Här är jag....Mamma & pappa säger att det ser ut som f-n efter mig.....jag fattar inte vad de menar...

På väg uppför...Snart får mamma & pappa skaffa en grind till trappan...

Jag fixar Servicen på min gåstol...Även gåstolar måste underhållas....

Här ligger jag & läser...Ja det går lika bra att ligga och läsa....

Måste ju testa trummpinnarna oxå..eller gnaga på dem...

Måste ju bara smaka på hammaren..Nu när mina två övre framtänder har börjat att visat sig så måste man ju testa dem...

Ser jag så farlig ut???Den här dagen var Felicia lite rädd för mig, men inte ser jag så farlig ut???
Jag försökte att trösta henne, men det gick inte så bra!

Lite av varje...

Jag har gjort lite av varje den senaste tiden:
vart hos mormor & morfar,
sovit till 08.30 en dag,
och sovit till klockan 09.30 en annan dag,
busat med Lasse & Barbro,
Fått mitt 1:a riv märke utav Katten Lasse, fast jag får skylla mig själv för jag drog honom allt vad jag kunde i svansen. Synd bara att mamma inte hann att stoppa honom. Fast jag blev inte ens ledsen, fattade inte att jag skulle sluta. Katten tröttnade och gick därifrån.
Träffat Nathalie, Felica & Annika innan de åkte till Finland,
varit på Gamle morfars kalas,
tittat när Morbror Stefan & Kent sjösatte sina båtar,
fått en massa leksaker utav morfar, bla en trumma som mamma & pappa blev jätte glada över, en jätte cool hammare som låter när jag slår eller vifftar med dem, en jätte söt nalle som sjunger och spelar när man trycker den på bla näsan eller örat eller fötterna eller händerna,
Badat i ett stort badkarl,
Tränat mig en massa på att resa upp mig,
vart på Backaplan
tappar bort Traz Zixten men hittat den igen.
Sen har jag gjort lite annat smått & gott men det orkar jag inte blogg om!

Jo, kan ju berätta att mina två övre framtänder har börjar att kika fram.

Hej hopp alla glada blogg läsare...
Kram

Känner ni igen mig??Tänk att det här är jag!!
Tycker inte att jag är mig lik...hahaha

Min 1:a Finne!!!

Måste berätta en sak!
Jag har fått min 1:a finne eller mamma skojjar och säger att jag har fått min 1:a finne.
Det ser verkligen ut som en finne på hakan, men det är väl lite tidigt att få sånna redan vid 11-månaders ålder??
Hej hopp


Jag & LinusJag & min STORA kompis Linus (Sannas pojk)

Sötisar ggr 2Roliga Söta Emma & Min Söta Bästis Vilmer

När maten är slut...är det tur att man kan gnaga på skeden!!

(Jag & Min Bästis Vilmer)


Söta Felica!Nöjd & mätt!!

Detta kikade jag på...Det här kikade jag på när jag satt & cool:ade när vi besökte Lek & Bus landet!!

Mycket har hänt...& mycket att läsa..

Tisdag blev en jätte lugn dag, mamma blev så himla rastlös. Hon tog med mig ut på en promenad iallafall, runt Slättadam och ner till Backaplan en snabbis. Jag somnade till en sväng när mamma rullade mig runt Dammen, men väcktes av ett hemskt högt kraxande ljud. Det var en fågel som hade svart/brunt huvud, vit kropp, oranga ben och näbb. Skrattmås sa mamma att han hette, vilket konstigt namn, kan man heta så?? "Hej jag heter Skrattmås"
Mamma & Faster skickade meddelande till varandra ifrån mobilerna och nu så var jag & mamma på väg ner till Backaplan för att möta upp farmor & faster. Med raska steg i mot Backaplan och efter att vi hade korsat en väg så tutade en bil på oss, mamma hann att se vem det var, Kent med familj hade fått syn på oss och tutade för att vi skulle se dem. De vände bilen för att hejja på oss, mamma sa hej snabbt och sedan forsatte vi ner.
Väl nere & framme på Backaplan hade Farmor & Faster hittat kläder till mig på rean. En fin grön/blåmarin jacka med bokstäver fick jag utav faster och en riktigt varm vinter overall av farmor. Mamma skulle visst kunna lägga mig i en vatten pöl utan att jag skulle bli blöt & kall. Ja, det kan vara bra att ha en hållbar overall nu när jag skall ut och åka pulka till vintern, om det nu kommer någon snö.... Men det får vi verkligen hoppas.
Farmor & Faster följde med mig & mamma hem. När det blev "sovtime" för mig så hade jag så svårt att sova. Jag vill inte lägga mig vid 20.00, jag vill vara vaken mycket längre, varför skall jag gå och lägga mig när ingen annan gör det??

Onsdag & mamma tjatade om Lek & bus Landet, sist jag var där så sov jag mest, det var så där roligt om jag skall vara ärlig.
Mamma packade in mig & henne i Hippo och sedan brummade vi ner hela långa vägen ner till Backaplan. Jag hade somnat när vi parkerade bilen, blev överflyttad till min snabba Sulky och nu rullade vi imot våran bestämda träffpunkt. Idag skulle Roliga Emma + Min Bästis Vilmer, Sanna + Linus & Annika + Nathalie + Felicia följa med. Vilmer sov oxå när vi träffade upp alla, mamma tjötade så högt att hon väckte Vilmer, jag sov fortfarande när vi rullade igenom entren på Lek & Bus Landet.
Det blev bus i den STORA delen,  0-2 år avdelningen var avstängd. Mamma med mig under armen, Roliga Emma med Vilmer under armen & Sanna med Linus hack i häl klättrade efter en snabb Nathalie upp i klätterborgen. Vi kom fram till en massa konstiga hinder som vi skulle ta oss igenom. Två rullar som man skulle rulla sig igenom, hur skulle nu detta gå till?? Jo! Nathalie rullade igenom först, sedan rullade mamma igenom mig, som tur var så kunde Nathalie ta imot mig på andra sidan. Mamma rullade sedan efter. Roliga Emma skickade igenom Vilmer som mamma tog imot och sedan rullade Emma igenom. De andra klarade sig själva. Vi kom fram till en jätte lång blå rutchkana, det fanns 4 spår i den så jag fick sitta i mammas knä i en ränna, Vilmer i Emmas knä i en ränna, Sanna i en egen ränna & Linus i en egen. På det första skall det ske, på det andra gäller det & på det tredje smäller det *PANG* så susade vi neråt i mot det svarta nätet. (det som förhindrade att vi skulle flyga ut i entren när vi kom ner)
Det var ganska roligt, lite läskigt var det när vi åkte över guppen för då kittlade det extra i magen, halvägs ner kände mamma att jag spände mig. Skönt att vi var nere. Vi fick vänta ett tag för Nathalie var ju kvar längst upp, det tog ett tag innan hon vågade sig ner.
Vi gick in i ett jätte roligt ställe där det var hur många bollar som helst, det var verkligen bollar så långt ögat kan nå. ibland var jag påväg ner under bollytan, tur att mamma plockade upp mig annars hade jag ju drunknat i alla bollar, hahaha
Det som jag tyckte var roligast var när mamma höll upp mig och jag fick springa allt vad jag kunde i bollhavet, det flög bollar högt och lågt. Mamma sa att just det stället heter "Bollhavet"
När det blev matdax så blev Felicia ledsen när hon inte fick mat & hennes inte mamma syntes till (var och värmde mat). Mamma fick vänta med att mata mig, hon fick försöka att trösta Felicia så länge, det gick så där. Mamma är inte så bra att trösta Felicia så det slutade med att även Vilmer började att gråta. Själv satt jag och tog det lugnt, ingen ide att hetsa upp sig, jag får väl mat strax. Vilmer lugnade sig och roliga Emma fick för tillfället två ungar att mata. Tur att hon kan det där med barn! Nu kom Annika tebax och min mamma tog över min matning! Efter maten satt jag och "cool:ade" lite, mamma blev nyfiken på vad det var jag satt och kikade på. Kan ni gissa vad jag kikade på?? En gubbe som borrade och lagade något, han hade en massa roliga verktyg. (bild finns)
Min höjd punkt under onsdagen var iallafall "Bollhavet"


Torsdag och mamma satte på mig min cykelhjälm, (där låg jag i min säng med nappen i munnen, skorna på och cykel hjälmen på sniskan ) vi skulle visst ut och testa mammas cykel, eller min barncykelsits. Det var en ny spännande upplevelse i mitt 10 månades liv (Snart 11-mån) . Mamma trodde att jag hade somnat vid flera tillfällen men jag var så intresserad utav cyklens bakdäck som snurrade runt så fräckt. Jag liksom hängde snett neråt/framåt och kikade på däcket. Mamma gick av och promenerad med mig & cykeln för att se så att jag inte var rädd men det var jag inte. Lite konstigt blåste det på mig, kinderna blev lite lätt röda och mina ögon blev att rinna av den konstiga blåsten. Det var bättre när mamma satt och trampade för då tog hon den mesta av vinden.
Vi var på väg till Farmor men först stannade vi till utanför Netto. När vi kom ut så regnade det så himla mycket, jag och mamma stod och tryckte vid kundvagnarna, men regnet ville inte sluta. Vi gav oss ut i det härliga friska vädret.
Vi kom fram och det blev bus & mat, jag somnade och när jag sedan vaknade så var mamma borta.
Pappa kom och hämtade mig på kvällen. Mamma var fortfarande borta när jag gick och lade mig??
Vart var hon någonstands?? Kanske är hon "där" när jag vaknar i morgon.
Vad tror ni??
God natt

Var bara tvungen att pausa...Det kliar såå i överkäken, var tvungen att ta mig en paus i testandet av morzans skor.
Erkänn att de är mindre fina!!

Testar mammas 1:a skor!!Vad tycker ni om mitt härliga häng??
Tröjan har jag fått utav min faster, tack snälla!!

Mamma e så himla tokig...Man kan inget annat än att skratta åt mamma. Hon är ju bara för tokig!!

Jag undrar...Vart jag & mamma skall gå!!

Pappa e fortfarande sjuk, stackarn....

Idag när jag vaknade så var pappa hemma, och han var hemma även när jag käkade gröt! Han skulle visst vara hemma ifrån sitt jobb idag, han hade inte sovit något under natten och nu hade han jätte ont i sina öron.
Vad skulle jag & mamma hitta på då för att inte störa pappa?? Jo vi lämnade bygget idag oxå. Mormor var ledig ifrån sitt jobb så vi åkte dit och hämtade upp henne. Vi brummade vidare till Ett jätte hus som heter Allum. Vi gick och kikade där en stund, sen blev jag hungrig och det bjöds på käk. Jag är verkligen hungrig HELA tiden, mamma är rädd att folk skall tro att jag inte får någon mat, men det kan jag kan jag lova att jag får!!!
Sen har jag fått testat min mammas 1:a skor, de var inte så fräcka men de fungerade iallafall. Man kan se på dem att mamma var mycket snabbare än vad jag är.
Sen har jag åkt på en riktig fot fobi, jag tycker inte alls om fötter, jag blir verkligen jätte ledsen när någon sträcker fram sin fot. Mamma säger att man nästan kan tro att någon har sparkat på mig, men det har ju självklart ingen gjort! Mina egna fötter går bra & katternas tassar går oxå bra! Jag säger ka   ka  ka  ka  ka jag försöker allt vad jag bara kan att säga katt katt katt katt, men det går så snabbt så jag hinner bara säga ka ka ka ka & glömmer t:na.
Pappa hann att mysa med mig en stund innan jag skulle läggas, mamma har fått problem med att natta mig, jag vill verkligen inte sova, ingen annan sover ju....Och nu kan jag ju ställa mig upp men inte ta mig ner på ett säkert sätt, jag bara släpper.
Hoppas att pappa snart blir bra igen så att vi kan busa.
Vink Vink

Min Privata Blogg Fixare E Bara Bäst!!!

Vad tycker ni om min nya fina blogg??
Jag tycker att det är jätte jätte jätte fin! Det är min egna blogg fixare (http://giveitall.blogg.se/ ) som har gjort den till mig.
Hon e bara bäst!! Tur att min faster har så snälla vänner som vill hjälpa mig!!
Tusen tack snälla söta Nancy för hjälpen!
Mamma & pappa tycker att den blev jätte läcker, de hälsar och tackar även de!!
Och tack snälla faster för att du medlar..
Bamse Kramar till alla snälla & hjälpsamma människor där ute!!

Nej jag har inte slutat att blogga.....

Vad har hänt sen sist??
Det är knapp så jag kommer ihåg, men jag tror att dagen innan Midsommar så var jag & mamma och hälsade på hos Morbror Stefan & Söta Jasmiina + Roliga Ramsi. Vi var där en stund innan mamma åkte hem med mig, pappa satt och spelade dataspel när vi kom innanför dörren men det fick han sluta med illa kvickt för mamma dumpade av mig och åkte iväg igen, jag var jätte ledsen när jag skulle sova men pappa lyckade tillslut och få mig att somna. Pappa mådde visst inte så bra, han höll på att bli sjuk.
Midsommar & regn regn och åter regn... Vad skulle hända idag då?? Pappa mådde visst inte bra den här dagen heller så det bestämdes sent vad vi skulle göra, pappa skulle egentligen ha legat nerbäddad hemma hela den här dagen. Men det blev en jätte snabbis upp till mormor & morfar, där önskade vi dem Trevlig Midsommar, jag fick smaka på sill, gräddfil,gräslök och färsk potatis, vi åkte sedan vidare hem till Farmor & faster, där var även roliga Ralf, snälla Gull-britt & Fasters Farmor. Där blev det sill och jordgubbar. Glass och jordgubbar fick jag utav farmor, det var sååå gott, om man jämnför med sill och potatisen. Jag busade en sväng på golvet sedan blev jag trött och satt å mös hos Faster, jag hade visst somnat där.
Dagen där på vaknade jag upp hos Farmor & Faster, hur kom det sig?? Hade mamma & pappa bara lämnat mig där eller hade de glömt mig där när de åkte hem kvällen innan?? Nepp, pappa tyckte att jag skulle sova över där, så slapp mamma & pappa böka på mig kläder och väcka mig.
Pappa kom och hämtade mig själv, mamma var visst sur där hemma så pappa hade åkte utan henne. De hade iallafall fått sovit sååå länge de bara kunde.
Väl hemma så märkte jag inte att mamma var sur, hon var sååå himla glad över att se mig, hon hade saknat mig så! Pappa hade fått jätte ont i öronen, mamma bokade en läkartid till honom och han åkte iväg igen för det var alldeles strax hans tur.
Jag & mamma gick ut och tog oss en lååång promend, det var skönt att få komma ut en sväng, mamma trodde att jag skulle somna i min vagn men det kunde hon bara glömma. Pappa hade redan kommit hem när vi klev innanför ytterdörren, han hade fått medicin av doktorn, pappa hade fått öroninflammation i sitt högra öra, undrar om han har fått det utav mammas grin??
Kvällen blev lugn och jag somande tillslut!
Söndag och tråkigt väder idag oxå, vart har den där gula härliga varma saken tagit vägen??
Mamma var snäll mot pappa idag, hon tyckte att vi skulle lämna bygget så han fick lugn och ro här hemma. Vi tog Hippo och brummade upp till mormor & morfar. Jag var hungig när vi kom fram, jag fick mig en macka & lite frukt puree. De blev glada över att få besök så tidigt, mormor skulle börja jobba redan vid 13.00 tiden men innan hon åkte iväg så fick hon se att det lyste vitt i min överkäke. Nu är bägge min framtänder där uppe på G. Mamma fick rätt, hon har ju trott nu en längre tid att det var flera tänder på G och det är det ju nu! Kommer jag att bli ännu mera lik min pappa nu tro??? Jag somnade i morfars famn och sov en stund, när jag sedan slog upp mina ögon så kikade den där konstiga saken på mig som har 5 långa vingarsom snurrar runt och som har fyra stora lysande ögon.
Det blev bus med morfar och sedan blev det mat. Jag och mamma stannade en liten stund till innan vi åkte hem till min sjuka pappa!
Nu var vi hemma och jag fick äntligen springa runt i min gåstol, mamma tokade sig så och dansade för mig, jag kiknade när jag skrattade så, hon är ju helt tokig, tänk om någon annan skulle få syn på henne, t o m pappa kom ner ifrån övervåningen för att se vad det var som var så himla roligt. Det slutade med att pappa oxå ville vara med, han jagade oss en sväng och sedan jagade vi honom. Han fick ta det lugnt sedan. Efter all bus var det dax för min kvällsgröt och den mumsade jag glatt i mig. Läggdax och jag var bara lite trött, hamnade i sängen och mamma fick telefon. Medans mamma pratade i telefon så lyckades jag att klura ut hur jag kunde ställa mig upp i sängen HELT SJÄLV!! Mamma blev så imponerad, jag har ju ställt mig upp när jag har befunnit mig i soffor & fotöljer men aldrig i min säng!
Och mamma får ta tillbaka det där hon sa om att jag är en fegis, det är jag inte, för nu släpper jag taget om det jag håller mig fast i. Jag faller ganksa hårt i golvet eller i spjällorna, det är tur att mamma och andra är med när jag släpper annars hade det kunnat gå riktigt illa. Slog ju i huvudet ganska hårt i mitt akvarium (mitt egna som jag har vid sidan av i min säng). Jag kikade på mamma efter att jag hade slagit i huvudet men hon såg så glad ut så jag tror inte att det var så farligt.
Nu skall jag sova!
ZZzzzznark
Joel

Hoppas att de vinner!

Mamma och jag hämtade upp mormor idag efter hon hade slutat jobbet, vi handlade en snabbis sedan åkyte vi hem till mormor. Mamma var bara där en snabbis, sedan lämnade hon mig. Hon skulle visst iväg och få något som heter Ansikts behandling....det låter lurit...
Mamma kom tillbaka precis när jag låg i badet, det är så kul att bada i det stora badkaret, morfar tyckte att jag skulle bada så han hade fixat iordning så det bara var för mig att "skutta" i. Jag kryper riktigt när jag e i badet, jag snurrar runt och jag lever rövare. Man blir liksom fri när man är i vattnet och man blir lätt som en fjäder. Mormor var lite orolig, hon e rädd att jag skall doppa huvudet under vatten ytan, men det gör jag ju inte.
Efter badet blev jag så trött och då serverades det gröt. På med kläderna och sedan brummade jag & mamma hemmåt.
Tror ni att jag somnade i bilen?? Självklart gjorde jag det, men vaknade till en liten stund när vi kom hem.
Mamma & pappa får kika & hejja på Sverige utan mig, måste ju sova när man e trött!! Hoppas att de vinner iallalfall!!
Hejja Hejja Sverige
Joel


God morgon!!E ni vakna??
Idag spelar Sverige i mot Ryssland!
Hur tror ni att det slutar??
Är ni laddade??
Hejja Sverige!!

Kan Det Vara Flera Gaddar på G, Tro??

Morzan tror att jag håller på att få fler tänder, jag har varit pytte pytte lite grinig idag, brukar aldrig gråta eller så men idag har jag gnällt lite. Jag dregglar mera än vanligt och mitt resultat i blöjan är mera än vad det brukar vara.
Jag har ju än så länge bara två tänder i nedre käken så jag borde väl få flera snart, eller vad tror ni?? Inte kan man väl bara ha två tänder i munnen, ha ha ha?? Har hört att det finns lös tänder och det är ju tur!!
Hej hopp
Joel med de två tänderna!!

Besök!

Innan vi fick besök idag så var jag & mamma i affären och handlade. Vi träffade en snäll tjej som heter Susann. Hon jobbade visst där.
Vi åkte hem och mamma gjorde mat, det blev potatis, falukorv och stuvade morötter, väldigt gott. Jag äter allt jag får just nu och min mage är hungrig hela tiden.
Först kom mormor2 på besök och en stund efter så kom Morbror Kent, Annika & mina två kusiner Nathalie & Felicia. Det var verkligen kul att träffa dem, det var ju så länge sedan, men det är klart. De har en massa att göra och vi har en massa att göra. Jag lånade ut min gåstol till Felicia, hon var duktig att sitta i den! Nathalie hon var det full fart på som vanligt, tänk när jag blir lika snabb som henne, då ni!
Efter en stund av lek och bus så blev jag trött, det blev även Felicia. Pappa kom hem en stund innan jag somnade. Både jag & Felicia tog oss en tupplur. Jag fick bara sova en liten stund för mamma. Jag hade ju inte ätit min kvällsgröt och klockan var ju bara 17.30. När felicia blev väckt och mamma skulle säga hejdå till henne så blev hon sååå himla ledsen. Jag vaknade av att hon grät, mamma tyckte att det var bra att jag vaknade för det var dax för mig att stiga upp. Jag sa hejdå till Alla och så gick de, mormor2 gick strax därpå!
Jag fick min gröt och nu trodde mamma att jag skulle somna om igen....hahaha trodde hon verkligen på det själv??
Pappa försökte först att natta mig sedan försökte mamma, tror ni att det fungerade??
Nepp, så nu springer jag runt i min gåstol för fullt.
Mamma blir arg på mig när jag går till ett ställe där jag inte får vara, mamma säger att det är farligt där!! Iallafall så när mamma skäller på mig och säger:  fy Joel inte vara där, så stannar jag upp, tittar på mamma, väser /kraxar ur mig mitt hesaste läte och sedan går jag leende imot mamma. Mamma tinar upp efter ett tag och ser inte så arg ut längre.
För en liten stund sedan så sprang jag runt i min gåstol och sa: mamma, mamma, mamma, fast med den hesaste och kraxigaste rösten jag bara kan göra. Pappa är orolig att jag skall få ont i halsen när jag gör det "där" speciella lätet.
Pappa tog en bok och läste för mig innan jag skulle somna, det är så roligt att vända sida alldeles själv!
Godnatt alla ni där ute, STORA som små!

Och så vänder vi på bladet och vad hittar vi väl då??

Bye Bye
Joel

Först somnade jag....


Sen somnade Felicia (och Lasse)


Jag & mina KusinerJag, Nathalie & Felicia.

Tjej besök i min gåstol!!Felicia ville testa min gåstol och visst fick hon det!!

Hon har blivit sååå STOR, det var ca 3 veckor sedan jag träffade henne & resten av familjen, tänk vad tiden bara rinner iväg!!


Japp, här sitter jag!!Vad händer??
Jo jag blir ren och fin i baken....

Vaddå får man inte kika här i???På min 10 månaders dag lyckades jag få upp en utav kökslådorna, mamma kom på mig och har tom bildbevis.
Hon sa någon om att sätta dit ett skoho, jag förstår inte varför??

10 Hela Månader....God förmiddag på er alla därute!
Idag blir jag 10 månader, tänk vad tiden går snabbt!
Ha en bra dag!!
1000+100 Kramar
Joel Bjerlemo

En Riktig Tråk dag idag!!

Idag har det inte varit kul, jag och mamma har varit hemma hela dagen lång, vi har inte gjort något speciellt, jag har fått öva mig på att stå och gå själv, det är sådär roligt om jag skall säga min mening.
Pappa ringde nyss och sade att han är sen hem idag, men att han hinner till visningen iallafall. Hoppas att det är någo att ha det vi skall kika på idag. Jag vill ju ha ett eget rum!
Hej hopp
Ps.Jo jag måste ju berätta att jag kan vinka nu!!
*vink*~*vink*
Joel

Sverige förlorade & idag har det regnat!

Lördag
Igår brummade vi iväg imot Borås, vi skulle hälsa på Snälla Martin & Snälla Eva. De bjöd på mat och trevligt sällskap + barnvakt!! Vi hämtade upp en av pappas kompisar på vägen dit, jag fick en ny nappflaska av honom. Det var visst pappas favorit lag på den, ÖIS tror jag att den heter!! Mamma tyckte den var sådär. De blev jätte glada över att se mig, det var ju sä länge sedan de träffade mig. Äntligen hade mamma & pappa fått tummarna ur och åkte och hälsade på dem.
Det  bodde två mjau där oxå, fast mamma vågade inte låta mig leka med dem. Det blev fullt med folk i stugan, en massa andra kompisar till pappa dök oxå upp! Kul att träffa dem, det var några som inte hade träffat mig någon gång. Jag var inte rädd för någon, jag testade knä efter knä, famn efter famn. Eva var jätte snäll imot mamma & pappa. Hon hade mig nästa hela tiden när Sverige spelade, tror inte att hon tycker om fotboll så mycket. Efter matchen var alla lite smått ledsna. Svergie förlorade. Helt plötsligt försvann alla killar ut, de skulle skjuta prick....hur går nu detta till då??
Mamma, Eva & Susann ville se hur killarna skötte sig, vi tog på oss kläderna eller mamma tog på mig och henne själv och sen gick vi ut. Vi kom fram till en JÄTTE STOR gräsmatta, mamma förklarade att det spelas fotbills matcher här. pappa & de andra killarna stod på rad och en efter en sköt på den som stod mellan stolparna som hade nät på sig. Prick kallades det ju. Jag & tjejerna kikade en stund, vi höll på att bli uppätna utan de där små äckliga flygorna som bits och suger ut ens blod. Vi sa hejdå till prick skjutarna och gick in. De kom starx därpå för knotten hade visst getts sig på dem oxå.
Vi åkte hemåt , jag somande så gott i bilen och lördagden hade nått sitt slut!!

Söndag
Idag var det mammas tur att gå upp med mig, jag fick öva såååå på att stå och gå själv, mamma säger att jag är en riktig fegis för att jag inte vågar släppa taget om det som jag håller fast mig i. Mamma ställer mig vid en sak och jag vågar inte släppa det när jag blir trött, jag grinar i stället och väntar tills jag blir räddad. Fast jag tror att mamma lurade mig idag, hon ställde mig vid en fotölj och längst in i den så lade hon en massa leksaker. Där stod jag faktiskt själv ett tag. Tar hon därimot fram min "gåbil" så vägrar jag att greppa tag i den, jag vänder bort hela ansiktet och hela mig.
Tror att jag väckte pappa när jag grinade.
Nu var det dax för mig att sova lunch. ZZZzzzznark
Sov "timen" är slut och jag slår upp ögonen, då står farfar där. Han har kommit på besök idag, han har med sig en jätte konstig flygande bil till mig. Den är jätte rolig. Bus Bus & mera bus med farfar. Helt plötsligt kommer mormor, morfar & morbror Stefan in genom ytterdörren. Nu blir det ännu mera bus *jippi* Jag blir lite trött och myser med morfar & mormor, man måste ju ladda batterierna ibland.
Alla säger hejdå och åker iväg, jag mamma & pappa forsätter med att ta det lugnt.
Vi avslutar dagen med att ta en kvällpromenad, de tror att jag skall somna....ha ha ha Trodde de ja!!
Jag är vaken en stund till, vill ju se lite på fotbollen innan jag skall lägga mig. Mamma övar med mig in i den längsta, jag får stå och hålla mig i trappstängerna. Hoppa är roligt och det fungerar sådär, golvet sviktar ju inget alls.
Gröt dax och sedan min kudde, ZZZzzznark och godnatt!!
Joel


På väg ut på kvälls promenad..Man man se mera lurig ut??

Min Flygande bil...


Mys Med Morfar, Mormor & Ztink Zixten


En flygande bil....Farfar kom med en flygande bil....konstigt konstigt...

Kissat i pottan = Sant


Idag när mormor1 & mormor2 var på blixbesök så satte mormor1 mig på pottan för att jag skulle träna!!
Vet ni vad som hände?? Jo jag kissade i den!!
Idag skall vi iväg till pappps kompis och hejja på Sverige!!

Fredagen Den 13:e = Besök På Liseberg!!

Mamma & Roliga Emma hade bestämt att vi skulle gå på Liseberg idag. Precis innan vi skulle åka in till stan för att möta upp de andra så somnade jag, mamma fick bära ut en sovande Joel till bilen. Mamma fick springa 2 ggr för vi skulle ta den STORA vagnen idag. Väl framme var det knökat med folk vid huvudentren, vi höll oss en bit därifrån. Roliga Emma & Min Bästis Vilmer hade inte kommit än, vi fick vänta en stund men det var bara bra för då lättade folk trycket lite.
Nu kom de & jag hade vaknat till liv precis innan, jag satt och kikade på flaggorna, de är så himla roliga. Nu gick vi in och det ar jätte fint där inne, en massa fina blommor. Och en massa människor oxå, de var mindre fina...hahaha.
Vi kikade förbi hos Kaninerna med de hade inte vaknat än. Det blev en promenad igenom Liseberg och vi satte oss på en bänk vid karusellen "rainbow" Jag tyckte mest om spelhjulet som var mitt imot Rainbow, det snurrade runt så fräckt. Jag fick stå på bänken och kika, mamma & Roliga Emma satt på varsin sida, det dröjde inte länge fören min Bästis vaknade, hans vagn slutade ju att rulla och självklart vaknar han på en gång då. Han kan ju missa någon om han sover. Nu satt vi alla 4 på bänken och mös i det soliga/molniga vädret, jag & Vilmer turades om att leka med mina skor. Vi gick vidare, nu skulle det spelas & åka karusell. Tror ni att vi vann något då?? Nepp, klart att man inte vinner något när det är Fredagen den 13:e! Vi fick iallafall åka karusell, jag & Vilmer delade "Elefant" med en liten tjej. Våra morzor åkte självklart med, men de klagade bara på att det gick runt, runt. Vad tror de att en karusell gör?? Jag & Vilmer satt mest och såg coola ut, lite konstigt var det allt för alla saker & alla människor som inte åker karusell snurrade runt runt.....*hm* Konstigt konstigt.
Nu var det mat dax, jag var jätte hungrig, tur att mamma hade med sig mat till mig! Vilmer fick oxå mat. Tiden gick jätte snabbt, vi fick nya blöjor och sedan var det dax att åka hem till våra pappor!
Jag & mamma träffade mammas farbror Börje på vägen ut. Han & Siv skulle oxå gå på Liseberg, undrar om de åkter karusell??
Jag somnade på vägen hem och nu ligger jag och vilar lite i min säng!
Vi hörs snart igen!!
Hej hopp i Lingon skogen....
Joel

Det måste vara mamma & pappa.....

Mamma har sovit som en stock i natt, hon har inte hört mig, pappa har varit uppe två gånger i natt & gett mig nappen.
I morse vaknade hon iallafall, då visade klockan 06.50, hon var trött och det var faktiskt jag oxå. Hon bäddade ner mig i den STORA sängen. Där var det varmt & skönt + att det luktade mamma. Jag somnade om och sov en timme till. Gröt time blev det sedan. När jag började bli mätt & jag kan faktiskt bli det om ni inte tror det, så satte jag igång och pratade, mamma är nästan säker på att det måste vara mamma & pappa som jag säger. Vad skulle det annars vara??!!
Men vad säger ni där ute, när börjar man att prata, är det för tidigt tro??
Idag har jag gått loss på Katten Lasse, han tröttnade & gick därifrån. Efter det så gick jag loss på mina böcker, och efter det så lekte jag med min såg. Just nu är "Lap Topen" väldigt intressant. Lasse har lagt sig brevid mamma på matsals bordet. Han vet att jag inte kan nå honom där. Han är ganska smart!!
Ha en underbar Fredag för det skall jag ha!
1000+100 Kramar
Joel

God morgon alla där ute!!Innan jag vaknade.
Jag & Ztink Zixten sover så gott!!

Min Skottkärra & Jag!


Så Här Glad Såg Jag Ut!!Skrattade sååå ut farfar!!

Ser ni pappa och farfar??Jag tyckte det var så roligt när farfar fick springa iväg och hämta bollen..

Jag & Farfar spelar boll!!Jag visade alla finter jag kan...

Inte Äta, såga....Man skall inte äta sågen, man skall såga med den säger mamma.....
Fast hon skall nog vara glad att jag inte går loss med den på köksbordet....

Uppe Eller Nere??Sitter & funderar om solparasollen skall få vara nere eller uppe idag...

På Väg Ut På Promenad...


Här e jag!!


Övning ger färdighet...Övning pågår.... Har bitit mig fast ifall jag skulle ramla

Vad har jag gjort idag då?? Dagen före Fredagen den 13:e!

Ätit gröt, övat på att stå själv i min säng, käkat mammas pannkakor, efter det blev det mammas korv stoganof och sedan mellan mål som bestod utav youghurt blandat med mixtrade blåbär/hallon. *mums* *mums*
Jag har övat mig på att gå med min blåröda racer, rullat boll med mamma och gosat med Lasse.
En promenad hann vi oxå med, mamma råkade gå in i affär som sålde billiga saker. Vi kom ut med ett sätt  "sandsaker" det var bla en skottkärra, en spade, en kratta och ett sandhjul. Jag fick även en såg, skruvmejsel, tång och en massa småsaker som mamma inte gav till mig för det fanns en risk att jag kunde sätta dem i halsen. Jag fick även en namnskylt till min gåstol ifall jag skulle få för mig att rymma :) . Mamma hittade även tårtljus som bildade J O E L .
Precis när vi kom hem till gården så kom min farfar cyklande, jag blev så glad över att se honom. Vi spelade boll och lekte med mina nya saker. Nu kom även pappa gående över gården. Pappa & farfar sparkade bollen fram och tillbaka till varandra. Jag tyckte att det var sååå himla roligt, fast jag tyckte det var roligaste när farfar sprang och hämtade bollen. Jag skrattade så högt jag bara kunde. Det var skönt att vara ute idag, det var inte så svettigt varmt utan det var alldeles lagom. Vi stannade ute tills det var dax för mig att äta korv stroganof igen. Mamma började att mata mig sedan tog min farfar över. Han tycker att jag är sååå duktig på att äta! Tillslut så blev jag att busa, då fattade mamma & farfar att jag var mätt!! Pappa hade gjort mat så han & farfar åt köttbullar & pasta, mamma åt rester av korvstoganof:en. Det blev lite mera bus innan farfar var tvungen att cykla hem, det var jätte kul att jag fick besök utav farfar idag.
Jag, mamma & pappa kröp ner i sängen för att kika på fotboll, jag blev trött och somnade ifrån min kvällsgröt. Vi får väl se vilken tid jag vaknar i morgon och hur hungrig jag är då!!
Good Bye
Joel

En dag med blandade känslor.....

Min mamma är allt bra velig, först säger hon nej sedan säger hon ja. Vi skulle ha åkt till Lerum och en lekplats för att träffa upp Roliga Emma, Min bästis Vilmer, Meeri & barnen + Karin & lilla Emilie.
Eftersom det har varit full storm ute även idag så blev det inställt, vi blev med bjudna hem till Karin & Emilie istället. Fast mamma tackade först nej men så ångrade hon sig!
Vi packade in oss i Hippo och sedan brummade vi iväg imot Olofstorp, mamma hade problem med att hitta och körde fel, fast inte jätte mycket fel för Karin såg oss igenom fönstret och gav oss telefon suport så vi hamnade på rätt väg. Väl framme hade jag somnat till en snabbis. Det var det fulle rulle på alla ungar, jag hamnade på golvet och även jag fick leka. Var lite trött och föll bakåt och slog huvudet i ett av bordets ben, aj aj. Fick testa Emiles gåstol, den hade STÖRRE Däck än vad jag har på min så den var dubbelt så snabb. Jag hamnade på golvet igen och nu lyfte William upp en barnsulky och släppte den på mig...aj aj Jag blev så himla ledsen, hade ju inte vaknat till liv än!
Tiden gick och vi fortsatte att leka, fick lite käk där imellan. Sedan blev tanterna hungriga och det beställdes Thaimat. Jag & mamma åkte och hämtade maten medans de andra tog en liten "somna in" promenad. Alla ungar utan William & jag sov när vi kom in i huset. Vilmer sov inte så länge, han är nog den piggaste bebisen jag har träffat! Efter maten blev det bus igen. Lite väl häftigt kanske för nu passade William på att köra på mig med en snabb röd bil som han satte ovan på. Nu blev jag såå himla ledsen igen och lite rädd för bilen & William. Han tänkte köra på mig igen men mamma hann å stoppa honom. När mamma sedan bytte blöja på mig var William i närheten och jag var fortfarande rädd, och lite hungrig hade jag hunnit att bli. Tur att mamma fattade det och fixade iordning min mat. Idag smakade den konstigt så första tuggan åkte ut, jag brukar inte spotta ut maten, okey jag pruttar ut maten men det är inte samma sak. Burken slank ner, varvat med efterätten.
Nu var det dax för oss att åka hem, William sa förlåt och vi fick oss en kram. Nu det var dax för mig att sova, klockan närmade sig 14.00 och jag hade bara sovit ca 20 minuter under dagen. Vi skulle till banken idag och prata om att låna pengar. Vi skulle träffa pappa utanför vid 15.00. Vi åkte hemmåt mot Hisingen, jag somnade nästan på en gång och vaknade inte fören pappa satte in mig i hans bil. Mamma tyckte att pappa skulle åka till farmor med mig för jag har inte sett henne på 2 veckor. Jag & pappa brummade iväg i mot farmor & mamma brummade hemåt i Hippo.
Väl hemma igen så var jag sååå himla trött, farmor hade varit snäll och gett mig gröt och suttit på mig pjamasen. Innan jag somnade så brakade det till "där bak". Ny blöja fick jag och sedan tog det inte många minutrar innan jag somnade med Ztink Zixten & Traz Zixten.
Japp detta var min dag, både rolig & mindre rolig. Hoppas inte att jag drömmer marddrömmar om en röd bil med William sittade uppe på.
Kram Kram
Joel

Skyldig eller vaddå??Jag har inte varit i "pottskåpet" och jag har inte rört skohyllan....

Jag och pappas gitarr....Morgon bus....

Gick upp sent med hinner med bus....

Idag gick jag inte upp fören klockan visade 08.20, jag var lite trött efter gårdagen då jag fick gå upp tidigt.
Jag har iallafall hunnit med att busa lite, först har jag gått loss på "pottskåpet" i hallen, sedan har jag spelat på pappas gitarr, efter det rörde jag till det ordentligt i skohyllan. Kanske finns det bildbevis på den skylldige....
Ha en bra dag på er alla där ute

Jag & Min Bästis!!Försöker hjälpa min kompis med att få bättre fart på gåstolen..

Mellan sjukhus besöken..I mellan sjukhus besöken så åkte vi hem till mormor för bus och mat!!

Jag i min vagn med inlindade armarJapp så här såg jag ut idag på sjukhuset!!

Dagens besök på sjukhuset gick bra!!

Mamma väckte mig i morse, det har inte hänt så många gånger i mitt lilla liv att jag har blivit väckt. Jag var jätte trött men ändå så log jag innan jag ens hade slagit upp ögonen. Jga fick komma upp och sitta och mysa med mamma innan min gröt severades, det gick så där, jag hade ju knappt vaknat!
Pappa kom upp strax innan vi skulle åka, han hjälpte mamma med det sista. Idag var mamma oxå trött, hon hade inte sovit så mycket, hon hade haft svårt att somna igår kväll. Oron var stor eftersom det gick som det gick förra gången den här undersökningen skulle göras. Hur skulle det gå den här gången??
Jag & mamma pruttade iväg i Hippo, vi hämtade upp mormor på vägen. Vi kom in lagom i tid och sjuksköterskan var jätte söt & snäll. Hon kletade på en massa vit salva på mig, 4 ställen fick jag slava (emla) på. Ovan på så satte hon ett jätte stort genomskinligt plåster. För att inte jag skulle pilla bort plåstren & salvan så kläddes bägge mina armar in med binda (bild finns). Vi fick gå ut och skulle få komma tebax efter en timme! När timmen hade gått så skulle själva "sticket" ske. Det gick kanon bra, sjuktjejen hade lagt fram en massa leksaker som jag kikade på under "sticket" Tänk vad bra det går om man har bedövnings salva på innan man sticks!
In med det otäcka ämnet i mig sedan fick vi lämna sjukhuset igen. Vi åkte hem till mormor och busade och åt mat. Mamma gjorde allt hon kunde för att hålla mig vaken i bilen på väg tillbaka till sjukhuset. Precis innan jag skulle in och fotas så somnade jag. Kanon bra tyckte foto personalen! Jag hade visst blivt ner lagd på en skål formad brits, där blev jag insvept i ett konstigt luft täckte som blev tömt på luft. Jag låg väl inpackad och tryckt. Kameran fanns visst under mig, första bilden tog 5 minuter och då låg jag på rygg, de två andra tog oxå 5 min var, och då fotades först min vänstra samt min högra njure. När det hade fotas klart så hade mamma lagt min i min sulky, jag sov fortfarande.
Nu skulle vi få träffa en läkare, jag sov när han kom för att prata med morzan. Jag är fullt friskt och njurarna var så fina och väl fungerande som de bara kunde bli. Jag frisk förklarades!!
Jag mormor & mormor2 åkte till Bordet och käkade lunch. Efter det så släppte vi av tanterna och fortsatte hem.

Vet ni vem som kom och hälsa på mig idag?? Jo, min älskade Faster. Det var såå himla kul att träffa henne, det var ju såå länge sedan. Jag har saknat henne jätte mycket. Hon hade med sig en Sverige Keps till mig, farmor hade köpt den till mig. Tack snälla farmor för kepsen

Nästan direkt efter så klingade det på dörren igen, det var min bästis Vilmer & hans familj. Sist med inte minst så kom min Bästa pappa hem!
Jag & Vilmer fick en liten stund med bus sedan skulle jag äta min kvälls gröt!

Vi skulle ju hejja på Sverige idag, tyvärr hann jag inte se något på matchen för jag blev så trött och somnade.
Hoppas att de vinner!!
Hejja Sverige Frisk humör!!
Joel


Tokiga Jag!!Mamma säger att jag ser Galen Glad ut på det här pott kortet!!
Vad säger ni??

Jag & Min Gröna Mindre Sköna Potta!!Det sägs att man skall bajsa & kissa i den här !

Besök på IKEA!!

Idag har jag & mamma vart och besökt IKEA i Kållered. Där har jag aldrig varit förut. Det fanns en massa roliga saker att kika på. Under våran färd igenom alla gångar så nöjde jag min med en glass sked. Mamma säger att hon & pappa är lyckligt lottade över att ha fått en sådan snäll unge. Klart att man skall vara glad, det är mycket tråkigare att skrika och vara sur....
Mamma tyckte att jag behövde en potta, vad skall man ha den till?? Det blev även två tunna sommar täcken till mor & far. Jag fick en blå gris som heter "Sparbössa" mamma säger att man skall mata honom med pengar.....vilken konstig gris som äter pengar.
Jag & mamma käkade köttbullar och potatis, jag fick mig lite majs oxå. Just nu äter jag allt som severas. Mamma tycker att det är kanon bra att jag äter allt. När hon var liten så hade hon en period där hon bara åt Skogaholms sötlimpa + Lätt & Lagom på!
Vi gick in en sväng på Coop oxå för våra katter äter inte den mat som vi har köpt, nu fick vi ta den dyra som vi vet att de äter. Tur att jag inte är kräsen!
Väl hemma ville mamma testa mig på pottan, hon slet av mig alla kläder och sen satte hon mig spritt språngande naken mitt på den. Först gick det bra sedan var det inte kul att sitta där helt naken. Jag fick på min kläderna och nu fick jag leka lite med pottan, mamma säger att man skall kissa & bajsa där i?? Men vad konstigt, jag har ju blöja på mig?? Kanske kommer jag att slippa blöjor en dag, mamma & pappa har ju inga blöjor på sig!!
Efter ett tag kom min pappa hem, mamma dumpade mig hos honom på en gång, hon skulle fixa med något grönt tyg till fönstret inne på toan. Det blev så där, snett & mindre fint!
Pappa & jag bollade med bollen, pappa säger att jag är sååå duktig, klart att jag är. Övning ger färdighet sägs det ju!!
Imorgon skall jag till sjukhuset, mamma är nog lite nervös kan jag tror. Själv ser jag fram imot Sveriges fotbolls match i mot Grekland. Jag skall hålla tummarna så hårt jag kan.
Hejja Sverige Friskt humör!!
Kram & Godnatt
Sjukhus Joel

Måndags morgon väckte jag mamma.....

Jag har börjat att låta som ett tjej säger mamma, ett ljust gällt skrik, jag lät så i morse så att mamma skulle vakna, och visst gjorde hon det. Jag fick komma upp och det serverades gröt. Efter det blev det övning på golvet, pott skåpet i hallen är så himla roligt, jag kan öppna det och möblera om i det.
Jag busade lite med Lasse oxå, mamma låter lite arg när hon säger:
- var snäll imot Katten, försiktigt Joel!
Jag blir ju jätte glad när jag får tag i honom, och då tar jag i allt vad jag kan! När jag sedan släpper honom så har jag STORA tussar med katthår kvar i mina händer. Katten säger inte så himla mycket, själv är jag jätte glad att jag får tag i honom. Det som är roligaste är att köra in hela mitt ansikte i sidan på honom, men då går han snällt därifrån. Mamma tycker att det är konstigt att han ens vill vara i min närhet. Fast jag tror att det är nära mamma han vill vara!!
Imorgon skall jag iväg på mitt sista läkar besök får vi hoppas. De skall göra den där otäcka gammakamera  undersökningen på mig. De skall alltså sätta in ett tunt fint plast rör under min hud, sedan skall de spruta in ett ämne som utstrålar ett radioaktivt ämne, när detta sker skall de fota mig med en gamma kamera. Detta bara för att se så att mina njurar är friska.
Hoppas bara att de inte glömmer att sätta EMLA salva på mig den här gången. Fast jag tror att mamma har sten koll på det den här gången och hon har lovat att ingen skall få göra mig så illa igen som de gjorde sist.
Mormor är ledig ifrån sitt jobb imorgon så hon skall med och hålla oss sällskap!
Hej hopp så länge!
Trevlig dag på er alla där ute!
*Vink* *Vink*
Joel

Ingen rolig dag....

Vi gjorde nästan ingenting i söndags....hur tråkigt som helst. Fast lite hann vi iallafall med men jag tyckte inte att det var så roligt. Mamma & pappa hade sett ett nytt boende i Backatorp, vi åkte dit och smög utanför och kikade, det är inte visning fören den 16:e så vi får vänta. Vi tyckte att det såg trevligt ut. Efter det så kikade vi på ett annat boende, där hade de visning. Det var jätte fint och nytt och frächt. Det enda var att vi tyckte att det var alldeles för litet, vart skulle pappa & mamma ha alla sina kläder, och vart skulle mina få plats??? Vi hade bokat en annan visning oxå med vi avbokade det för det var visst samma stuk på det huset.
Vi åkte hemmåt och käkade. Sen var vi hemma & inne resten av dagen, mamma & pappa var såå sega!
Imorgon skall pappa iväg till jobbet igen undra vad jag och mamma skall hitta på då?
Kram
Joel

Så Himla Roligt att bada!Det är hur härligt som helst att bada, och jag är alltid lika glad!!
Ps, på alla bilder som mamma tog så var Rolia Ramsi med på alla!
Kan ni se vart han är här??

Min Nya Coola Pool!!Jag & Roliga Ramsi!
Han hjälper mig med djuren!!

Pappas dricka!Hittade pappas dricka!
Smakar den gott, vad säger ni??

Äter banan själv!!Jag äter själv!
Det är så roligt!

Nya trixet med skeden...Det här är det nya trixet som jag gör med skeden. Biter tag i den så hårt jag kan så mamma inte kan få ut den!!

Den senaste tiden.....

Ja, vad har jag gjort den senaste tiden undrar ni säkert??
Kan börja med att berätta om min torsdag.
Mormor var ledig ifrån sitt jobb så jag och mamma fräste dit med Hippo. Mamma lekte trädgårds mästare medans jag satt i min matstol och kikade. Mormor gav mig mat och det var sååå härligt att äta ute i den friska luften. Efter det så blev det bus med mormor på gräsmattan. Mat skalle de oxå äta så vi åkte ner till Angereds torg en sväng. Vi åkte tillbaka till mormor och när vi parkerade bilen så kom mormor2 traskande upp för backen. Vi gick in och tog det lugnt i värmen. Det tog inte långt tid innan det "smällde" i ytterdörren, det var visst morfar som kom hem ifrån jobbet, jag mötte honom ålande i hallen. Hade jag kunnat prata så hade jag sagt hej morfar men jag fick göra mitt hesa morrande speciella läte istället. Ha ha ha, Hej Joel! sa morfar .
Bus bus och mera bus blev det med morfar. Nu kom även pappa och hälsade på hos mormor, fast jag tror att han kom för min skull. Pappa skulle på fotboll idag och ville självklart träffa mig en stund innan han skulle iväg.
Vi fick glass och jag tycker att det e sååå himla gott, mamma är inte jätte glad över mitt glass ätande. Nu ringde morbror Stefan & Söta Jasmiina. De skulle komma förbi, de hade köpt en pool till mig, vad det nu är för något?? Det låter ganska coolt iallafall. (Pool = cool, ha ha ha)
De kom och roliga Ramsi var oxå med. Pappa var tvungen att åka. Nu blev det fart på mamma, hon tog fram någon konstig plast sak ur en kartong, morfar gick och hämtade en jätte lång svart slang, ur den sprutade det vatten. Mamma satte plast saken i munnen och sedan blåste hon allt vad hon kunde, nu började det att hända saker. Plast saken blev bara större & större, mamma såg bara tröttare och tröttare ut. Nu tog morfar tag i blåsandet, fast han var mycket smartare. Han tog en annan hård plast sak och satte fast i den andra mjuka plast saken och sedan blåsta han med den. Pump kallas det visst.
Nu *vips* så stod det ett grönt runt badkarl framför mig, det satte även fast en palm längst upp som skulle skydda mig ifrån den starka solen.
Nu fattade jag vad som skulle hända, jag skulle ju få bada. *jippi* Jag hamnade i poolen och det var så kul, till poolen så följde det även med små uppblåsbara djur, Roliga Ramsi passade dem med sitt liv, han plockade upp dem ifrån vattnet. Tror att han oxå var sugen på att bada.
Jag fick gröt av mormor sedan åkte jag & mamma hem.
Min Torsdag kort & gott!!

Fredag morgon och pappa var hemma?? Konstigt?? Skall inte han vara på jobbet & jobba? Mamma berättade att det var en röd dag i almenackan och att man är lediga då. Det bestämdes att vi skulle åka till Frillesås och bada, jippi va kul. Vi packade in oss i pappas bil och sedan åkte vi. Jag somnade för det är så svalt och skönt i pappas bil. Jag vaknade av att ett par barn skrek, vart var jag någonstands?? Mamma berättade att vi var på stranden. Nu blev det mys med mamma & pappa, mat och bus hann det oxå att bli. Pappa var först med mig nere på stranden och i sedan i vattnet, det är så kul att bada. Efter en stund så bytte mamma & pappa. Nu var morzan med mig i vattnet istället. Jag satt ner och kände på sanden, det kändes så kul imellan fingrarna. Mitt speciella morrande hesa läte gjorde jag oxå.
Vi var tvugna att åka hemmåt, vi skulle ju åka och hälsa på min farfar & Monica på kvällen.
Väl hemma tog vi det lugnt, vi blev lite sena till farfar & Monica, men de blev glada över att se oss. Även Martin & Nicole var där, och Nicole hade en söt kompis där som heter Sofia. Jag pratade en massa med dem men de skattade bara åt mitt hesa speciella läte. Jag busade en massa med farfar, vi jagade balonger. Sen blev det mat och jag fick min gröt. Alla var mätta & belåtna. Jag satt snällt i min matstol. Efter ett tag fick jag komma upp, vi åkte hem ganska tidigt för det var en massa otäcka små små flugor som bet oss. Knott heter de visst. Jag somande i bilen och sov sedan hela natten. Jag var så trött efter dagens havs besök.
Min Fredag = Soligt & Varmt

Idag skulle jag få träffa min bästis. Jag, mamma & pappa åkte iväg och vi parkerade bilen vid ett ställe som heter Fiskebäcks båthamn. Rolia Emma, Min bästis Vilmer & Magnus kom starx efter oss. Vart var vi nu någonstands?? Jo vi var ute vid havet iidag oxå, kul. Undar om man får bada idag oxå?? Jag & Vilmer satt och lekte, vi vill helst ha samma saker och leka med. Än så länge håller vi sams!! Självklart skulle vi få bada, jag tyckte att det var så kallt, mina ben och mina armar fick bada, mamma ville inte bada hela mig för jag frös så jag skakade, Mamma berättade att det var kallare här för det var inte lika lång grunt här, det blåste nog mycket mera här. Jag fick komma upp och blev invirad i min fräcka badrock, det är blåa hajar på den.
Mamma & Roiga Emma fick det lite lugnt en stund, vi killar gick iväg på en promenad. Jag somnade till en stund, min bästis Vilmer vägrar att sova! Han är nog rädd att missa något, själv är jag så trött och det är ju så skönt att sova! Man får passa på när man kan!
Mamma & Roliga Emma bytte av papporna, nu skulle de få det lite lugnt. Vilmer han skrek, Roliga Emma tog upp honom och då lugnade han ner sig. Jag själv somnade om efter en stund.
Nu fick det var nog för idag med solen, vi åkte hem.
Idag började ju Fotbolls Em. Jag var med en stund och kikade, sedan somande jag ifrån allt, till och med min kvällsgröt. Klockan var då 18.45.
Min Trötta Lördag

Idag klockan 08.00 vakande jag, piggare än någonsin & hungigare än vargarna. Mamma gick upp och fixade vatten, pappa tog över och mamma gick och lade sig igen!!
Undrar vad vi skall hitta på idag då??
Kram kram
Joel

Full rulle...

Onsdagen var vi hemma halva dagen, jag busar jätte mycket nu, tar mig fram över allt. Det roligaste är att krypa in i köket och titta på kattmaten. Det är även kul att sitta i min gåstol för då når jag högre upp. Man kan tex riva ner kläder som hänger i hallen, eller öppna "pott" skåpet som står i hallen.
Under onsdags förmiddagen var vi ute och gick en sväng och då kikade vi upp hos farfar på hans jobb. Alla blev glada över att se mig och tyckte att jag hade blivit såååå stor. Gladast av dem alla blev farfar och den närmsta tiden fick han inte så mycket jobb gjort. Vi busade inne på hans kontor och farfar snurrade mig i hans roliga snurr stol. Nu berättade han att han hade tänkte och komma förbi hem till oss efter jobbet. Han hade nämligen "tras Zixten" med sig som han ville lämna till mig. Nu var farfar tvungen att jobba, jag och mamma traskade hemåt och nu äntligen somnade jag. När jag sedan slog upp ögonen så låg jag hemma i min säng, hur kunde detta ske??
Det lagades mat och idag bjöds det på lax med tillbehör. Efter det kom min älskade pappa hem, nu blev det en massa bus och "rull" med bollen. Jag kan fånga den och kasta tillbaka den, det har min faster & farmor lärt mig!
Nu ringde telefonen, det var farfar som undrade om port koden till dörren, han kom in igenom dörren och nu var även han med och busade. Efter en stund skulle Farfar åka och hälsa på sin föräldrar, min gamle farfar & gamle farmor. Jag, pappa & mamma följde med, det var ju såå länge sedan vi var där. Väl framme så höll jag mig först lite lugn innan jag började "prata" mitt speciella språk. De var glada att se mig och de tyckte att jag hade blivit så STOR och att jag hade sååå blåa ögon. Efter ett tag tyckte mamma att det var dax för min gröt. De andra åt ju glass och det kan man ju inte äta så man blir mätt, jag hade tur och fick smaka lite gran iallafall. De var imponerade över vad mycket mat jag kunde äta, gamle farfar var lite orolig över hur det skulle sluta "där bak". Han fick rätt. Pappa fick ta första blöjan och mamma andra, fast pappa hjälpte till även då! Ha ha ha Gamle farfar fick rätt så farfar och skrattade.
Det började att bli tid för läggdax, pappa ville inte ut och gå så han tog bilen och åkta hem. Jag & mamma gick hem ifrån Tuve. Jag somnade ganska snabbt i Sulkyn. Väl hemma & när mamma sedan bar upp mig för trappan så vakande jag. Sen fick  mamma & pappa stora problem med att natta mig. Inte ville jag väl sov nu när de var uppe. Klockan 22.00 stämplade jag ut och somnade för natten.
Hej hopp//
Joel

Inte lika svettigt...

Väckte mamma genom att säga baapppa bappa bappa. Äntligen hörde hon mig. Jag fick komma upp och en ny blöja blev det. Pappa var inte hemma, med han ringde strax efter blöjbytet, han hade sovit gott och var utvilad.
Efter det fick jag mig en tallrik gröt.
Idag hade det oxå varit jätte lugnt, mamma har grejat hela dagen, jag har varit med i tvättstugan ett par gånger, där nere finns det ett jätte stort "handfat" kanske kan jag få bada i det någon annan dag mamma tvättar?? Vi får se, vi får se. Annars har det varit en massa bus på golvet, mamma har övat med mig på att stå, det går sådär, när jag ser något roligt så släpper jag taget. Det är tur att morzan e med annars hade det slutar med ett "pang".
Idag har jag fått smakat på en jordgubbe, det smakade smaskens, och det var lite kul oxå för jag blev helt röd på händerna.
Katterna har fått sin motion även idag, de springer så fort när jag kommer med min gåstol, hahaha. Jag fick tag i Lasse idag när han hoppade upp på en kartong. Ett par gånger fick jag tag i honom och då fick jag hela handen full utav hår, det är tur att Lasse är en så snäll katt säger mamma!! Är jag riktigt nära kör jag in hela mitt huvudet i hans päls, det kittlar så gott, fast när jag gör så så måste mamma vara med och "övervaka" och det går bara att göra så på Lasse för Barbro får jag inte tag i, hon e mycket snabbare.
Nu väntar jag på att min älskade pappa skall komma hem.
Soliga Hälsningar//
Joel


Låång & Svettig Måndag...

Idag har jag & mamma tagit det väldigt lugnt. En roliga sak som hände var att pappa kom hem och åt lunch med oss, sen var han tyvärr tvungen att åka iväg och jobba, idag bar det av i mot Karlstad.
Annars har det varit väldigt lugnt....jag & morsan tog oss ut på en liten promenad bort till Wieselgrensplatsen. Mamma tog en väldigt konstig väg bort till torget idag, tror att hon valde den vägen som det fanns mest skugga på...undrar varför..hahaha.
Under promenaden tog mamma tog fram min ena nappflaska som hon hade fyllt med vatten, den fick jag leka och dricka ur. Det var hur kul som helst och vad skönt det var att få svalt vatten på sig nu när det är så varmt
Vi kom hem och vi fick hjälp av grannen med vagnen upp för de jobbiga trapporna, tack tack sade mamma glatt!
Väl inne var det dax för mat, jag fick mammas kyckling gryta.
Efter maten blev det bus på govlet, lite hinderbana under bordet hann jag med, efter en stund hamnade jag i min gåstol. Jag passade då på att tömma min bokhylla på alla saker som finns i den. Den översta hyllan nådde jag inte och jag tror att mamma var glad över det. Ha ha ha, nu får mamma mer att göra här hemma för det ligger leksaker över precis hela golvet.
Dagen har varit lite jobbig, så jag har gnällt lite och varit svår att sysselsätta. Och när mamma skulle lägga mig inför kvällen ville jag annat. Hon fick kämpa på ett bra tag innan jag gav upp och somnade tillslut.
Får se vad vi hittar på imorgon då??

Puss & Godnatt Alla Glada & mindre Glada!!
Kramar i från en svettig Joel


Baappa Bappa eller är det pappa???

Min morgon har jag börjat med att plocka ut alla mina böcker ifrån min bok hylla, måste säga att det börjar att bli lite roligt att bläddra i dem, sen har jag även jagat katterna i min gåstol, jag står även och hoppar i den, eller böjer benen upp och ner. Jag lyfter inte direkt ifrån golvet men om jag får lite hjälp så gör jag det.
Mamma tycker att jag säger pappa..eller bbaapppa. Så som hon har tjatat, pappa pappa pappa pappa...
Jag är på strålande humör idag, mamma & pappa ser ut som knallröda signal kräftor. Tror nog att de får hålla sig ifrån solen ett tag nu. De skall göra som jag gör, hålla mig i skuggan. Att de inte fattar det??
Vi får se vad jag hittar på för kul i veckan som kommer och vilka man kan umgås med.....

Ps, nu kommer jag gående med skohoet, det är ganska intressant.
Ha en trevlig dag där ute och akta er för solen!!
Puss & Kram
Joel

Min Söndag i bilder!!

Här nedanför finns bilder ifrån min soliga & roliga söndag.
Kram på er alla där ute STORA som små!
Puss
Joel

Hallå eller....Måste vi åka hem??

Stor kille...Det sägs att jag börjar att bli en stor kille, vad tycker ni??

E man vid havet så...måste man ju ha en sjömans dress på sig!!

Bara en liten stund...Jag fick bara bada en liten stund, sedan blev jag upp plockad!

Det gäller att ha tungan rätt i munnen...Man måste koncentrera sig när man badar....

Skall ni oxå bada eller???Det var bara jag & mamma som badade. De andra var riktiga badkrukor......

Kallt?? Nepp!!Härligt i Havet...

Ny napp...& på väg till HavetE det någon som ser vad det står på den??

RSS 2.0