!!
Det är sådär kul!!

Det här är inte bra!

Här är jag! Får låna sleven!!

Man måste ha en bilbarnsstol när man är så liten som jag är,  här står bilen stilla!
Jag får sitta här medans mamma & pappa installerar min nya bilbarnsstol!
För att jag inte skall tröttna har jag fått låna mammas ena slev, den är hur kul som helst!!

På väg ut!!

På väg ut!!

Hej hej!
Här har ni mig och pappa!
Vi är på väg ut! En ny bilbarns stol skall inhandlas till mig!!

Plockar blommor!!

Plockar blommor!!

Jag & mamma plockar en blomma!
Kan man äta den??

Jag & Mamma!!

Jag & Mamma!!

Paus på gräsmattan!!

Paus på gräsmattan!!

Paus på gräsmattan!!

Jag & mormor2 på gräs mattan!
Vi tar oss en liten paus och jag visar mina fina skor!!

Min Lyxiga Mat!!

Min Lyxiga Mat!!

Här serverades det Lax med Grönsaker!!

Jag på Restaurang!!

Jag på Restaurang

Jag är jätte hungrig, kommer inte maten snart??

Kulig & Fart Full Fredag!!

Den här dagen tillbringade jag & mamma i den "där" Slottskogen! Där var även Roliga Emma med Vilmer. Meeri, Cecilia & William. Anna-Lena med Hanne, och en annan tjej och hennes bebis! Efter en stund dök även mormor2 upp!! Hon hade plockat en vitsippa till mig, den var jätte fin och god! Självklart smakade jag på den!!
Det var en massa andra barn i parken, så först satt jag lugnt och fint i min kärra och bara kikade på alla tokiga och vilda ungar som var högt och lågt!!
Roliga Emma åkte rutchkana med mig, det gick fort och det var så kul! Mamma var och lekte med William, tror att de åkte den STORA och långa rutchkanan. Jag fick även gunga, det var hur kul som helst. Visade även mormor2 att jag tycker om att gunga och hon var förvånad över att jag inte var rädd! Nej varför skall jag vara rädd för det kan man undra??
Tiden gick snabbt och vi var tvugna att bryta upp, jag mormor2 & mamma skulle åka hem så att jag skulle få äta ,men istället blev det att vi gick på stan och åt på restaurang istället. Jag fick in min burkmat på ett stort fint fat och det såg riktigt smaskigt ut. Mamma & mormor2 åt något annat!!
Efter att vi alla 3 var mätta och belåtna gick vi sedan en sväng och kikade. Det var en massa folk på stan och alla verkade väldigt glad, mamma sa något om After Work vad det nu kan vara??? Eller så var det för att den där fina varma gula saken som lyser var framme även idag. Inte vet jag!
Vi köpte en dop present till Felicia, den var jätte rolig. På väg till bilen stannade vi till vid en annan park och satte oss ner för att ta det lugnt ett tag. "Tanterna" var trötta i benen efter en hel dags promenad!
Nu var vi på väg hem, pappa var redan hemma när vi klev innanför dörren!
Kvällen blev lugn och jag somnade strax innan 20.00 som jag för det mesta brukar att göra!
Hej hopp skaka loss!!
Joel

Mitt Hjälm Recept!!

Mitt Hjälm Recept!!

Har ju glömt att berätta om mitt Hjälm recept som jag fick på bvc!
Så nu kan mamma köpa en cykel hjälm åt mig och få 50 i rabatt!!
Bra Va??

Jag & Morfar!!

Jag & Morfar!!
 
Bus med Morfar!
Bilden är från en annan dag!!

Hallå eller....

Hallå eller....

Hänger ni med där ute??
Farmor1 & Farmor2 = Mormor2 & Mormor1
Felicia & Jag med pjamas och fin byxor!!

Jag & Söta Jasmiina!!

Jag & Söta Jasmiina!!

Grön På G!!

På G

På väg upp till morfar & mormor! Grönt är skönt!

Idag fyller morfar år & jag blev 8 månader!!

Idag fyller min morfar år *GRATTIS MORFAR*
Förmiddagen tog jag och mamma det lugnt, jag sprang på i min gåstol, hade ett intensivt samtal med ena katten (Lasse). Konstigt tycker jag allt att det är för han svarar inte!!
Nu var det dax för en snabbis till Backaplan, morzan skulle fixa en liten present till morfar, det blev ett kort + ram med mig och honom på!
Snabbt hem för att pakera bilen, mamma bar nu iväg med mig sovande i "räklådan". Hon hade visst slagit sig ner på busshållplatsen där vi väntade på att bli upphämtade av morbor Stefan & Söta Jasmiina. Precis när Jasmiina skall ställa in mig i bilen så vaknar jag upp.
Sitter och håller morfars paket (det som Stefan & Jasmiina skall ge till honom), det är grönt & fint. Undrar bara vad det är för något i?? Vi får väl se när det öppnas!
Väl framme så blir Kurt (morfar katt) utsläppt, våra katter är så avundsjuka på Kurt för att han får vara ute så mycket och inte de!
Mamma dumpar mig i vardagsrummet, Söta Jasmiina tar över och mamma hjälper mormor med lite av varje. Jag får även mat av Jasmiina, det är så himla gott med mat just nu, förstår inte varför jag inte tyckte det från början?? Plötsligt hör jag en röst som jag känner igen! Det är min älskade pappa! Kul att han oxå ville kika in! I fönstret får jag sedan se en annan som jag känner igen! Det är morfar!
Hej Joel säger morfar, äter du mat??  Jag blir torkad runt munnen och sedan får jag komma upp till morfar. Det tar inte många minuter tills det knackar på dörren. Mina kusiner & Kent + Annika kommer oxå på besök. Kul Kul för dem har jag inte träffat på hur länge som helst. Felicia har blivit sååå himla stor! Och Nattis är lika söt som vanligt, jag sitter i Jasmiinas knä och försöker förklara för Nattis som oxå sitter där att jag har saknat dem sååå himla mycket!
Det blir nu fika och jag blir sugen igen, jag får lite till att äta, morfars pappa dyker oxå upp, det var även länge sedan jag träffade honom. & Vips så sitter jag i hans knä! Även mormor2 dyker upp nu! Det blir en massa kackel och tiden går, jag blir åter igen sugen på mat och det serveras ÄNTLIGEN Gröt! Felicia smakar oxå hon på gröten. Där i mellan får jag på mig min pjamas, jag är den ena som har pjamas på mig på kalaset, vad skall detta likna?? Ja ja de tycker nog om mig iallafall!!*ler*
Hemfärd blir det sedan, jag håller mig vaken hela vägen hem, det hinner även bli lite lek på golvet och i den stora sängen!
Mamma skrattar så åt mig, jag ligger på mage, kör ner huvudet i madrassen och låter så högt jag kan, samtidigt så sprattlar jag med fötterna och benen så att rumpan lyfter. Mamma säger att jag ser ut som en gräs plog!! Ha ha och när mamma skrattar så åt mig så blir jag ännu vildare och sprattlar ännu mera, mellan allt detta så rullar jag från sida till sida. Måste ju bli av med all energi innan jag skall sova, för vem kan lägga sig och sova med sånt sprattel i armar & ben??
Hej hopp & Grattis till mig på 8-månaders dagen & Grattis morfar!!

En Jätte rolig Onsdag!!

Vi stod vid bussen vid 10.20 tiden och väntade på Roliga Emma & min bästis Vilmer, Meeri & Cecilia kom starx efter men med bilen!
Idag lyste och värmde den där gula saken sååå himla skönt. Vi alla skulle ut på en promenad! Självklart blev jag såå himla trött och vet ni vad jag gjorde då?? Jo tog en tupplur! Vaknade sedan i min säng, vad var nu detta?? Varför hade jag jackan på mig fortfarande?? *hm* Mamma är allt bra konstig! Som tur var så hörde hon ganska snabbt att jag hade vaknat och kom för att ta av mig nästan alla kläder. Hamnade sedan på golvet en sväng, där mina kompisar oxå fanns, vi tre låg och kikade på och samma leksak, mammorna var glada att vi höll sams. Det bjöds på mat och även idag bjöd mamma mig på fisk, snart blir jag väl att se ut som en oxå!! Jag fick äta tillsammans med morzorna! Efter det blev det ännu mera bus på golvet. Mamma tog av mig blöjan efter ett tag, så både Cecila & Vilmer fick se mig halvnaken. Som tur var så slapp det att bli någon kiss olycka på Vilmer & Cecilia. Och hoppas bara  att Cecilia inte drömmer otäcka drömma inatt. *sorry kompis* Du får skylla på min tokiga morza!!
Nu var Meeri & Cecilia  tvugna att åka hem, roliga Emma & Vilmer stannade en stund till. Jag försökte att visa Vilmer hur man får min gåstol att röra på sig , men han var mest inne i kontrollpanelen. Det blinkade och tutade. Tror nog att han kommer att bli lika snabb som mig i den!! Stod även och försökte förklart vad de olika knapparna var till för men det liskade han ut själv!!
När de sedan hade gått så fick jag mera besök. Min farmor kom och hälsade på. Jag fick mig en ny fin keps. Den fick jag i 8 månaders present.
Det blev även en sväng ner till Backaplan, jag skulle bli proffs fotad, vad det nu menas med det.?? Vi kom iallafall fram och där fanns det en rolig gubbe! Nu togs mina kläderna av och sedan på med nya (tack farmor för de fina byxorna) Inga strumpor fick jag ha på mig heller, Konstigt, det brukar ju annars vara så noga med dem??
Först fick jag sitta på något vitt hårigt, där fanns oxå en massa regnskydd, paraply kallas det visst, och en blå vägg?? Vad var nu detta?? Ja ja man får väl lita på morzan! Den roliga Gubben lånade Ztora Zixten av mig, det tyckte jag var sååå roligt och skrattade en massa. De andra verkade nöjda med det. En massa blixtar blev det, men jag var lika glad för det. Klart sa roliga gubben och jag blev nertryckt i min rullande "räklåda" igen!
Väl hemma blev det dax för gröt, pappa var visst på väg hem. Skulle jag orka hålla mig vaken till dess??
Och självklart höll jag mig det. Blir ju så glad när min pappa kommer hem. Innan jag skulle sova så satt jag & farmor och mös.
Idag ville jag inte gå och lägga mig, mamma fick vyssa och sjunga för mig ganska länge idag innan jag fattade att det var läge att ge upp!!

Bye Bye (som Thai gubben lärde mig)

Joel

Kvälls mys med Farmor!!

Kvälls mys med Farmor!!

Man måste varva ner innan man skall sova!
Här myser jag med farmor innan det är läggdax!!

Det är gott att äta på skeden!!

Det är gott att äta på skeden!!

Det är så här man använder skeden eller??

Lägg dax!!

Lägg dax!!

Jag sover INTE med den nya kepsen, mamma ville bara se hur den såg ut på!

Promenad dax!!

Promenad dax!!

Det är mycket att kika på när jag är ute och går!
Här väntar jag på mina vänner!!

Kolla! Vi kan leka alla 3!!

Kolla! Vi kan leka alla 3!!

Vi håller sams, än så länge!

Jag & Mina Polare!!

Jag & Mina Polare!!

Här är vi alla 3!

Kill snack!!

Kill snack!!

Ni kan ALDRIG gissa vad vi snackar om.....*ler*

Min kompis Vilmer

Min kompis Vilmer

Min kompis Cecilia!!

Min kompis Cecilia!!

Här har ni min kompis Cecilia!
Hon prov ligger i mammas & pappas säng!
Undrar varför hon inte ville prova min??

Besök av mormor, och besök på Bvc!

Det knackade på dörren, vem var det som knackade klockan 10.00 på tisdags morgon?? Inte kunde det vara mormor?? Mammas tvätttid skulle ju börja klockan 12.00 och mormor skulle ju vila sig efter en hel helg med arbete.
Det var mormor som kom, jihhaa. Satt i min säng och mös när hon kom, jag skulle ta mig min 10.00 till 11.30 tupplur.
Efter det att jag hade sovit så blev det mat, bus och mys med mormor, mamma sprang upp och ner i tvättstugan, undrar vad hon gör där nere??
Jo måste tillägga att min andra tand har dykt upp, här går det undan, inte undrar på att det kliar och värker i min mun, kan inte mamma fatta det??
Idag skulle jag till bvc, innan blev det mat för mamma & mormor. Även jag fick smaka lite, fast jag fick bara ris & majs + mina torra smörgårs kex. Thai gubben stannade till pratade med mig, jag fattade inte alls vad han sa, mamma sa att han pratade något som heter engelska.
Nu hade klockan runnit iväg, snabbt som attans fick jag på mig kläderna, nu skulle vi till bvc, den som vi missade sist. Väl framme så slet mamma av mig kläderna igen, min tant som har hand om mig på barnavårdscentralen satt bara och babbla om olyckor dit och olyckor dit. Kanske var det bra saker som hon sa, inte vet jag?? Mamma verkade tycka att det var bra och intressanta saker som kom upp. Mormor höll med!
Nu hamande jag uppe på den där konsiga saken som ser ut som en lång tallrik, mamma säger att det är en våg, den kan mäta hur mycket mat jag äter. Den visade 8560, jag hade inte gått upp så mycket sen sist men jag låg bra på kurvan ändå! På längden hade jag skjutit iväg, kanske blir jag längre än pappa?? 73 hela cm lång har jag blivit. En riktig STOR kille nu säger mamma!!
Vi gick till bilen, brrrum brrrum säger den. Färden bar iväg hemåt, och kan ni gissa??? Min pappa var hemma, fast han var lite sjuk så jag träffade honom inte så mycket den här dagen. Och vet ni en sak till?? Min morfar kom och hälsade på oxå!! Han skulle visst hämta hem mormor. Det blev lite bus & mys med morfar innan gröten serverades.
Så här såg min tisdag ut!!
*Vink* Vink*
Joel


Vaddå jag fattar inget??

Vaddå jag fattar inget??

Varför säger mamma att jag att det är fel lag jag håller på?? Fattar ingenting!!

Skall man äta den??

Skall man äta den??

Nepp, inte skall man äta upp den, man skall ju sparka på den!

Haga, Villervalla & Bästa Börjes bilverkstad!

Mormor2 kom på besök redan på förmiddagen, jag var vaken och satt på golvet och borstade min tand. Gröten var redan på väg ner i tarmen.
Runt 10.00 tiden blev jag sååå himla trött, passade på att ta mig en tupplur. När jag sedan vaknade så luktade det så himla gott här hemma, mamma & mormor2 hade städat, mormor2 gick före med den där röda, flaxande surrande saken som suger upp allt som kommer i dess väg. Efter kom mamma med den långa pinnen som har det där blöta gott luktande trasslet på sig!!
Jag fick Fisk och potatis till lunch, efter det så sa mormor2 att hela ungen luktade fisk, vad är det för fel med det då??? Fattar ingenting...
Vi åkte in till något ställe i stan som heter "Haga" mamma vill köpa något i en affär, den heter visst Villervalla och har en massa konstiga och roliga kläder. Tröttnade och gav ut en lejonskrik, mamma fick betala  för att komma snabbt ut ur affären.
Vi gick vidare och mamma slank in i den där Gröna affären, en ny rump salva handlade hon till mig!! Nu skulle vi åka och hämta mormor2s bil, den hade visst varit hos bildoktorn. Den var nytvättad, inte alla bildoktorer som lämnar  tillbaka bilen nytvättad. Hejja BBB=Bästa Börjes Bilverkstad!! Mammas & Mormor2s magar kurrade, de fick åka och fylla upp dem igen, det blev även ett besök på Backaplan! Mamma fick "hjärnsläpp" och köpte en "ÖIS" body till mig!! Även mormor2 var snäll och köpte kläder till mig! Coola brallor där kalsongerna syns och en fräck grön kortärmad skjorta som jag skall ha till sommaren, vad det nu är???
Nu började oxå min mage att kurra, som tur var så hade morzan med sig kex till mig. Det mättade det värsta hungern och kurrandet hölls sig borta tills vi kom hem.
Jag fick fisk igen och efteråt bjöds det på god efterrätt, *mums* vad det har blivit gott med mat helt plötsligt!! Nu luktade jag fisk igen...haha. Och pappa som älskar fisk!!
Jag hann att leka lite på golvet innan det var läggdax. Pappa skulle iväg och kika på fotboll, Öis spelade, de hade visst förlorat hörde jag sen, det var ju synd.....

Joel Boel

Härligt väder = mycket tid ute!!

Idag fick mamma & pappa armen ur....och åkte till Slottskogen med mig. Det var jätte härligt  väder ute, den där gula saken lyste så varmt och skönt, jag hade visst somnat innan vi kom fram till den där "skogen". Mamma & Pappa hade gått en sväng med mig när de bestämde sig för att vi skulle in till själva stan och kika lite!
Mamma & jag gick in till Avenyn, pappa fick köra dit bilen. Där fanns det en hel del att kika på kan jag lova. Morzan hade den där saken med sig där jag hänger på hennes mage och kikar, bärsele kallas den visst. Från ett håll kom det ett jätte stort blått & vitt monster glidande, pling pling lät det när det gled vidare. Från ett annat håll kom det en massa människor på konstiga saker där benen och fötterna snurrade runt (de gjorde nästan likadant som mig, då jag ligger på golvet och springer med mina ben) Mamma sa att till sommaren så skulle hon och jag oxå sitta på en sådan sak. Vad det nu kan vara???
Vi åkte hem till Farmor & Faster, där skulle det lagas mat, jag fick min först och tur var väl det för jag var jätte hungrig. Efter det så fick jag följa med Faster på en lång promend, hur kul som helst, vi såg en sån där konstig brun sak med lång och luden svans som hoppas och skuttar i träden. Mamma brukar sjunga en sång om en ekorre som satt i granen, detta var visst en sån!! Jag satt även och hade en vild disskution med min faster i säkert 20 minuter. Sedan somnade jag. Vi gick vägen om Roliga Ralf, han tog följe med oss hem till farmor & faster. Han fick provköra vagnen, Faster har bildbevis på det på sin blogg www.emmoo.blogg.se . Vi fortsatte vår färd hem till faster och farmor.
Mamma & pappa hade legat och vilat sig en stund, det var bra, det behövde de. Farmor var glad att vi var tillbaka. Nu bjöds det på fika och nu kom även Söta Karina på besök (Fasters vän). Snacka om mycket bus, det blev full rulle på övervåningen, en massa fotbolls lir och pappa blev jätte imponerad av mitt hårda höger skott. Det är min faster som har lärt mig att spela fotboll!!
Kvällen led imot sitt slut och jag längtade hem till min gröt och till min säng. Vi åkte hem och jag fick som jag ville. Gröt och min säng!!
Hej hopp allt gott folk där ute!!
Soliga Hälsningar//
Joel

Grattis Grattis & Grattis!!

Vill bara säga Grattis till en ny kompis som kom till världen igår! Väx snabbt så vi kan träffas och leka mamma pappa barn.....hihihi
Mammas kompis Lina & Pekka fick en liten tjej kompis till mig igår!!
Bamse Kramar
Joel

Mindre Rolig Lördag!

Det har inte hänt så himla mycket idag heller, förutom att pappa har badat mig för första gången sedan jag kom till världen, det var kul, nu kunde jag visa honom hur man skall plaska ordentligt så att vattnet skvätter upp imot kaklet.
Sedan har det blivit en massa spring i gåstolen. Mamma har legat i sängen nästan hela dagen idag oxå, mindre kul! Det har blivit en massa tid med pappa idag iallafall och det tycker jag är sååå himla kul, blir lite tjatigt att vara med mamma hela tiden.
När det sedan började att bli mörkare ute så kröp mamma upp ur sängen, hon såg lite piggare ut. Lite bus på golvet hann det att bli och hon tog fram den där j...la saken som blixtrar mig rakt i ögonen. Tror att den blixtrade när jag satt & borstade min tand!
I morgon hoppas hoppas hoppas jag att det händer något roligare, är trött på att vara hemma hela tiden...
Kram & Godnatt & trevlig lördags kväll på er alla där ute!!

Hej hopp
Joel

Tänkte bara visa...

Tänkte bara visa...

Tänkte bara visa hur min tandborste ser ut!
Ser ni??

Man skall börja Tidigt!!

Man skall börja Tidigt!!

Det är hur kul som helst att borsta tanden!

Znorig Fredag!!

Ingen rolig fredag, mamma låg i sängen hela dagen. Vi skulle har varit och kikat på baby & barnmässan. (jag var där förra året fast då låg jag i magen och tjuvlyssnade) Roliga Emma & min vän Vilmer + Vilmers mormor, Meeri & två till av mina kompisar William, Cecilia fick gå dit utan mig, mamma & farmor.
Jag & mamma fick vara hemma och snora istället, jag är var lite piggare än mamma, medans hon låg och tittade så gick jag runt i sovrummet i min gåstol.
Morbror Stefan & Jasmiina + hunden Ramsi kom och gick ut en stund med mig, mamma fick ligga hemma och vila sig. Det var snällt, bra att mamma får vila så hon snart kan bli glad & frisk igen.
Pappa kom hem, Stefan & Jasmiina + hunden Ramsi åkte oxå hem. Hur kul som helst att pappa kom hem, nu skulle han få se min tand!

Måste bara beklaga mig lite, jag blir sååå himla förbannad när mamma & pappa skall torka min näsa hela tiden, jag skriker så fort de börjar att närma sig min lilla näsa, känns nästan som att den skall ramla av när de torkar. Varför kan de inte bara låta mig vara, det kan väl få smaka lite salt, det kan väl inte vara så farligt det som rinner ner ifrån näsan??

Det började närma sig kvällen och läggdax, men först fick jag min gröt. Dagen hade varit sååå lååång & tråkig, hoppas att det händer något roligare i morgon.
Klockan var bara 18.30 när jag lade ner mitt huvud på kudden....ZZzzzzz

Znoriga Joel

Bakom mina solglasögon....

Bakom mina solglasögon....

Jag i mina coola solglasögon som jag har fått ifrån Farmor!!

Mys stund med Zixten & Nappen!

Mys stund med Zixten & Nappen!

Jag & Zixten ligger och vilar oss, det är jobbigt att få tänder!
Det är gott med napp, fast jag börjar att bli lite för stor för napp!!

Undersöker min bil!!

Undersöker min bil!!

Sitter & undersöker min bil!
Den smakar gott!

Min 1:a Bil!!

Min 1:a Bil!!

Här är min 1:a Bil!!
Den är jätte snabb!!

Inställd påhälsning av mina vänner....Men påhälsad av en TAND!!

Idag skulle mina kompisar Vilmer & Cecilia kommit på besök, men mamma avbokade det. Hon har blivit så förkyld och ont i halsen har hon oxå. Tråkigt, tråkigt
Eftersom mamma har trott att jag skall få tänder när jag är så förkyld och snorig, så börjar jag att misstänka att hon oxå skall få tänder, ha ha!
Det har iallafall dykt upp en tand idag, på vänstra sidan på den nedre halvan av munnen, mamma säger att det är en till på G!
Annars har det varit lugnt idag, har slagit skallen i golvet då jag satt och lutade mig bakåt, pang sa det. Det gick över snabbt, mamma kom och tröstade mig!!
Har ätit en hel stor burk lasange idag + en stor burk efterrätt! Det går bra att äta nu när man har fått en tand.*ler*
Har fått mig ett par solglasögon idag, "göra" fräcka!
Nepp nu skall jag ta hand om min sjuka mamma, skall bädda ner henne i sängen.
Pappa är bort rest idag så det är bara jag & mamma hemma, han kommer hem  i morgon.
Nu skall jag gå och borsta min tand och sedan skall jag oxå gå och lägga mig!
Hej hopp!!
Joel

Onsdag & besök hos mormor2 & mormor1+morfar!!

Vi drog upp till mormor2 på förmiddagen, mamma hade handlat med sig mat som skulle till lagas hos mormor2, jag fick broccolipuree + grönsaks/kvckling puree. Kan ni gissa hur det gick med den maten? Den blev utspottad, blää vilket skit. Jag käkade smörgås kex & fruktpuree i stället, fick även lite gröt så att jag inte skall svälta ihjäl! Det blev bus & mys på golvet. Sen hjälpte jag mormor2 att slänga lite gamla saker, satt och bollade med en jätte tung blå blommkruka, mormor2 & mamma blev imponerade av att jag kunde lyfta den tunga, det slutade med att jag släppte ner den på mammas ena tumme, aj aj sa mamma! Jag var lika glad för det!!
En lång promenad blev det oxå, jag somnade ganska så snabbt efter det att vagnen hade börjat att rulla. Mamma & mormor2 hade varit inne i en affär och kikat på "burkor" hahaha, sånna där kläder som påsk-kärringarna har!! De handlade ingen iallafall. Det blev lite käk & efter rätt till mig istället.
Nu vandrade vi vidare, vi skulle hem till mormor & morfar!
Morfar kom nästan hem samtidigt som jag rullade in igenom ytter dörren.
Jag hade blivit så hungrig under promenaden, och jäkla mamma hade tagit med sig maten som blev över från tidigare måltid, skulle jag få samma skit igen??
Men vet ni, nu gav morfar mig samma mat och vet ni vad jag gjorde då??
Jo, jag åt av den, bägge burkarna blev tomma, sedan slank det även ner en hel burk efter rätt oxå. Nu smakade det faktiskt ganska gott!!
Mamma blev så glad att jag åt av maten och hon var helt säker på att jag inte skulle orka äta någon gröt när jag kom hem!
Väl hemma så dumpade mamma mig hos pappa, morzan skulle iväg och handla igen! Pappa gav mig gröt och jag smaskade i mig en hel portion, jag fick även lite efterätt oxå, efter det så kom det ut där bak!! Ha ha ha.
Säger som pappa:
-har man inkomster så har man utgifter.
Jag hade visst somnat när mamma kom hem!

Kram Kram
Propp mätta Joel

Nyser, grinar & snorar.... + tycker synd om Morbror Stefan!

Idag är jag ännu mera förkyld, vakande i morse vid 04.00 och gall skrek, mamma fattade inget alls, hon tror att jag hade ont i munnen och att tänderna är på gång! Jag fick sova brevid mamma i den STORA sängen resten av natten. jag sov kanon skönt, tror att mamma sov så där, jag på ena sidan & Lasse på andra.
På morgonen försökte mamma att ge mig välling, den smakar inte så gott. Vi gick upp och det serverades gröt istället.
Just idag har jag varit lite extra grinig  men jag tror att mamma & pappa överlever, eller hon & pappa har inget val! Ha ha!
Idag har mammas söta arbetskamrat Li... varit på besök, en himla trevlig tjej, hon är en av de få som pratar & kelar med våra katter när hon hälsar på. Lasse passade på att ligga och mysa i hennes knä!
Mormor2 har oxå varit här på besök, hon var snäll och hjälpte mig med maten, fast det slutade med att mamma satt och gav mig gröt. Nu äter jag Päron/Äpple gröt.
Tanten ifrån barnavårdscentralen ringde idag, mamma hade missat min tid igår, (morzan är hel senil), det gjorde inget som tur var, vi fick en ny tid. 15:e April skall vi vara där istället. Nu passade mamma på att fråga om mitt "matproblem", tanten sa att mamma skulle köra på med gröten och att hon inte skulle tvinga mig att äta, men att fortsätta att erbjuda mig mat, det var visst det ända som mamma kunde göra.  Det skulle inte bli något tråkigt utav matstunderna sa tanten oxå. + att eftersom jag har följt mig vikt kurva så bra hela tiden så var det ingen fara.

Jag, mormor2, Li..+ mamma åkte iväg, de var hungriga, det blev Thaimat, undrar när jag kan äta det?? Det såg gott ut, fast jag satt mest och tittade ut på alla bilarna som brummade förbi. Det är så roligt med bilar, brukar bli helt vild när bussen åker förbi här hemma.
Jag somnade sedan i bilen, vakande när vi var hemma och mamma höll på att ta av mig kläderna, fast det blev bara jackan, mössan och dojjorna. Jag skulle visst äta igen, det gick sådär. *Vips* så åkte kläderna på igen, jag blev nertryckt i min vagn. Mamma tyckte att vi skulle gå ut en sväng. Och vad det var sååå skönt ute, den där gula saken värmde så himla varmt, vi stannade till vid ett "häck", det var fullt med liv i den, en massa små pippisar satt i den och pratade. Jag höll mig vaken hela promenaden, när vi sedan kom hem så var pappa snäll, han kom ner och bar upp mig, det börjar ju bli för tungt för mamma att bära upp mig & vagnen tillsammans.
Väl hemma blev det bus & mys med pappa innan kvällsgröten skulle serveras, jag var så jätte hungrig så jag skrek ända tills 1:a gröt skeden kom in i min mum, beklagade mig även lite vid den 2:a & 3:e oxå, sen gick det bättre när den värsta hungern hade lagt sig.
Jag blev dumpad på sängen för jag skulle göras iordning för natten, mitt skötbord har gått sönder igen så det kan man inte använda just nu. Morfar kommer väl hit och lagar det när han får tid??!!
Nu på kvällen så sa mamma något om att hon såg två små vita "gryn" i min underkäke, undrar vad hon menar med det?? Jag har ju haft lite ont där.
Idag blev det en massa mys under kvällen mamma & pappa satt och sjöng en stund för mig  innan de lade mig i min säng.

Tänker på min Älskade Morbror Stefan, tycker så synd om honom. Vilka dumma människor det finns, blää för dem!! Morbror Stefan kom snart och kramas med mig!

Joel

Jag är förkyld!!

Idag är jag ännu mera förkyld, i morse var jag tept i näsan, det är jag inte längre!
Fick de där äckliga näsdropparna i morse.  Lite feber hade jag oxå, nu tror mamma (igen) att det är tänder på G. Mamma har gjort någon konstig mat till mig och henne idag, det var lök, svamp, krossad tomat, och köttfärs, det tillsammans med pasta serverades på matbordet. Mamma trodde väl att jag var så förkyld att jag inte skulle känna vad det smakade, lite grann kände jag! Överraskade sedan mamma med att öppna munnen ett par gånger,
-"oj oj här får man passa på att lassa in" sade mamma glatt. Efter ett tag tröttnade jag och stängde igen munnen, nu kom mamma med något annat, köttförs blandat med broccoli, och potatis/majs, okey ett par gånger kan jag väl öppna munnen, det blev bara 2 gånger. Nu tog mamma fram något nytt igen, vad hade det hänt med morzan idag??
Jag fick rödspetta med potatis, det smakade faktsikt ganska ok och även nu öppnade jag munnen ett par gånger, jag bestämde mig sedan för att hålla den stängd tills gröten kom fram. Och tror ni att den kom fram??
Jiihaaa det gjorde den, nu öppnade jag munnen sååå STORT, mamma trodde nästan att mina käkar skulle hoppa ur led! Ha ha, det gjorde de inte!!
Nu när jag var färdig med maten så sa mamma att hela jag luktade "kalla" fisk. Jag fick snabb bada i handfatet, jag vill ju så gärna ha ett badkar....
Jag har även smakat på mitt snor för första gången i mitt liv, mamma kom på mig när jag satt i gåstolen och smaskade, hon undrade vad det var som lät...haha Det var ju bara jag....så nu har mamma sprungit och kollat mig hela tiden och torkat mig under näsan... inte alls trevligt! Men hon måste göra det säger hon!! Jag får väl lita på henne och hoppas att hon har rätt!!

Snor, Snor!!

Joel!!

Just nu ligger Joel och sover, han är trött och lite grinig. Han uppdaterar väl mera sedan när han har vaknat!
Kram//
Mamma Jenny

Bada Är Kul!!

Bada Är Kul!!

Bada i det stora badkarlet är kul!!
Två "kalla" har jag oxå med!!

Ztor Zixten & Rese sängen!!

Ztor Zixten & Rese sängen!!

Ztor Zixten testar Rese sängen!

Jag i Diskhorn! Har fullt upp!!

Jag i Diskhorn. Har fullt upp!!

Jag blev hal som en ål!

Söndag & Lite förkyld!!

Mamma tyckte att jag var förkyld och teppt i näsan när jag vakande i morse. Fick näsdroppar i näsan, fy bubblan vad de smakade skit, började nästan att gråta när jag fick dem.
Idag skulle jag vara själv med pappa hela dagen, mamma skulle iväg och "scrappa" med farmor & faster!
Mamma lämnade oss vid 11.30.
Klockan 15.30 hälsade jag & pappa på de "scrappande" människorna. Pappa lämnade mig där och åkte hem, Jag fick träffa min 1:a ballong idag. Så himla rolig, mamma var tvungen att ha sönder den. *Pang* sa det!
Det fanns flera ballonger så jag hade tur. Hunden Apollo kom oxå förbi, han var jätte rolig, jag blev helt vild när jag fick syn på den, dessto mer han röde på sig, ju mera vild blev jag!
Farmor hade med sig min stol och mat till mig, vilken tur jag har. Började sedan att bli trött, skulle pappa inte komma och hämta mig snart?? Jo, nu kom han, vi åkte hem och jag fick springa lite i min gå stol.
Säng dax blev det oxå!
Kram & God natt på er!!

Nu väntar en ny spännande vecka!

Joel


Lördag & besök!

En ganska lugn lördag, vi besökte Backaplan, mamma skulle byta en av mina solhattar, det blev lite tittande i de andra affärer oxå, jag som ÄLSKAR att gå i affärer, tur för mamma & pappa att jag är en sån snäll och tålig kille.
Vi stannade till och handlade med oss mat hem, mamma och pappa gör nästan aldrig mat själv!! Slappisar..
Vi skulle få besök, Farmor & hennes syster skulle komma förbi, faster oxå. Morbror Stefan + söta Jasmiina ringde och ville oxå komma. Självklart är alla lika välkomna hem till mig!
De kom och det bjöds på fika, jag fick min kvällsgröt, farmor serverade dem. Efter den så blev jag såå himla trött, somnade nästan i pappas knä.
Sängen var såå himla skön!!
Trevlig Lördag på er alla där ute!!
Joel

Fredag!

Klockan 06.20 stod jag på fönster brädan i mormors & morfars vardagsrum och tjuv kikade på morfar när han packade bilen full med sina fiske saker. Han, morbror Stefan & Kent skulle ut och fiska "kalla". Det tog inte många sekunder innan morfar fick syn på mig, öppna altan dörren sade han till mamma igenom glas rutan!
Hej & God morgon sade Morfar till mig! Jag blev lika glad som vanligt när jag fick syn på morfar. Han åkte iväg och mamma bäddade ner mig och henne själv i bäddsoffan.
Sov till 09.00 då mamma klev upp och gjorde "kalla" (fisk) till mig, kan ni tänka er, fisk till frukost?? Tokig mamma säger jag bara. Hon försöker göra allt så att jag skall börja att äta vanlig mat. Hon gav upp efter ett tag då jag hade skrikit mig hes och krokodil tårarna hade sprutat ut. Det bjöds nu på gröt! *Mums* Mormor matade mig.
När jag sedan hade ätit klart så luktade hela jag fisk, mamma fyllde upp diskhorn i grovköket men där halkade jag bara omkring, tillslut hamnade jag i det STORA badkarlet. Hur kul som helst, jag vill ha badkarl hemma. Det är så himla kul, man känner sig såå fri..det skvätter vatten överallt, jag cyklar för fullt med mina ben och jag viftar allt vad jag kan med mina armar och vet ni vad det bästa är??
Jo jag får ligga där helt själv utan att någon håller i mig, bara en handduk under huvudet så att det inte skall hamna under vattenytan. Jag var bara tvungen att vända på mig och kolla läget ifrån alla fyra oxå. Passade då på att ta mig ett smak prov på bad vattnet, jag fick mig en kallsup och kunde konstatera att det smakade mindre gott! Mamma vände snabbt tillbaka mig på rygg. Efter ett tag tyckte mamma att det fick räcka för idag, **vips** så låg jag på skötbordet och blev pillad i både öronen, näsan och naveln. Mamma säger att jag måste bli ren, mormor hjälpte till och snart skulle jag vara klar.
Som alltid så blev jag jätte trött efter badet och passade nu på att ta mig en tupplur.
När jag vaknade så åkte vi ner till Angered Centrum.
Mormor & mamma blev hungiga & mormor bjöd mamma på mat, det blev något som heter planka, konstig mat?? Jag blev oxå sugen, Servitrisen hade inget att göra så hon var snäll och matade mig medans mamma & mormor åt sin mat. När maten var uppäten så handlades det kex till mig, vi åkte vidare hem till mormor2, hon hade jobbat och var trött, hon blev glad när jag kom på besök, tyvärr får hon inte besök så ofta.......
Här fick jag mumsa på mina kex, mormor blev nervös att jag skulle få dem i halsen, men det går bra. Jag börjar ju att bli en stor kille nu! Kexen kunde inte stilla min hunger, jag fick min kvälls gröt lite tidigare den här dagen. Vi åkte hemåt, ville ju träffa min pappa innan jag skulle gå och lägga mig!
Väl hemma blev det mys med pappa innan jag somnade.
Hej hopp & Trevlig Helg!!

Min Torsdag såg ut så här...

Blev dumpad hos farmor vid 10.20 tiden, mamma & hennes arbetskompis skulle på begravning. Hemma hos farmor bjöds det på mat och självklart fick jag även gröt! Faster dök upp på lunch rasten,  Farmors pappa kom oxå och hälsade på.
Tiden gick och nu dök mamma & hennes arbetskamrat upp, jag fick smaka på fasters kex, de var goda, lite konstigt tyckte jag allt att det smakade. Har inte smakat på något liknande innan.
De började att ta på mig kläderna, vi skulle åka.
Nu bar det av i mot Ikea, mamma & arbets kamraten var hungiga. Matvraken bara hovade in maten i munnarna, själv passade jag på att ta mig en tupplur.
Vi körde hem mammas arbets kamrat sedan forsatte vi upp till mormor & morfar. Väl framme så hade morbror Stefan oxå kommit på besök. Jag & morfar stod ute på altanen, det var underbart väder vi kikade på morbrors Motorcykel, den verkar vara jätte snabb. Han åkte hemåt och vi gick in!
I natt skulle jag få prov sova den nya rese sängen, först fick jag prova att sitta i den, den fungerade kanon, på lång sidorna så var det nät, där kunde jag kika ut och kolla läget.
Det blev dax för läggdags och det tog inte många sekunder innan John Blund kom på besök!
Rese sängen fungerade kanon bra.
ZZzzznark
Joel

En Rolig dag!!

Idag har det varit en rolig dag, den började av att pappas väckar klocka väckte mig, jag och mamma gick upp med pappa!
Idag skulle vi hälsa på Roliga Emma & min bästis Vilmer. Jag & morzan hämtade upp Meeri & Cecilia på vägen, de skulle oxå följa med!
Vi kom fram och det blev lite smått och gott, jag fick prova Vilmers hopp gunga, den var sådär, jag försökte att gå i den men jag kom ingenstands, den bara snurrade runt med mig! Jag tröttnade ganska snabbt!
Roliga Emma var fågelpassare till fågeln Majja! Jag satt och pratade med henne ett tag! Hon lät väldigt högt och roligt! Cecilia sov hon var trött, Vilmer var oxå trött och sov. Jag blev hungrig och mamma tog fram mat, det var den där äckliga, jag som trodde att jag skulle få gröt! Jag ville inte ha den, kanske fick jag i mig lite grann. Mamma fick tips om att inte ge mig något fören jag var riktigt hungrig, Nu vaknade Vilmer, det blev lite bus & mys på golvet, Cecilia vakande oxå efter en stund. Nu låg vi alla på golvet, Rolia Emma, Vilmer, Cecilia, Ztora Zixten, jag & Meeri! nu blev jag hungrig igen, mamma försökte även den här gången att ge mig den där äckliga maten, nu blev jag verkligen jätte ledsen, jag var ju vrålhungig, Även Meeri försökte ett ge mig den äckliga maten men tilslut tyckte till och med Meeri synd om mig. Mamma gav mig gröt och mina krockodil tårar tog slut.
Tidien gick snabbt och vi var tvugna att bege oss hemmåt.
Morfar ringde, han var i närheten av vårt hus. Vi kom hem och han hälsade på en sväng! Jag blev så glad när jag hörde att Morfar hade varit hos farbror Doktorn, han hade kikat på morfars öra, det var den vassaste infektionen doktorn hade sett! Det blev pencilin och kortision droppar. Jag visade morfar va snabb jag är i min gåstol, sedan blev det mys i morfar knä, Zixten var oxå med!
Morfar åkte hem, jag tog mig en tupplur.
När jag sedan vaknade så var min pappa hemma! Kvällen blev lugn, mys med pappa & mamma!

I morgon skall farmor passa mig en sväng på dagen, mamma skall på något som heter Begravning, det verkar inte var något kul!

Hej hopp på er alla där ute & tack för en rolig dag.

Kraaaam
Joel

Jag, Morfar & Ztora Zixten

Jag, Morfar & Ztora Zixten

Morfar lyssnade på mig och besökte farbror Doktorn idag! Efteråt kom han och hälsa på mig!

Helt slut!

Helt slut!

Hemkommen och helt slut efter dagens besök hos roliga Emma & Vilmer

Alla glada!!

Alla glada!!

Roliga Emma, min bästis Vilmer, Cecilia, jag själv, Ztora Zixten och Meeri!

Jag prov sitter Vilmers Bumper!

Jag prov sitter Vilmers Bumper!

Här är jag, en strumpa, haklappen är på och nappen i!

Jag & Majja!

Jag & Majja!

Jag & Majja hade en rolig prat stund!

Lilla & Ztora Zixten!

Lilla & Ztora Zixten!

Lilla & Ztora Zixten vill oxå vara med på bild.

Nu vill jag inte mera!!

Nu vill jag inte mera!!

En hatt kan jag gå med på att prova, men inte två! Och mamma nämnde något om en ny keps oxå!!
Nej nu vill jag inte prova mera!!

Lika stel som mamma & pappa!!

Lika stel som mamma & pappa!!

Jag & Zixten Stretchar, mamma säger att jag är lika stel som henne & pappa!
Förstår inte vad hon menar!!

Min nya solhatt!!

Min nya solhatt!!

Mamma provar en av de nya solhattarna på mig.
Ztora Zixten är med på bild oxå, syns det att jag har druckigt vatten själv??



Jag kan själv!

Jag kan själv!

Jag kan dricka vatten själv!

På väg till sjukhuset!

På väg till sjukhuset!

Jag och "lilla" Zixten på väg till sjukhuset.
Och ni ser inte fel! Jag är väldigt samman biten!

Jag & Min Faster!

Jag & Min Faster!

Jag & Faster!
Pjamas hela dagen!

Farfar matar mig!!

Farfar ger mig gröt & katrinplommonpuree!!

& Självklart får jag det jag gillar allra mest!
Gröt & Katrinplommonpuree


Vet ni vad som har hänt den senaste tiden??

Nepp, det kan ni inte göra för jag har inte bloggat på jätte länge!

Min söndag var jätte seg, klockan skulle man visst vrida fram en hel timme varför vet jag inte.
Morfar kom förbi en sväng på förmiddagen, jag har inte träffat honom på en hel vecka! Jag vill att min morfar går till en doktor så doktorn får titta på hans öra, det ser inte ut som ett öra brukar. (Gå genast till doktorn morfar). Morfar åkte vidare till Backaplan.
Pappa höll på att tvätta och packa, han skulle vara borta en natt till. Efter ett tag kom min Faster på besök, det var jätte kul att få träffa henne, jag visade henne att jag kan sitta alldeles själv. Hon lärde mig hur man skall sparka fotboll.
Efter ett tag till så kom även min morbror Stefan på besök, han åkte på en svart konstig sak med två ögon, den lät väldigt högt och otäckt oxå. På huvudet hade Stefan en stor jätte klump, rösten kände jag igen men inte utseendet. Han fick ta av sig klumpen och *vips* så var Morbror framme!! Han såg glad ut!
Han stannade en stund och när han sedan åkte iväg på den där svarta saken, eller Motor cykel som han säger att det heter så stod jag på fönster brädan i sovrummet (Faster höll mig) och kikade! brrrruuummm brrrrruuuummm lät det...
Znipp znapp zlut och det var den söndagen oxå zlut!

Nu var det måndag och en ny härlig vecka, idag kom farmor på besök redan klockan 07.30, mamma skulle hjälpa henne med hennes bil. Jag fick stanna hemma med farmor och mamma åkte iväg. Det blev mycket mys, sedan när mamma kom hem så var det vilo paus för mig, när jag sedan hade fått min skönhets sömn så var det dax för käk, och jag måste säga att det fortfarande går trögt, bläää för mat & *Jippi Hurra* för gröt!
Senare på dagen dök även mormor1 & mormor2 upp. Morzan skulle visst renovera dem lite. Mamma & mormor åkte iväg för att handla lite, jag fick vara hemma med mormor2. Även nu blev jag lite trött och tog mig en tupplur. När jag sedan vaknade så ser jag att det står en pytte liten människa och kikar på mig, jag bli lite rädd för mamma brukar ju vara där när jag vaknar. Jag börjar att gråta, men mormor2 kommer och tröstar mig. När tårarna försvunnit så ser jag ju att det bara är Nathalie som är på besök. Kent är oxå med! (jag som trodde att Påsk-kärringen var tillbaka).  Dagen innehåller mycket bus, jag jagar Natahlie med min gåstol och hon blir även påkörd det blir en massa rull på golvet. Dagen avslutas med att jag ligger naken på golvet och kissar ner hela min mage, får snabb bada i handfaten och sedan är det dax för pjamasen.

Tisdagen börjar klockan 06.30, mamma går upp starx innan mig, det blir min tur inne på toan och *vips* så är gröten nere i magen och jag är fullt påklädd, jag hamnar på golvet för mamma skall bara göra det sista....jag passar nu på att "göra nr 2". Mamma ser lite sressad ut, hon byter min blöja och trycker ner mig i min "räklåda"
Vi är på väg för att hämta upp farmor vi skall vidare till Sjukhuset, idag skall "de" göra en blåsrönktgen på mig.
Vi kommer dit och alla mina kläder åker av mig, främmande människor som är jätte snälla och trevliga  börjar att tvätta min lilla snopp, de sprutar in en genomskinlig vätska i snorren, jag börjar att tappa känseln. Nu tar de fram en lååång slang som de säger att de skall föra upp och in i min urinblåsa, det känns lite grann, jag får sockervatten på nappen av farmor. Mamma står och håller i mig och pratar lugnt samtidigt som hon strycker mig på huvudet, det känns skönt. Jag måste ligga stilla så att inte bilderna skall bli suddiga.
Nu kommer det en stor rund konstig apparat över min mage, den skall ta kort på min insida, min urinblåsa, urinvägarna och mitt urinrör. Ena tantern står och låter som en bil under hela undersökningen och den andra står och håller i min snopp. Allt går jätte bra & jag får beröm för att jag hade varit så duktig.
Vi fick även träffa en doktor, när han kom i ni rummet så försökte jag att stirra ut honom, men jag blev så himla trött så jag somande. Han hade iallafall berättat att det som han kunde se nu såg bra ut, han skulle kika mera noggrant på bilderna och sedan återkomma med ett skriftligt besked om ett par dagar, han tyckte att vi skulle vänta med den där otäcka gammaundersökningen ett par månader. Till dess så skulle jag få genom gå en ytterligare vanlig röntgen, den är det ju inte otäck.
Mamma väckte mig, hon hade en sån där äcklig spruta i handen, den som smakar skit, hon tvingade i mig den men jag är smart och det kom mer utanför än i munnen. Yes, jag har lyckats att vinna över mamma, trodde jag. Hon hade fixat så att det kom en tant med nytt äckligt, nu gav tanten mig det äckliga, nu kunde jag inte med att vara krånglig. Det var visst i förebyggande syfte så att jag inte skulle drabbas av en ny urinvägsinfektion eftersom de hade satt en slang i min snopp.
Äntligen fick vi lämna sjukhuset!
Vi åkte hem och åt innan vi åkte vidare till Backaplan, jag fick lite saker för att jag hade varit så himla duktig, Och vet ni en sak till! Jag fick en STOR Zixten idag, man kunde visst tvätta den här i tvättmaskinen, varför man nu skall göra det??
Dagen avslutades jätte bra med att pappa kom hem, han gav mig gröt och sedan blev det en massa mys innan jag började att bli trött.

I morgon skall jag träffa mina vänner Vilmer & Cecilia, det skall bli skoj!
Hej så länge och hoppas att den där gula, varma saken skiner lite skönt i morgon som den har gjort idag!

Godnatt Zixten och alla andra där ute!
Joel

RSS 2.0